Kan ik zwanger raken door dit?

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraagje. Ik was gisteren met mijn vriend en we lagen in bed te rollebollen. Uiteindelijk waren we beiden naakt en kwam hij met zn penis een stukje in mijn vagina (alleen zijn eikel) en begonnen we zo te vrijen. Hij is er niet verder of dieper ingegaan, want ik ben nog maagd. Hij is niet in mij klaargekomen, maar heeft hem eruit gehaald en is op mijn buik klaargekomen. Mijn vraag is nu of het kan dat ik daarvan zwanger raak. Hij is niet helemaal in me gekomen met zijn penis, maar kan het zijn dat ik van zijn voorvocht zwanger raak die alleen in het begin van mijn vagina kan zijn gekomen?

  Groetjes, Amira

  Reactie
  #2

  Heb je ooit seksuele voorlichting gehad?

  Ook als je vriend met alleen zijn eikel in je gaat en niet klaarkomt, kun je zwanger raken.
  De kans is wel kleiner, maar de kans bestaat wel!
  In zijn voorvocht zitten namelijk ook spermacellen, en die spermacellen vinden zijn weg wel naar jouw eicellen.

  Of héél snel een morning-after pil halen, wachten tot je volgende menstruatie of over 2 weken een zwangerschapstest kopen

  Reactie
  #3

  Hallo Rose,

  Ik heb niet echt uitgebreid voorlichting gehad. Waar kan ik de MAP kopen en hoe duur is het? Op mijn menstruatie kan ik niet wachten, want die is heel onregelmatig. Als ik na 2 weken een test bij de dokter laat doen blijft dit dan prive of niet, want ben minderjarig.

  Groetjes Amira

  Reactie
  #4

  Dat van die spermacellen in voorvocht is maar een spookverhaaltje dat dokters hebben bedacht zodat men eerder voor voorbehoedsmiddelen zal kiezen in plaats van het voor het zingen de kerk uit gaan.

  Maar als je je er echt zorgen om maakt, kun je je inderdaad nog even op laten testen of de MAP slikken.

  Reactie
  #5

  Ik ben erg benieuwd waar Alysha haar informatie vandaan gehaald heeft.... Ik weet niet beter en hypervruchtbare vrouwen zijn er wel gevoelig voor. Als je terug beredeneerd waar voorvocht vandaan komt, kan je wellicht wat wijzer worden: zoek dat anders even op.

  De map zou ik maar snel halen, voor de zekerheid. Ik geloof dat ze €12.50 kosten en dat ze tot max 72 later nog werken, maar dat weet ik niet zeker.

  Een zwangerschapstest kan je ook in een winkel kopen en zelf doen, dan hoeft de dokter er niet naar te kijken. Als je het door een dokter laat doen: zij vallen onder beroepsgeheim. Het is hun verplichting jouw informatie niet naar buiten te brengen zonder je toestemming: dus ook niet naar je ouders!!!

  Minderjarig en seks is geen probleem, behalve als je vriend meerderjarig is en jij jonger dan 16 bent: hij moet dan toestemming gekregen hebben van je ouders.

  Reactie
  #6

  EllaOne is een MAP die binnen vijf dagen na onveilig vrijen ingenomen kan worden. Na het innemen van de MAP kan je menstruatie eerder of later en zelfs heftiger komen. Als je een MAP hebt geslikt, gebruik dan de komende 7 dagen extra voorbehoedsmiddelen, bijvoorbeeld een condoom. De MAP dient niet ter vervanging van de anticonceptiepil.

  Reactie
  #7

  Hallo,

  Bedankt voor jullie reacties. Ik ga gewoon 2 weekjes wachten en dan de test doen. Ik geloof en hoop niet dat ik zwanger kan zijn geraakt, want dit is de eerste keer dat ik zoiets heb gedaan en het zit beneden erg strak en nauw. Hij kwam er zelf ook nauwelijks in dus denk dat de kans kleiner is. Verder kan ik het er niet over hebben met mijn ouders want we zijn gelovig en mag daarom ook geen relatie hebben en al zeker geen seks. Ik heb ook het geld niet op zak een MAP te kopen. Wat zijn mijn opties als blijkt dat ik zwanger ben? Het kind houden kan niet en het vertellen ook niet. En komt er altijd voorvocht vrij? Voor zover ik weet was hij gewoon droog.

  Groetjes, Amira

  Reactie
  #8

  Hallo Amira, in het ongunstigste geval kun je anoniem abortus doen: http://www.casa.nl/node/191
  Maar ik denk dat het met een sisser afloopt en dat je niet zwanger bent, omdat naar het schijnt de eventuele zaadcellen die met voorvocht vrijkomen, niet levensvatbaar zijn: http://www.nvsh.nl/opinie/voorlichtingVoorvocht.htm

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo Quote,

  Heel erg bedankt voor de info. Ik hoop ook van niet, want dat zou een probleem worden.

  Groetjes, Amira

  Reactie
  #10

  Hai Amira, laat je weten hoe het verder gaat met je? Ik zou je willen aanraden condooms te kopen. Ik weet niet hoe oud je bent, maar misschien kun je de (prik)pil halen bij de huisarts. Hij heeft zwijgplicht, weet je. Je hecht waarde aan de normen en waarden van je ouders en het geloof, maar kennelijk ben je wel zo ondeugend om te experimenteren. Pas daar dan mee op, want stel dat je wel zwanger bent... dat is dus een drama in de familie? Nogmaals, ik denk niet dat je het bent, maar alsjeblieft, tref maatregelen. Ik ben zelf niet gelovig opgevoed en ben dan ook van mening dat experimenteren met verliefdheid en seks iets heel normaal is, maar voor jou ligt dat kennelijk anders.

  Groetjes

  Reactie
  #11

  Hallo Quote,

  Ik heb sinds gister een beetje steken in mn buik en aan de rechterzijkant van mn rug. Hoop dat dat er niks mee te maken heeft. Is denk ik niet nodig, want dat was echt de allereerste keer dat we zoiets deden en kwam ook door de romantische sfeer (gordijnen dicht, kaarsjes aan, filmpje op). Ik ben niet verder gegaan dan dat. Ik hecht er inderdaad waarde aan, maar kan toch niet strikt alle regels volgen. Als hij de volgende keer weer zoiets wilt doen, zorgt hij er maar eerst zelf voor dat er condooms zijn. Ik heb het er nog niet over gehad met hem, maar dat ga ik nu dus doen. Hij heeft hetzelfde geloof als mij dus dat scheelt weer wat en hij begrijpt me ook altijd. Dankje voor de info, steun en bezorgdheid. Krijg je al symptomen in de eerste week van een zwangerschap?

  Groetjes, Amira

  Reactie
  #12

  hoi ik had een vraagje
  ik moet over 6dagen ongesteld worden
  maar heb gisteroverlatietest gedaan en die gaf aan dat ik nog wat vruchtbaar ben is dat een teken dat ik nog zwanger kan worden gr kim

  Reactie
  #13

  Hallo,

  Ik heb het er maar op gewaagd en ben net naar de stad gelopen om de zwangerschapstest te halen. Ik heb de test ook gedaan en er stond in de gebruiksaanwijzing dat 2 gekleurde streepjes bij het vakje C en T positief zijn en 1 gekleurd streepje bij vakje C negatief is. Dus ik moest mn urine met een pipet druppelen in een rondje. Er verscheen binnen een paar seconden gelijk maar 1 streepje bij de C. Ik heb voor de zekerheid 5 minuten gewacht en het streepje bij de C kleurde steeds donkerder. Wat dus negatief is en aangeeft dat ik niet zwanger ben. Het probleem alleen is dat ik pas over 2 weken ongesteld moet worden. Dus ik ga hem dan overdoen.

  Groetjes, Amira

  Reactie
  #14

  Hoi Kim,

  Voor zover ik weet ben je nu het meest vruchtbaar. Dus ja, je kan nu zwanger worden. Als dat is wat je wilt, hoop ik voor je dat je zwanger raakt en een succesvolle moeder word. Succes ermee!

  Groetjes, Amira

  Reactie
  #15

  hoi amira ik
  wil graag moeder worden
  alleen ik hoop dat het wil want ik 13 oktober ongesteld worden dus hoop dat het nu wil want me overlatietest ga aan dat ik nog wat vruchtbaar ben

  Reactie
Reageer op: Kan ik zwanger raken door dit?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief