Zwanger, Darmklachten of bijwerkingen Pil?

 • #1

  Hallo, ik heb nu al 7, bijna 8 weken klachten die overeen komen met de zwangerschapssymptomen. De meest voorkomende klachten die ik heb zijn: een opgezette onderbuik, Vollere borsten, steekjes/gerommel in onderbuik, slapeloosheid, lage rugpijn, Obstipatie/diarree, Extreme vermoeidheid en spier- en gewrichtspijn,

  ook heb ik de afgelopen weken last gehad van misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Deze klachten zijn niet vaak voorgekomen, maar waren er wel.

  Ik slik de pil nu sinds juni maar ik heb hem de eerste 2 maanden niet goed geslikt. Ik begon steeds na mijn menstruatie, waardoor mijn stopweek dus eigenlijk te lang was. Na de 2e maand heb ik mijn pil doorgeslikt  en ik heb tijdens de 5e week (Tijdens het doorslikken van de pil) 2x , zonder condoom geslachtsgemeenschap gehad met mijn (nu inmiddels) vriend hij is ook in mij klaargekomen. Mijn vraag is nu of ik in die week vruchtbaar was vanwege het niet correcte gebruikt van de pil. Ik heb die weken erna 5 weken lang urinetesten, en aan het einde van de 5e week een bloedtest gedaan, die allemaal negatief bleken te zijn.

  NA DE URINETESTEN EN BLOEDTESTEN:

  Ik heb laatst mijn stopweek gehad, En ben met de pilstrip voor deze stopweek wel optijd met de pil gestart en ik heb hem correct gebruikt, tijdens mijn stopweek heb ik onveilige seks gehad, waarbij hij niet in mij is klaargekomen, en dit is na mijn stopweek (ongeveer de 10e dag van mijn nieuwe pilstrip) weer gebeurd.

  Ondanks dat hij niet in mij is klaargekomen en ik de pil gewoon netjes heb geslikt, maak ik mij toch een beetje zorgen omdat de klachten nog steeds niet weg zijn.

  Ik heb een beetje research gedaan op internet en ik zag dat veel van deze symptomen ook overeen kwamen met het Prikkelbare darm syndroom (PDS) en met de bijwerkingen van de pil die ik slik: ethinylestradiol/levonorgestrel 0 03/0 15 mg

  Is het nodig om mij zorgen te maken over een evt. Zwangerschap? Of komen deze klachten meer overeen met PDS of de bijwerkingen van de pil, of misschien een combinatie van?

   

  Reactie
  #2

  Zwanger ben je dan in ieder geval niet. De klachten moeten dus ergens anders vandaan komen

  Reactie
Reageer op: Zwanger, Darmklachten of bijwerkingen Pil?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief