10 redenen waarom fietsen goed is voor jouw gezondheid!

10 redenen waarom fietsen goed is voor jouw gezondheid!

Fietsen is goed voor je gezondheid, maar wist je al waarom? We hebben 10 goede redenen verzameld om vaker op de fiets te stappen in het belang van je eigen gezondheid. Ga dus een geschikte fiets uitzoeken bij de fietsenwinkel Bikester en stap op de fiets!

Het helpt je ontspannen

Ervaar jij stress in je dagelijks leven? Dan kan fietsen een uitkomst bieden. Lange fietsritten helpen namelijk om je geest te ontspannen. Door de inspanning word je afgeleid. Je ademhaling komt meer tot rust en je kunt je hoofd leegmaken. Je maakt stofjes zoals endorfine en serotonine die je een gevoel van geluk geven.

Het geeft een gevoel van vrijheid

Wanneer je gaat fietsen, ligt de wereld aan je voeten. Je kunt gaan naar waar je wilt. Je ziet niet opgesloten in huis of op kantoor, maar je kunt de drukte uit en genieten van de wereld om je heen. Dat geeft een gevoel van vrijheid.

Je verbrandt vet

Wanneer je fietst, kom je in beweging. Zo verbrand je ook vet. Hoe harder en langer je fietst, hoe meer je verbrandt natuurlijk. Maar alleen al het feit dat je op de fiets stapt in plaats van binnen blijft zitten of de auto pakt zorgt er al voor dat je meer verbrandt.

Je komt in de buitenlucht

Fietsen doe je in de regel buiten, tenzij je natuurlijk op een hometrainer stapt. De buitenlucht is goed voor je, omdat daar meer zuurstof in zit dan de lucht die je binnen inademt. Het zorgt er onder andere voor dat je weer scherper kunt nadenken.

Je bouwt spiermassa op

Om vooruit te komen op de fiets, moet je kracht zetten met je benen. Hierdoor bouw je meer spiermassa op en worden je beenspieren sterker. En dat zijn belangrijke spieren die je bijvoorbeeld gebruikt bij het opstaan.

Je slaapt er beter van

Fietsen kan je ook helpen beter te slapen. Door de inspanning wordt je lichaam moe, wat er voor zorgt dat je sneller slaapt. Maar ook de mentale ontspanning tijdens het fietsen zorgt ervoor dat je makkelijker inslaapt.

Het is goed voor je lichaamshouding

Als het zadel en het stuur van je fiets correct zijn afgesteld, zit je tijdens het fietsen automatisch in een goede houding. Zo kunnen je spieren wennen aan die correcte houding. Veel mensen nemen in het dagelijks leven immers vaak verkeerde houdingen aan die niet goed zijn voor het lichaam.

Contact met de natuur

In de auto maak je weinig contact met je omgeving. Als je fiets is dat anders. Niet alleen ben je in de buitenlucht, je kunt ook de geur van de natuur ruiken en contact met de natuur, zeker als je de stad uit gaat.

Fietsen belast je lichaam weinig

Bewegen is gezond, maar met een sport als hardlopen vraag je veel van je lichaam. Gewrichten moeten dreunen opvangen en slijten daardoor sneller. Op de fiets belast je je lichaam veel minder, terwijl je toch lekker in beweging kunt komen.

Fietsen helpt de spijsvertering

Door lichamelijke beweging gaat je spijsvertering sneller en efficiënter werken. Je voedsel wordt zo sneller en beter verteerd, waardoor ook je stoelgang geholpen wordt.

Alle reden dus om eens wat vaker op de fiets te stappen en in beweging te komen. Zowel je lichaam als je geest zal je er dankbaar om zijn!

 

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief