Reageer alsjeblieft!! Ben ik zwanger??

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo mensen,

  Volgens mij ben ik zwanger!... Ik weet niet van welke keer, maar mijn laatste keer seks was zo'n 3 à 4 weken geleden. Een week voor de laatste seks was ik ongesteld, maar ik had wel een rare menstruatie, maar daar dacht ik niet overna. (wel ontzettende buikpijn, maar niet veel bloedverlies, twas meer roze/bruine slijm)

  De dag na de sex had ik diarree, maar zonder buikpijn ofzo. Dus het kwam ineens en ik had totaal niet verwacht. Nou daar dacht ik ook niet echt overna, tot nu. Ik dacht.. moet ik niet eens ongesteld worden, want ik heb nog steeds geen menstruatiepijn. Dus ik ging in mijn agenda bladeren. Ik ben niet heel erg regelmatig ofzo... enkele keer 28 dagen, dan 32 en meestal 33... 1 keer (6 maanden geleden ofzo) had ik cyclus van 35 dagen. Maar op dit moment zit ik al op de 37e dag en ik heb nog steeds geen menstruatiepijn. Ik voel me eerlijk gezegd best goed (wel veel moe laatste tijd) ik had wel even zere tepels, maar dat is nu weer over, maar ik heb soms wel steekjes en trekkend gevoel op de plek van mijn baarmoeder. Verder heb ik geen last van dingetjes ofzo. dat is het enige.

  Lijkt dit op een zwangerschap? Ik snap er niet veel van..

  Wat denken jullie? Of moet ik hier helemaal geen aandacht aan besteden, omdat het gewoon niks is.
  En als het wel zo zou zijn, van welke keer ben ik dan zwanger geraakt... de seks voor mijn laatste 'menstruatie' of de seks na mijn laatste 'menstruatie'? En wat moet ik doen als het wel zo is!

  alvast bedankt voor jullie tijd en ik hoop dat jullie me kunnen helpen, want ik durf het tegen niemand te zeggen eigenlijk.

  liefs..

  ps: ik slik de pil niet, en condoom was er ook niet bij.... --> voor het zingen de kerk uit...

  Reageer
  #2

  Er is een zeer grote kans dat je zwanger bent.
  Ook al ga je voor het zingen de kerk uit, in voorvocht zitten ook al 100-duizenden zaadcellen die prima in staat zijn tot een bevruchting.

  Jouw cyclus duurt nu al 2 dagen langer dan je langste cyclus ooit. Ik kan je aanraden om gewoon even een test te gaan halen. Wij kunnen hier wel zeggen: 'er is een kans op zwangerschap', maar we hebben geen laserogen waarmee we in je baarmoeder kunnen kijken.

  Je kan gewoon bij het kruidvat een test halen, van het eigen merk zijn ze niet zo duur.
  Wanneer je zwanger blijkt te zijn moet je toch iemand in vertrouwen nemen want je zult moeten besluiten of je het wilt houden of niet. Erover praten met iemand kan je dan goed helpen. Of je het wel of niet wilt houden: in beide gevallen moet je contact opnemen met je huisarts over hoe nu verder.

  Ik snap: het is erg spannend, vooral op jouw leeftijd. Maar bekijk het nu even stap voor stap: eerst een test halen en kijken of je zwanger bent. Is hij negatief, wacht dan nog even een paar dagen. De stress die je nu ervaart kan ook al voldoende zijn om de menstruatie langer op zich te laten wachten.

  En als je zwanger blijkt te zijn: het is dan niet meer van belang van welke keer sex het is geweest. Van belang is alleen de datum waarop je voor het laatst ongesteld bent geweest: dus de eerste dag van je laatste menstruatie.

  Heel veel succes en laat je nog even weten hier wat eruit is gekomen?
  Enne: blijf er niet te lang alleen mee rondlopen, het is een behoorlijke last. Praat erover, misschien een goede vriendin bij wie je het kwijt kan?

  Reageer
  #3

  bedankt voor de reactie... om de een of andere reden voelde ik me na het lezen er van iets beter... alsof iemand een hand op mijn schouder legde. bedankt...

  ik zit ondertussen nu aan het eind van dag 39 en nog steeds niets. En ik weet dat het ook nog niet zo gauw zal komen. Ik heb helemaal geen menstruatiepijn! ik voel me net zoals tussen de menstruaties door! alleen soms die 'elektrische schokjes' op de plaats van mn baarmoeder en aan de zijkanten..

  ik denk dat ik het serieus ben! het kan niet anders. Een dokter heeft ooit gezegd, als je meer dan 5 dagen overtijd bent, dat er dan toch echt iets anders aan de hand is. 5 dagen is namelijk het maximum als het met stress te maken heeft, blijkt... (maar ik hoop dat hij het fout heeft, maar ik vrees het ergste) en met stress heb je toch echt wel menstruatiepijn! (ook al bloed je nog niet)

  mijn ouders vermoorden me! wat moet ik doen!ik denk ook dat ik er alleen voor sta..wat kan hem het schelen... ik kan wel janken.. ik ben zo dom

  liefs

  Reageer
  #4

  Christel heb je al een test gedaan?
  laat even weten hoe het gaat.
  ja, je bent dom geweest, maar daar verander je nu even niets meer aan. Zoals de vorige schrijver al zegt: stap voor stap... dus doe nu eerst een test en laat het ons weten als we je kunnen steunen, al is het maar hier op het forum.
  Sterkte Brenda

  Reageer
  #5

  bedankt voor de steun die jullie mij willen geven. Dat vind ik echt bijzonder..

  Maar het is niet te geloven wat er gisteren gebeurde. Toen ik wakker werd, na een nacht heerlijk geslapen te hebben, stond ik op en liep door mijn kamer. Ineens voelde ik iets, dus ik kijk en zie een druppel bloed!!! 😀 Dat had ik dus ECHT niet verwacht, want ik had helemaal geen buikpijn! Dus ik dacht eerst dat ik me gestoten had ofzo, maar ik kon niets bedenken hoe ik dat in mijn slaap gedaan kon hebben. Maar op een gegeven moment had ik een tampon nodig dus ik veronderstelde dat ik ongesteld geworden was!!! 😀 Ik heb gister zo'n 2 tampons vol gehad en vanacht 1... nu bijna niks meer... niet veel dus, heb ook niet echt menstruatiepijn, maar ik heb in ieder geval gebloed en dat kan niet als je zwanger zou zijn, toch? Dus ik ben niet zwanger... of is er een een of andere vage theorie dat dat wel kan? Ik zou het in ieder geval niet weten...

  liefs

  Reageer
  #6

  Ik heb even gegoogled en vond dit:

  De weken zijn onder voorbehoud, maar het ging ongeveer als volgt:

  4 weken: ik zou eigenlijk ongesteld moeten worden, maar het zet maar niet door, en het blijft bij wat bruine afscheiding.
  5 weken: het kwartje valt, ik doe een test en blijk zwanger. De afscheiding gaat echter onverminderd voort. Ik bel bij 5,5 weken de VK voor een afspraak, zij vertelt dat bloedverlies rond de originele menstruatie-datum redelijk normaal is, zeker bruin bloed.

  Is dit echt zo??? Want dan kan ik beter voor de zekerheid nog een test doen, of niet...??? of moet ik gewoon denken: Ik heb bloedverlies gehad, dus er is iets afgestoten in de baarmoeder, dus ik ben niet zwanger...

  Weten jullie het?? Het is zo lastig allemaal.. ik snap het niet echt meer...Dan kan het weer wel en dan weer niet enzovoort...

  liefs..

  Reageer
  #7

  volgnes internet is het normaal om bloed te verliezen aan begin zwangerschap, lees ik net,,, als je maar geen buikpijn hebt... En DAT heb ik nog steeds niet gehad.

  Misschien maak ik me teveel zorgen, maar je zou raar staan te kijken als het wel ineens zo bleek te zijn. want menstrueren zonder buikpijn heb ik nog nooit gehad,, tenminste niet wat ik me kan herinneren.En vandaag haast niks gemenstrueerd. (1,5 tampon) Dus ik doe voor de zekerheid nog even een test. Als hij dan negatief is, dan zet ik hier een punt achter en is er niks aan de hand...
  laten we het hopen!

  groetjes

  Reageer
  #8

  Laat je het weten ? 🙂 ben wel beniewt nu 🙂

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ja ik heb vanmorgen getest en hij was NEGATIEF :d:d

  gelukkig!!!
  Ik weet nu wel dat ik de volgende keer wat voorzichtiger doe....het is echt niks om zo te stressen! En zwanger zijn, dat heb ik nog liever niet op mijn 17e...

  In ieder geval bedankt voor alle reacties!

  liefs..

  Reageer
  #10

  de kans dat je zwanger bent is nu wel een stuk kleiner, je hebt wel bloed verloren, maar nu nog steeds geen 100% zekerheid van niet.
  Doe voor de zekerheid over een week een test.
  En daarna.... nooit meer zo'n risico nemen! Maar dat heb je waarschijnlijk zelf al bedacht. Dus ga naar de huisarts voor de pil en gebruik een condoom.
  Groetjes, Brenda

  Reageer
  #11

  Echt? Moet ik volgende week pas testen...?? Nu snap ik er echt niks meer van..
  ik heb vrijdag getest en hij was negatief. Normaal gesproken zou dan toch al de test betrouwbaar zijn,omdat er genoeg hormoon is...
  Ik werd pas op de 40e dag (die woensdag voor de vrijdag dat ik getest had) ongesteld. Anders altijd 32 of 33 (en half jaar geleden 1x 35 dagen)Ook heb ik een x cyclus van 26 en van 28 dagen gehad.

  Is het nu dan nog niet zeker dat ik niet zwanger ben???? Wanneer kan ik er dan wel zeker van zijn!

  groetjes

  Reageer
  #12

  denk dat je niet zwanger bent als je op de 7e dag hebt getest, maar heel soms.......oke..... maak je maar niet meer druk nu.
  volgende menstruatie maar afwachten.

  Reageer
  #13

  Hoi,het is mogelijk als je heel weinig bloedverlies hebt gehad?Dat je toch zwanger kunt zijn.Het HCG gehalte gaat langzaam omhoog om de twee a drie dagen,bij sommige vrouwen is het hormoon vaak te laag en testen vaak pas positief na twee weken,bloedonderzoek wil ook niet veel zeggen.Maar is misschien wel wat betrouwbaarder?Eventueel kun je ook je volgende menstruatie in de gaten houden.Of ga anders naar jouw'n huisarts.Groetjes Petra

  Reageer
  #14

  hallo,

  mijn bloedverlies was niet heel heel heel weinig... maar ook niet zo veel als normaal (normaal 3/4 dagen aan een stuk door om 3/4 uur tampons super vervangen).. woensdag 1e dag, 2 volle tampons -- 's nachts 1 -- donderdag 1 tampon -- 's nachts niks -- vrijdag namiddag pas halve tampon -- 's nachts niks -- zaterdag niks -- 's nachts niks -- zondag na middag,ineens halve tampon (alleen bruine bloed) . maandag alleen nog heel af en toe bruine afscheiding/slijm ... vandaag: 1 keer heel weinig bruine afscheiding/slijm..

  Ik kan me niet herinneren of bloedverlies een keer helderrood is geweest... De eerste dag van menstruatie had ik pas in de middag last van menstruatiepijn (2 uur lang ofzo), voor de rest niet gehad. Ik had het dus ook niet zien aankomen dat ik het werd (zie andere stukjes die ik geschreven heb) Het bloed was iig de laatste dagen bruin..

  Maar de keer waarvan ik zwanger zou zijn geraakt is nu 38 dagen geleden. Dus dan zou toch het hormoongehalte al lang aan te tonen zijn in de urine? ik heb afgelopen donderdagochtend getest en was negatief...(Toen was het dus 33 dagen geleden) mijn vorige menstruatie was, als ik van deze dag terugreken, 46 dagen geleden.

  Ik snap er dus niet veel meer van. Het is nog steeds mogelijk dat ik zwanger ben? Want ik heb verder ook niet echt ergens last van ofzo... geloof ik.. alleen af en toe duizeligheid ineens als ik loop... en soms beetje misselijk, beetje zeurend gevoel in mijn bovenbenen (heel weinig hoor, niet extreem).. maar dat zegt helemaal niets

  wat is jullie mening... ik wil wel reëel blijven en niks onwaarschijnlijks in mijn hoofd halen...
  en áls ik een test zou moeten doen weer... wanneer dan!

  liefs...

  Reageer
  #15

  je bent gewoon niet zwanger meid

  Reageer
Reageer op: Reageer alsjeblieft!! Ben ik zwanger??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief