pijn rond navel

  • #1

    Heyhey!

    De laatste weken heb ik al wat last van de darmen, maar de afgelopen dagen is het veel erger geworden. Vooral rond mijn navel doet het erg veel pijn en het verplaatst zich soms door mijn onderbuik. Het gaat dan om een drukkend gevoel en als ik sta op loop dan worden het steken en dan blijft het een tijdje erna ook steken. Een blinde darm is uitgesloten, want die is afgelopen februari verwijdert. ook ben ik vandaag naar de huisarts gegaan en die zei dat ik een spastische darm had (ook omdat ik last heb van meer winderigheid en boeren als normaal) máár, ik twijfel er aan. Ik heb in de loop van de dag alleen nog maar meer en meer pijn gekregen en ik weet eigenlijk niet wat ik hier nou mee moet. Vriendin van me heeft ook een spastische darm, maar die heeft daar nooit zoveel en dezelfde pijn aan als ik. Moet ook zeggen dat als ik duw rond mn navel, dat ik dan gewoon echt krepeer en bijna moet overgeven.

    niet verkeerd om trouwens ook even te melden dat ik 16 jaar ben. Misschien maak ik me voor niks druk, maar ik weet het echt even niet of ik mn huisarts nou wel of niet moet geloven.

    Reageer
    #2

    heb je koorts? is de buik opgezet? ga je normaal naar het toilet?
    drink en eet je nog gewoon?
    als je echt zoveel pijn hebt/als het erger wordt ipv minder, dan kun je nog even overleggen met de huisarts.
    je darm kan ontstoken zijn. maar de huisarts heeft je waarschijnlijk onderzocht en dit dus uitgesloten.
    ga voor een paar dagen over op vloeibaar voedsel en daarna zacht en vermijd dan: scherp/gekruid/gebakken/vet/alcohol/
    kijk of dat helpt,
    maar nogmaals als de pijn heel erg is, even overleggen met huisarts.
    beterschap, Brenda

    Reageer
    #3

    Eergisteren had ik, volgens de thermometer dan, bijna 41 graden koorts. Eetlust en dorst is met grote maat verdwenen. Heb me vandaag écht moeten dwingen om meer te eten. Maar nu is het nogal laat voor de huisarts. Heb net nog koorts gemeten en dat was 35.1.

    Reageer
    #4

    Ik denk dat het beter is dat je nog even naar de huisarts gaat. Ik Ik vind jouw verhaal onduidelijk en ik heb het vermoeden dat je erg weinig weet van jouw gezondheid en dat je dus echt begeleiding nodig hebt. Ik vind de gemeten temperatuur van 41 graden namelijk wel heel erg hoog. Dat kan zelfs gevaarlijk zijn. Hup, naar de huisarts.

    Reageer
    #5

    41 gr. koorts = reden om meteen de huisarts te bellen met buikpijn, heeft hij niet gezegd dat je moest bellen als er iets zou veranderen of als je koorts zou krijgen?
    het is nooit te laat voor de huisarts, er zijn huisartsposten zodat je altijd kunt bellen.
    een echo en bloedafname is noodzakelijk.
    dus als je nu nog zo'n buikpijn hebt, dan moet je inderdaad gewoon bellen.
    loop hier niet mee door, als je een ontsteking hebt kan dit erger worden of zelfs nog doorbreken, dan krijg je buikvliesontsteking.
    wees zuinig op jezelf, jij weet wat je voelt, de dokter niet.
    sterkte Brenda

    Reageer
    #7

    Hey! Ik heb net hetzelfde en ik heb een lactose-intollerantie... Dat wilt zeggen dat je darm zuivelproducten niet goed kan verteren, de volledige info moet je maar eens zoeken op internat of vragen aan je huisarts! Maar ik had hetzelfde, krampen, pijn, knoop in de maag precies, steken, winderigheid, opblaaspaar gevoel enz... ik hoop dat ik je wat heb geholpen maar ik zou dit zeker niet uitsluiten want dit kan het echt wel eens zijn! Groetjes! Xx

    Reageer
Reageer op: pijn rond navel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief