Slapeloosheid

Als iemand bijna elke nacht niet goed slaapt of overdag nog moe is, kan er sprake zijn van een slaapstoornis. Van alle slaapstoornissen komt slapeloosheid, ook wel insomnie genoemd, het meeste voor. Moeite met inslapen, lang wakker blijven, te vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen zijn symptomen van slapeloosheid. De gevolgen kunnen groot zijn. Zo kan je last krijgen van: slaperigheid, hoofdpijn, slechte concentratie, gedragsveranderingen en depressies.

Heb jij last van slapeloosheid en beïnvloedt het je dagelijks functioneren? Neem in dat geval altijd contact op met je huisarts!

Symptomen slapeloosheid

  • Vermoeidheid.
  • Prikkelbaarheid.
  • Concentratieproblemen.
  • Lusteloosheid.
  • Geheugenproblemen.
  • Gebrek aan energie.
  • Emotionele labiliteit.

 

Meepraten over slapeloosheid

Slapeloosheid

Ongeveer 30% van de mensen heeft regelmatig te maken met slaapproblemen. Meestal is dit tijdelijk, maar wanneer het chronisch is, dan kan dit een zware wissel op je leven trekken.

Wil jij graag je ervaringen delen en/of meepraten over het onderwerp slapeloosheid? Dan kan dat op het forumonderwerp Slapen.

Slapen forum >>

 

 

Meer informatie over slapeloosheid

Slapeloosheid

We nemen aan dat slapen een herstellende functie heeft, vooral voor onze hersenen. Wanneer er sprake van slapeloosheid is, dan kunnen onze hersenen onvoldoende herstellen. Met alle gevolgen van dien.

Wil jij meer informatie over slapeloosheid? Over symptomen, oorzaken en tips om beter te slapen? Dan kunnen de artikelen over Slapen wellicht interessant voor je zijn.

Slapen nieuws >>

 

 

Meer informatie over slapeloosheid

HersenstichtingDe Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen. Daarin maken ze geen onderscheid in aandoeningen en maakt ze wetenschappelijk hersenonderzoek mogelijk.

Op de site van de Hersenstichting vind je meer informatie over hersenaandoeningen, bewustwording rondom hersenaandoeningen en leven met een hersenaandoening

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief