Ben ik (schijn)zwanger??!!

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo mensen!

  Ik zit met iets waar ik niet echt de vinger op kan leggen. Waarschijnlijk hebben velen van jullie wat meer ervaring en wat meer kennis op dit gebied…
  Ik zal het even uitleggen.. (schrik niet van de lange tekst!! lees het alsjeblieft)

  7 oktober (dinsdag) begon mijn menstruatie tot ongeveer 9 oktober (heb laatste tijd niet zoveel bloedverlies)

  13 oktober (maandag) heb ik onveilig gevreeën (niet de eerste keer onveilig..) met een jongen. (heel stom, weet ik ;)) ik slik de pil trouwens niet.

  23 oktober (donderdag) kreeg ik zo’n vreselijke buikpijn dat alles zwart werd voor mn ogen en dat ik elkaar zakte. Een vriendin die erbij was zei: je ovulatie.. En dat kon op zich wel als ik 7 oktober ongesteld was geweest. Maar ik ben ontzettend onregelmatig, dus dat kon ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen. De ene keer heb ik een cyclus van 26 dagen, de andere keer een cyclus van 35 dagen.

  Verder had ik geen klachten en ik kreeg op 7 november (vrijdag)mijn menstruatie. Dit keer ook niet zo lang, niet heel veel bloed, wel wat, en af en toe een beetje menstruatiepijn.

  Nou ik dacht dus geen moment aan een eventuele zwangerschap. waarom zou ik dat denken? Ik ben toch ongesteld geweest?!
  Vandaag is het 26 november en ik ben sinds een week veel misselijk, gister had ik het idee dat ik moest overgeven.. Griep zou ik hebben gedacht. Maar dit is alleen niet het enige.
  Mijn buik voelt raar, ondanks ik soms van dat trekkende gevoel heb en kleine ‘stroomstootjes’, voelt het ook aan de buitenkant vreemd. De zijkanten, ter hoogte van iets onder de navel, werd ineens gespierder en nog steeds. Mijn ouders vroegen pas nog hoe het kwam dat mijn buik dikker wordt (!)
  En mijn borsten worden groter! Mijn tepels onder andere en er lopen allemaal van die aders overheen. (en ze doen pijn)

  Door deze dingen ben ik toch maar eens gaan nadenken. Kan het zo zijn dat ik het toch ben? Maar ik was toch ongesteld geweest? Dit is zo onbegrijpelijk!

  Kán het dat ik zwanger ben? Maar qua dagen klopt het toch ook niet… ik bedoel… net na menstruatie onveilig gevreeën.. en als die bloeding innesteling zou zijn geweest, had die toch al eerder moeten zijn?

  Ik hoop dat jullie mij iets meer duidelijkheid kunnen geven.

  liefs!

  Reactie
  #2

  Als ik jou was zou ik gewoon even een test doen. Dan weet je zeker of je zwanger bent of niet. De symptonen die jij omschrijft (zere borsten etc) had ik ook bij mijn 2 zwangerschappen, dus het kan maar zo wezen dat je zwanger bent.
  Succes

  Reactie
  #3

  Het is niet zinvol zo te gissen. Sterker, door de stress kan de menstruatie zelfs uitblijven.

  Wil je zekerheid, doe dan een test.

  Reactie
  #4

  bedankt voor de reacties!
  Ik heb nog geen test kunnen kopen, want ik heb het geld op dit moment niet voor.

  Ik heb gehoord dat een eicel opgewekt kan worden door seks en dat je daardoor zwanger kan raken van een tweeling. Als je bijvoorbeeld seks hebt in de tijd van je ovulatie: door je ovulatie komt er 1 vrij én door de seks.. en ze worden beide bevrucht… dan krijg je een tweeeïge tweeling, toch?

  maar kan het ook zo zijn..dat wanneer je het doet net na je menstruatie dat er 1 vrijkomt (door de seks dus), want er zijn altijd volgroeide eicellen gereed in de eierstok, dat die vrijgekomen eicel bevrucht raakt en zich innestelt. Vervolgens een week of 1,5 week later ofzo komt er nog 1 vrij (de ovulatie), deze wordt niet bevrucht en nestelt zich dus niet in en gaat 2 weken later ten gronde. Als dit zou kunnen zou je idd 1 keer gewoon ongesteld worden en tegelijkertijd zwanger zijn. Maar ik weet niet of dit kan. Zou dit kunnen????

  Dit vraag ik me af, aangezien mijn buik groeit en mn borsten ook nog steeds, au! (ben in paar weken 2 kilo aangekomen, terwijl ik eigenlijk minder eet, want heb niet heel veel eetlust laatste tijd, btje misselijk enzo..) maar ben wel ongesteld geweest. Als ik het ben, zou ik nu iets meer dan 8 weken zijn…

  Willen jullie alsjeblieft reageren. En wat zouden jullie me adviseren als ik zwnger ben (want ben 18 jaar)

  groetjes

  Reactie
  #5

  ai Shanti,

  wat vervelend/ lastig voor je deze situatie. Ik zou toch echt een test kopen, vraag desnoods of iemand hem voorschiet. Als je er een van het huismerk koopt zijn ze niet zo heel duur, 10 euro geloof ik. je hebt vast wel iemand in je omgeving die je dat kan voorschieten? Als je zwanger bent is het na,elijk belangrijk dat je dat zo snel mogelijk weet.
  Maar vergis je niet, stress en eetpatroon hebben echt hun invloed op eventuele (uitblijvende) menstruatie. Vervelend voor je dat je zo in de stress zit, dat kan ik me goed voorstellen.

  een advies voor als je zwanger bent? lieve meid dat moet je echt zelf (met iemand samen) beslissen.
  maar hoe dan ook, doe snel een test dan weet je waar je aan toe bent. Leeftijd zegt echt niet altijd wat over het wel of niet kunnen zorgen voor een baby.
  heel veel sterkte!

  Reactie
  #6

  halloo,,

  Ik had ook even een vraagje..
  Ik slik geen pil meer omdat ik niet tegen de stof kan die in de pil zat.
  Ik heb hiervoor in de plaats een mirena spiraal gekregen. heb hier verder weinig problemen mee gehad.. zoals het hoort bij deze spiraal ben ik ook niet ongesteld meer !! ( wat heerlijk is 😛 )

  Ik ben nu 18 en maak me een beetje zorgen..
  heb namelijk een maandje of 4 terug ook een zwangerschaps test gedaan die kwam negatief uit.
  maar nu heb ik weer last van mijn buik ben ik misselijk en zet mijn buik op.. ook doen mijn borsten zeer vooral bij mijn tepels..
  heb soms het gevoel dat ik moet overgeven.
  maar ben niet aangekomen..

  ik vraag me af of ik zwanger of schijnzwanger zou kunnen zijn.

  hebben jullie mischien ideen?

  Groetjes tanja

  Reactie
  #8

  Ik zou gewoon een test doen als je je zorgen maakt, dan weet je het zeker. succes!

  Reactie
  #10

  Hallo Tanja,

  mijn ervaring met de Mirena is dat het bij mij Mastopathie heeft veroorzaakt. Sinds ik de Mirena gekregen had kreeg ik heel veel last van mijn borsten. ze waren opgezet en heel erg pijnlijk. plots voelde ik rare bobbeltjes (geen knobbels) en ben daarmee naar de huisarts gegaan en die heeft een mammogram aangevraagd. later bleek dat de pijn door mijn klieren kwam die waren 2,5x zo groot geworden en jah dat kan dus erg pijnlijk zijn. na verloop van tijd heb ik het spiraal eruit laten halen nadat ik hoorde dat er meer waren met deze verschijnselen en die na het verwijderen van het spiraal er veel minder of geen last meer van hadden.
  Dit bleek bij mij ook het geval te zijn.
  na 2 weken begon de pijn weg te trekken en na 4 weken was ik dolgelukkig… mijn vriend kon er eindelijk weer normaal aan zitten of tegenaan liggen. dit kon hij al een jaar niet meer…

  mijn advies naar jou is dus: ga even naar de huisarts toe om het na te kijken…
  Misschien is het niks maar misschien is het wel Mastopathie
  (mocht het mastopathie zijn zeggen ze dat er niks aan te doen is maar je kan ze ook lichtelijk masseren onder de douche, warmte en losmasseren werkte een beetje bij mij)

  Reactie
  #11

  ze is tog ongesteld geweest zegt ze net dus wat heeft stress er mee te maken ???

  Reactie
  #12

  En anders eens bij de huisarts langs gaan.

  Je kan ook urine inleveren en laten testen op blaasonsteking en evetueel aangeven of ze ook wil letten op mogelijke zwangerschap
  Ze kunnen dat zo met die test kennelijk want mijn man werd terug gebelt met de mededeeling dat ik geen blaasonsteking had maar wel zwanger was (wisten we maar zij kennelijk niet)

  Reactie
  #13

  hallo ik heb ook even een vraagje ik heb 3maanden geleden 2 keer een test gedaan dat was negatief maar het is nu 9maanden geleden dat ik heb gevreejen (met condoom) en nu voel ik kloppingen in mijn buik en heb striemen gekregen en heel veel wit verlies ben ik nu zwanger ofniet???

  Reactie
  #14

  Je hebt dus de periode van een voldragen zwangerschap geen enkele zwangerschapssymptomen gehad? Zou je dus al 9 maanden zwanger zijn en nu gaan bevallen, zonder kenmerken van een zwangerschap? Wat een vreemde vraag…

  Reactie
  #15

  ja ik weet het maar heb voor de rest geen symtonen gehad ook niet ervoor altijd mijn maandstonden gehad en nu voel ik toch wel kloppingen en heb dan ook striemen enzo op mijn buik staan

  Reactie
Reageer op: Ben ik (schijn)zwanger??!!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief