Een gezond gewicht, hoe bereik je dat?

-ADVERTORIAL – Een goede gezondheid, dat willen we allemaal, en een gezond gewicht is hierbij van groot belang. Helaas wordt ook in Nederland overgewicht een steeds groter probleem. Een gezond gewicht, hoe bereik je dat?

Hoeveel heeft overgewicht

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat ruim 40% van de Nederlanders overgewicht heeft. Dit brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo hebben mensen met overgewicht meer kans op het krijgen van diabetes en hart- en vaatziekten.

Wat moet er veranderen

Wanneer we willen afvallen dan moeten we anders gaan eten en meer bewegen. Het gaat erom dat we minder energie opnemen en meer energie verbruiken. Het gaat vaak niet alleen om minder eten maar ook om anders eten. Bewust bezig zijn met eten en bewegen is vaak al de helft van het werk. Voor de een helpt het om een dieet te volgen, voor anderen is dat moeilijk vol te houden en vervalt men snel in het oude eetpatroon. Voor deze groep mensen kan een persoonlijke coach behulpzaam zijn.

Dutch Body Control is een programma, waarbij men de nadruk legt op een gezonde levensstijl met behulp van een persoonlijke coach. Men start met het invullen van gegevens en in een intakegesprek met een persoonlijke coach, wordt een streefgewicht vastgesteld en worden er voedingsschema’s op maat gemaakt. Online zijn alle op maat gemaakte voedingschema’s beschikbaar en worden de vorderingen bijgehouden totdat het streefgewicht is bereikt.

 

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief