Last van rug

 • #1

  Ik heb sinds vanmorgen last van mijn rug. Ik werd stijf wakker en toen heb ik een poosje in de bank gezeten, niet rechtop. Ineens deed mijn rug pijn in het midden. Ik dacht eerst dat het tussen mijn schouderbladen zat dus ik raakte wat in paniek. Ben 28 weken zwanger en belde de VK om te vragen of dit er bij kon horen. Ze zei dat dit niet perse zwangerschapsgerelateerde klachten waren. Als ik benauwd werd oid moest ik de dokter maar even bellen. Maar wat doe ik, ik raak ik paniek en ga op mijn ademhaling letten. Ik was zo bang dat het van mijn hart of longen was (corona of klaplong oid).  Maar geen koorts of verkouden. Voel me ook niet ziek. Ik heb de huisarts gebeld en die zei dat ik een paracetamol mocht nemen, als ik dus benauwd werd moest ik weer bellen. Kreeg toen weer last van mijn ademhaling.

  Ik heb toen 1 paracetamol genomen en het zakte wel wat weg. Niet volledig over maar werd wel wat beter. Toen heb ik de acupuncturist gebeld, die dacht aan een spierprobleem. Het zit in het midden, bij mijn ruggenwervel. Als ik voorover buig voel ik verlichting, buig ik terug dan doet het weer zeer. Het is een zeurende pijn, een zure pijn. Het trekt ook allemaal een beetje door naar mijn ribbenkast. Mijn buik is nu wel behoorlijk aan het groeien. Als ik met mijn knokkels langs mijn ruggenwervel ga, dan voel ik pijn. Ik denk dus wel van mijn spieren maar in mijn achterhoofd maak ik me nog steeds zorgen.. Ook al stelde de acupuncturist me wel wat gerust.. Ik kan maandag de fysio bellen. Ook is mijn nek wat stijf. Als ik met mijn schouderbladen rol dan voel ik een soort stramheid of druk, kan het niet goed omschrijven. Ik hoor dan wel wat kraken denk ik. Als ik diep inadem dan voel ik mijn spieren, ook als ik uitadem.

  Wat moet ik nu doen.. Moet ik me zorgen maken?

  Reactie
  #2

  Rustig doorademen en geen paniek. Je hebt wat spierpijn en bent door de stress gaan hyperventileren.

  Reactie
  #3

  Denk jij niet dat het van iets anders is? Het doet me echt zeer. Nu lig ik in bad en dat verlicht de pijn wel wat.  Maar als ik op bed lig of zit of sta voel ik het weer..

  Reactie
  #4

  Ik denk het niet.

  Reactie
  #5

  Hoe zou dat zo ineens kunnen komen? Ik lig natuurlijk wel steeds beroerder en ik moet zeggen dat ik ook best veel op de bank hang. Niet de ganse dag hoor, ik doe ook wasjes enz. Hoe kom ik hier zsm van af? Ik kan maandag pas bellen en dan is het maar de vraag of ik snel aan de beurt ben..

  En het feit dat het minder pijnlijk is in een warm bad wijst dat op de spieren?

  Ik ben zo gauw bang voor iets ernstigs..

  Reactie
  #6

  Hey,

  De fysio kan je naast actief behandelen, je ook oefeningetjes geven om thuis te doen. Zodat je minder snel weer last krijgt.

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #7

  Of verkeerd gekegen of een verkeerde beweging gemaakt wellicht. Als je het niet verrouwdmoet je de huisartsenpost / dokter van wacht bellen

  Reactie
  #8

  Vannacht wel goed geslapen. Nu ik wakker ben is die plek echt aanwijsbaar gevoelig. Heb er gister ook aangezeten dus denk dat mn spieren in mn rug echt week zijn. Verder ook stijfheid over mn hele lijf, paar nachten hiervoor wakker geworden van kuitkramp. Ik heb bijvoorbeeld ook al een tijd dat mijn heupen echt zeer doen als ik daar een poos op lig dus dan draai ik om. Ik ben van mezelf lang, 1.78m en mager, weeg nu 62.6. Zou het kunnen dat mijn lijf enorm moet wennen aan de zwangerschap en groei? Dit is mijn eerste (nou ja eigenlijk tweede na een miskraam) zwangerschap. Heel diep inademen en uitademen lukt ook wat minder omdat ik het idee heb dat het kindje steeds meer 'in de weg gaat zitten.'

  Klinkt dit logisch?

  Ik schrok namelijk dat je zei dat als ik het niet vertrouw ik de huisartsenpost moest bellen. Hoe logisch dit ook allemaal klinkt, ik ben (van mezelf al een tijd) snel bang voor iets ernstigs. Ik heb namelijk ook al een tijdje last van een PTSS waar ik nu voor in behandeling ben. Ook veel spanning gehad.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je moet niet meteen schrikken. Als je erge klachten hebt waar je je erg zorgen over maakt, in je zwangerschap, moet je de dokter bellen. Je klachten kunnen overigens wel bij een zwangerschap passen.

  Reactie
Reageer op: Last van rug
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief