Toxoplasmose

Toxoplasmose - Medische Forum - Dokter.nl

Toxoplasmose

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi John, daar ben ik weer helaas 🙁 ik hoop dat je mij gerust kan stellen. In mijn tuin ligt heel veel kattenpoep van de buurt katten. Ik wil het zelf niet opruimen ivm de zwangerschap en mijn vriend doet het om de zoveel tijd. Vandaag hadden we visite met een kind en het kindje is in de tuin gaan spelen en juist bij die kattenkop met zijn handen gaan wroeten :O. Het nare was dat ik het vrij laat zag en het kindje ook uit dezelfde schaal daarna nog chippies heeft gegeten met mij. Ik denk dat ik max 3 x uit die schaal chips heb gepakt nadat hij had gespeeld totdat ik het goed doorhad maar ik heb nu weer zo’n mega last van angst! 😟 Ben zo bang dat hij met zijn handjes evt toxoplasmose heeft overgedragen! Ik ben nu 36 weken zwanger. 🥺

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Zo kun je onmogelijk besmet raken hoor!

  Reageer
  #3

  Je maakt je druk om niks hoor.

  Reageer
  #4

  Ja zijn handjes waren vies en dan denk ik daarlijk heeft die toch zo’n stukje poep in die chips bak overgebracht pff het kan ook dat ik maar 1 x chips heb gepakt nadat hij er met zijn handjes in zat maar ik heb er zo stress van 😖

  Reageer
  #5

  Je hebt echt stress om niks......

  Om te beginnen weet je helemaal niet of hij poep aan zn handjes had. Ik kan het me niet voorstellen,kattenpoep stinkt en zelfs een klein kind eet niet met stinkende poepvingertjes.

  Daarnaast weet je niet of de poep in je tuin überhaupt besmet is.

  En al zouden beide bovenstaande dingen wel zo zijn, raak jij nog niet besmet tenzij je de poep van de vingers van het kind had afgelikt.

  Ik ken meerdere mensen die gewoon hun hele zwangerschap, meerdere zwangerschappen, hun katten en kattenbak gewoon zelf verzorgd hebben en daar nooit iets is van overkomen!

  Jou stress is veel slechter voor je baby dan het absoluut minimale risico wat je gelopen hebt......laat het dus los!

  Reageer
  #6

  Hej Suzan, lief dat je uitgebreid reageert dankjewel daarvoor. Je hebt wel gelijk inderdaad maar ik vind het weer moeilijk om te relativeren omdat ik weer slecht in mijn vel zit. Dan ga ik weer van het ergste uit pff. Ik ben altijd zo bang dat ik iets ten nadele van mn baby doe.

  nogmaals bedankt

   

  Reageer
Reageer op: Toxoplasmose
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif