Je geeft me grijze haren

“Je geeft me grijze haren”, dat hoor je mensen vaak zeggen. We kennen ook allemaal wel een politicus die binnen een jaar nadat hij zijn ambt had geaccepteerd een bos grijze haren op zijn hoofd had. Maar is dat nu iets wat echt kan of is dat een fabel? Of zit het in ons DNA?

Waardoor krijg je grijze haren?

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op het krijgen van grijs haar. Eén van de factoren is onze natuurlijke haarkleur. Er zijn studies waaruit blijkt dat vrouwen gemiddeld op hun 33ste levensjaar de eerste grijze haren beginnen te krijgen. Maar bij een roodharige begint dit eerder, namelijk op hun 30ste. Bij de brunettes onder ons, die krijgen gemiddeld op hun 32ste de eerste grijze lokken. Blondines houden het het langst vol. Zij krijgen rond de leeftijd van 35 hun eerste grijze haar.

Echter, er lopen ook mensen rond van onder de 30 jaar die toch in de spiegel die grijze haren zien. Dit kan een teken zijn dat deze mensen te weinig slaap krijgen. Het is namelijk gebleken dat vermoeidheid het verouderingsproces van de haarfollikels versnelt, en hierdoor verdwijnt de natuurlijke haarkleur sneller.

Inderdaad ook het werk kan een beïnvloedende factor zijn. Een stressvolle baan kan er voor zorgen dat de gevreesde grijzen haren eerder tevoorschijn komen. Maar ach, een andere studie wees uit dat er meer en meer vrouwen zijn die grijze haren een teken van wijsheid en ervaring vinden. Wanneer u het daar niet mee eens bent dan kunt u natuurlijk altijd uw haren gewoon verven.

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief