Kan je zwanger zijn als je tijdens je stopweek van de pil wel onge

 • #1

  Ik vraag me af of je zwanger kan zijn wanneer je wel ongesteld wordt tijdens de stopweek van je pil. Want eigenlijk is het als je de pil slikt een opgewekte ongesteldheid en dus als het ware ‘fake’. Maar nu ben ik dus bang dat als ik een stopweek neem en wel ongesteld ben tóch zwanger kan zijn. Of is dit zo goed al niet mogelijk?

  Kan je trouwens na 4de week pil slikken stoppen?
  (Pil doorgenomen dus nu 4de week)

  Met vriendelijke groeten,

  Reactie
  #2

  Hee,

  Als je ongesteld wordt in je stopweek, is de kans ontzettend klein dat je zwanger bent. Er zijn 3redenen waarom je blijft doorbloeden bij een zwangerschap met of zonder pil.
  Wanneer je zwanger bent en je slikt de pil, stopt ook het bloeden. Tijdens het slikken van de pil is de kans ook maar 0,01% dat je zwanger kunt raken, dus hoef je je eigenlijk niet zo druk te maken.

  Soms kan het wel voorkomen dat je bloeden stopt en het lijkt dat je zwanger bent, dit kan weer komen door Stress, gewichtstoename/-afname, medicatie, etc.

  Ik slik altijd 3stips en neem dan een stopweek. Het kan geen kwaad, maar moet je het niet vergeten in te nemen en de stopweek moet altijd een week blijven en mag niet korter zijn of langer.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt. 😉

  Reactie
  #3

  Je moet als je de pil geslikt hebt niet perse een week een stop week houden. Je kan hem wel inkorten maar ik geef als advies zorg dan wel dat je 2 dagen een menstruatie gehad hebt

  Reactie
Reageer op: Kan je zwanger zijn als je tijdens je stopweek van de pil wel onge
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief