3 signalen van dehydratatie

Voldoende drinken is goed voor ons lichaam, maar wat is nu eigenlijk voldoende. Wanneer vertelt je lichaam je dat je te weinig hebt gedronken? Want dorst is namelijk niet de enige tip die je krijgt. Wat zijn de drie belangrijkste signalen van dehydratatie?

Voldoende drinken

Vraag aan een willekeurige fitness expert naar redenen van het niet voluit kunnen gaan in een training, en uitdroging zal waarschijnlijk boven aan zijn/haar lijst staan. Je hebt water nodig om te sporten en toch zijn heel veel mannen en vrouwen de gehele dag gedehydrateerd. Waarschijnlijk weet je helemaal niet wanneer je te weinig hebt gedronken. Dus welke signalen geeft je lichaam je om je te vertellen dat je meer moet drinken?

Signalen van dehydratatie

Hoofdpijn

Ons lichaam verliest 24/7 vocht en dat betekent dat je essentiële zouten verliest. Door het verliezen van deze essentiële zouten veranderd er iets in ons bloed. Onze hersenen zijn overgevoelig voor deze veranderingen en dat zorgt voor hoofdpijn. Hoe meer vocht het lichaam verliest hoe heviger de hoofdpijn wordt. Tenzij je 24/7 water drinkt, verliest je lichaam voortdurend vocht. Conclusie: het onvoldoende drinken van water staat gelijk aan hoofdpijn.

Extra gele urine

Sterk gele urine is een teken dat je volledig gedehydrateerd bent. De kleur komt van de sterk geconcentreerde afvalstoffen. Via onze urine spoelt ons lichaam de afvalstoffen uit, maar wanneer er onvoldoende vocht in het lichaam aanwezig is dan spoelt dat afval niet zo gemakkelijk weg. Vervolgens blijft het voor een deel achter in ons lichaam.

Constipatie

Constipatie is lastig en enigszins vergelijkbaar. Ook hier helpt water om het afval te verplaatsen door de dikke darm en uiteindelijk het lichaam uit. Maar wanneer dat water er niet is dan zullen de darmen niet in staat zijn om het voedselafval, zo efficiënt mogelijk, voorwaarts en naar buiten te bewegen.

Delen:  
9 reacties op “3 signalen van dehydratatie
 1. jeetje…wat is nou 24/7????

  Geschreven door MAGUELONE op
 2. 24/7 staat voor 24 uur per dag 7 dagen in de week.
  Dat is een algemeen begrip

  Geschreven door Tandor op
 3. ik heb pijn in mij rechter zij ik heb mij laten onderzoeken en als normal wat kan het dan zijn

  Geschreven door benne op
 4. Ik ben ook iemand die weinig drinkt en daardoor vaak hoofdpijn heb. Althans merk ik niet wanneer ik weinig drink op een dag, omdat ik vaak geen behoefte heb aan drinken. Heeft iemand misschien nog tips hoe ik dit kan veranderen? En hoeveel moet je per dag drinken?

  p.s. Ik drink geen water. Water lust ik totaal niet. Ik drink dan meestal siroop of iets dergelijks. Alleen met sporten drink ik water

  Groetjes..

  Geschreven door Melissa op
  • Dan lust je dus wel water alleen vind je het niet lekker

   Geschreven door Anoniem op
 5. Water met een smaakje is natuurlijk ook goed. maar op zich moet water toch te drinken zijn. Het heeft geen smaak. Water totaal niet lusten is dan wel een beetje vreemd.
  De dagelijkse behoefte aan vocht bedraagt ca 1,5 tot 2 liter.

  Geschreven door John Leppink op
 6. Dankjewel!

  Geschreven door Melissa op
 7. Sinds ik meer water ben gaan drinken,ik dronk altijd te weinig werd gezegd,heb ik wel vaker last van migraine(met lichte aura) als vroeger en de hoofdpijn is nu minder hevig en duurt ook korter.In het verleden gemiddeld 1 keer per maand, nu ongeveer 1 keer in de 10 dagen. De Sumtriptran van 100 mg die ik nam als de hoofdpijn kwam opzetten heb ik weggelaten en hiervoor neem ik nu een Diclofin zetpil van 100 mg, werkt bij mij goed en de hoofdpijn is na 1 á 2 uur verdwenen en ik voel me niet meer zo moe na een aanval

  Geschreven door Mathieu op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief