Pijn rond de navel

 • #1

  Hallo allemaal!

  Ik heb al een tijd pijn in mijn buik, het begon met een beetje pijn en nu wordt het steeds meer. Het zit rond mijn navel iets naar rechts. Ik ben misselijk en als ik over een vluchtheuvel heen ga in de auto doet het hartstikke pijn. Vrijdag avond deed het zo erg zeer dat ik niet meer kon staan, het is iets weggezakt kan wel gewoon lopen. Het is wat naar beneden gegaan en ik heb het nu al ongeveer 2 weken. Ik denk niet dat het een blindedarmontsteking is, want ik moet niet overgeven en heb geen verhoging... Weet iemand wat het ongeveer wel is?

  Reageer
  #2

  het kan wel degelijk een blindedarmontsteking zijn!
  Ga morgen meteen naar de huisarts, soms verloopt zoiets niet helemaal vlgs het boekje , zorg dat je erna laat kijken, straks heb je een buikvlies ontsteking!
  het kan ook iets anders zijn, maar daar wordt dan gelijk naar gekeken.
  Kortom: naar de dokter, hier kunnen we dat niet beoordelen, dit moet onderzocht en een bloedtest.
  Sterkte Breenda

  Reageer
  #3

  De pijn die je beschrijft, geeft aan dat het niet goed zit in je buik. Ik ben het eens met vorige schrijver dat een bezoek aan de huisarts zeer op z`n plaats is.

  Niet talmen, gaan.

  Een uitgebreid onderzoek van de buik, met in het achterhoofd een "acute buik", is met spoed geindiceerd.

  Reageer
  #4

  Dit zegt Wikipedia:

  "Acute buik is een symptoom met als neventerm voor dit ziektebeeld "Ernstige buikpijn (gegeneraliseerd) (gelokaliseerd) (met défense musculaire)". Plots opgekomen buikpijn staat centraal.

  Bij dit acuut optredend symptoom wordt geëvalueerd of een operatie op korte termijn noodzakelijk is of niet. Een verkeerde keuze kan levensbedreigend zijn. Een dergelijk beeld wordt dan ook meestal op korte termijn beoordeeld door een chirurg.

  Oorzaken die vaak wel een operatie noodzakelijk maken en om deze reden niet mogen worden gemist zijn b.v. maagperforatie, darmperforatie acute pancreatitis, appendicitis, inklemming van de darm, invaginatie van de darm, ischemie van een segment van de darm en urineretentie, (waarvoor catheterisatie nodig is). Er zijn ook minder dringende oorzaken zoals constipatie, gastro-enteritis, nierstenen of galstenen. Tot slot zijn er oorzaken die helemaal geen operatie vereisen, zoals hereditair angio-oedeem.

  Als men niet direct een oorzaak kan vinden, worden buikklachten wel toegeschreven aan een prikkelbare darm. Omdat buikklachten door veel factoren veroorzaakt kan worden die niet allemaal makkelijk gevonden kunnen worden, is het zaak voorzichtig te zijn met een dergelijke diagnose. Het verdient de voorkeur om te spreken van onverklaarde buikklachten."

  Reageer
  #5

  Hallo,

  Ik denk dat ik inderdaad maar naar de huisarts ga... Vandaag ging het wel, maar een beetje. Het werd richting het einde van de dag weer erger en erger... Ik probeer te laten weten hoe het is afgelopen

  Bedankt allemaal

  Reageer
  #6

  De pijn die jij beschrijft heb ik ook heel vaak.
  Soms als ik aan het lopen ben of ik zit,
  dan krijg ik opeens heel erg last van m'n buik.
  Gewoon precies hetzelfde wat jij hebt.
  Zou je misschien willen zeggen wat de huisarts tegen jou heeft gezegt wat het kan zijn?
  Dan weet ik misschien ook wat ik heb.
  Ik loop nu al 2 maanden bij de dokter en telkens verwijzen ze me door of moet ik weer een foto maken.
  Nooit wordt er iets geconstateerd.
  Erg vervelend.
  Nou laat maar weten wat ze hebben gezegt! Als je dat wilt tenminste!

  Reageer
  #7

  Hallo Anouk,
  Ik heb net zoals jij zo erge buikpijn!! PRECIES op mijn navel. Ik voel daar een soort slagader die pijn doet. Ik kan er echt niet meer tegen. Morgen ga ik bloedonderzoek doen...

  Veel sterkte er mee!

  Reageer
  #8

  hee hallo

  En hoe is het afgelopen.. Ik heb nu ook een soort van heel vaag last van me buik als ik bij de rechterkant van me navel druk voel ik wat niet dat het pijn doet maar het is ook niet gevoelloos wat kan het zijn

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Pijn rond de navel kan verschillende oorzaken hebben.

  Je zou kunnen denken aan een hernia umbilicalis, een acute darmobstructie, een acute appendicitis, een cholecystitis, gastroeneteritis, een aneurisma van de aorta abdominalis, en nog vele andere oorzaken.

  Het is op basis van de enige gegevens van pijn rond de navel niet mogelijk veel gerichtere antwoorden te geven.

  Afhankelijk van bijkomende symptomen en zorgelijkheid van de situatie is het `t beste naar de huisarts te gaan voor een aanvullend lichamelijk onderzoek. De huisarts kan de buik onderzoeken en met eenvoudige hulpmiddelen vaststellen of de situatie ernstig is of dat afwachtend beleid geïndiceerd is.

  Maak je je zorgen, ga dan gewoon naar de huisarts.

  Als je vragen hebt, laat dan een berichtje achter hier, er is vast wel iemand die je verder kan helpen.

  Reageer
  #10

  Hallo,

  ik zat vandaag te computeren en opeens kreeg ik kleine steekjes rechts van mijn navel.
  als ik daarop druk doet het ook pijn of als ik me uitstrek :O

  ik weet niet wat dit is maar mensen die dit bekend voorkomen?

  Reageer
  #12

  ik heb sinds 3 a 4 dagen pijn rond mijn navel,
  er meer boven, een soort van steek,
  ik kan het niet goed beschrijven,
  het lijkt net alsof er iets opgeblasen is, en dat steekt, niet continu maar met vlagen, dan iets minder en dan weer heel erg,

  weet iemand wat ik er mee kan doen ?

  groet, myrthe

  Reageer
  #13

  Met pijn ga je gewoon naar de huisarts. De huisarts kent je en kan je lichamelijk onderzoeken.

  Reageer
  #15

  Hallo,

  Ik lees net jouw bericht. Ik heb net dezelfde symptomen. Ik zie dat jouw bericht al 2 jaar geleden gepost is. Kan je me ondertussen vertellen wat het was?

  groetjes,
  Muriel

  Reageer
Reageer op: Pijn rond de navel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief