Zwanger en bang voor coronavirus

  • #1

    Ik ben 18, bijna 19 weekjes in verwachting en ik ben behoorlijk bezorgd over het coronavirus. Ik werk op een peuterspeelzaal met kinderen van 2-4 jaar. Ik was m'n handen erg veel, slik veel vitamines waaronder vitamine C, probeer veel schoon te maken thuis waaronder mijn telefoon. Ik werk 18 uur.

    Ik heb gelezen dat het virus zover ze kunnen zien niet schadelijk is voor het kindje. Ook dat ik niet meer risico loop. Maar wat me wel erg zorgen baart is dat ik sneller kans heb op een longinfectie. Dat is natuurlijk een gevaarlijk iets.. Ik heb geen rust meer en niks kan me geruststellen.. Wat kan ik nou nog doen?

    Reageer
    #2

    En waarom heb je dan sneller kans op een longinfectie?

    Reageer
    #3

    Dat las ik op een site.. Omdat je weerstand minder is als je zwanger bent. Dat kan bijv. ook met de griep. Dat las ik althans..

    Reageer
    #4

    Je loopt niet meer risico dan vrouwen die niet zwanger zijn volgens het RIVM
    https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

    Reageer
    #5

    Ik las het idd op het RIVM. Wat me ook zorgen baart is dat ik ook las dat er 30-40 jarigen op het IC liggen. Ik moet er niet aan denken. Het baart me gewoon erg veel zorgen. Zijn er nog maatregelen die ik verder zelf kan treffen? Ik vind het allemaal maar een eng iets. Ik heb gewoon een gevoel van onwerkelijkheid..

    Reageer
    #6

    Het is niet veel anders dan de gewone griep.. Alleen de snelheid van verspreiding baart zorgen. Het zorgsysteem dreigt overbelast te te raken. Dat is o.a. de reden voor de genomen maatregelen om het virus in te dammen

    Reageer
    #7

    Maar ik lees ook best wat nare berichten van mensen die zeggen dat het toch anders is.. En net van een voorheen gezonde jongen van 16 die op de IC ligt..

    Je hebt wel gelijk wat betreft het aantal en dan idd het snelle verspreiden ervan. Alleen dan zie ik weer van die andere berichten die me verontrusten.

    Reageer
    #8

    Ook bij een gewone griep komen er jonge mensen op de IC maar daar horen we niets over

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Zwanger en bang voor coronavirus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief