ik ben zwanger maar ben geboren met gastroschisis

  • #1

    ik ben nu een paar weken zwanger en heb binnenkort een afspraak bij de gynaecoloog. Ik ben bang dat ik het kindje niet kan voldragen omdat ikzelf geboren met een gastroschisis of een open buik. Is de mogelijkheid om het te kunnen voldragen persoonlijk of kan het gewoon in geen enkel geval?

    Reageer
    #2

    heb je hier van te voren nooit informatie over gevraagd dan?
    het lijkt me toch dat je dit bespreekt.
    hoe dit afloopt is natuurlijk niet te zeggen, daar moet je de juiste informatie voor hebben, wij weten niets van de ernst van de afwijking, ook niet hoe precies je geopereerd bent en hoe het nu met je is.
    of je nog klachten hebt b.v.
    Daarbij is dit heel specialistisch dus niets voor een forum.
    de prognose zwangerschap hangt van zoveel dingen af, dus ja, persoonlijk.
    bespreek het zo snel mogelijk met de gynac.
    ik hoop op een goede afloop.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Ik sluit mij aan bij Brenda. Het is bekend dat gastroschisis vruchtbaarheidsproblemen kan veroorzaken als gevolg van verklevingen bij hersteloperaties.

    Heb je een regelmatige cyclus, en is er dus een eisprong en zijn de eierstokken dus intact?

    Het beste bespreek je dit met de huisarts of gynaecoloog die over uw medisch dossier beschikt.

    In het algemeen kan het in ieder geval zeker mogelijk zijn, ofwel op natuurlijke wijze, ofwel via bijvoorbeeld IVF.

    Reageer
    #4

    ik weet dat dit een oud forum is maar voor vrouwen die dit toch nog lezen en het zich ook afvragen, ik ben er zelf ook mee geboren en voor ik me kinderen kreeg wist geen arts hier antwoord op ze zeiden het kan problemen geven maar welke dat wisten ze niet nu 3 gezonde dochters verder kan ik je vertellen dat als je je goed voelt en inderdaad een regelmatige cyclus hebt je gewoon gezonde kinderen kunt krijgen zonder daar zelf last van te krijgen, hoop dat iemand nog wat heeft aan deze informatie ?

    Reageer
    #5

    Beste Yvonne ,blij met jou reactie, ik vind er zo weinig over terug .Mijn dochter is geboren met gastrochisis , ze is nu 8 jaar , maar toch ben je als moeder ermee bezig .. ik vroeg me af of je dan geen last had van je litteken ? Want je buik rekt toch enorm ? Mvg

    Reageer
    #6

    beste Sandie  zie nu uw bericht pas weer ben inmiddels zwanger van baby 4 en vind het zelf ook jammer dat ik geen info kan vinden over dit onderwerp heb wel vaak buikpijn maar weet niet of dit bij de zwangerschap hoort of toch komt door verklevingen maar echt last van mijn litteken heb ik niet mijn buik is wel erg lelijk geworden Maar heb het er zeker voor over?

    Reageer
    #7

    Beste iedereen geboren met gastroschisis.
    Ik ben in de jaren 70 geboren met een gastroschisis en heb een prachtige dochter. Wel is het zo dat in na de zwangerschap veel pijn in mijn buik had en uiteindelijk, toen mijn dochter rond 8 jaar was, een operatie heb gehad om de verklevingen te verwijderen.
    Er zijn heel weinig gedetailleerde wetenschappelijke onderzoeken te vinden over langdurige gevolgen, zwangerschappen ed en begeleiding was eigenlijk niet zo goed te noemen zo’n 12 jaar geleden. Het is moeilijk te achterhalen of een zwangerschap gevolgen heeft voor instaan van verklevingen bijvoorbeeld. Maar je kunt, zolang “ alles” werkt kun je met een gastroschisis prima een zwangerschap voldragen. En of verklevingen in de buik echt te maken hadden met gevolgen van de zwangerschap weet ik niet precies. Maar ik hoop dat ik iets aan kan vullen zo...

    Reageer
    #8

    Sandie
    Mijn dochtertje is ook geboren met Gastroschisis en ze is bijna 6.
    Mijn vraag is hoe vaak heeft u dochter een ( controle) afspraak gehad in het ziekenhuis.mijn dochtertje maar 1x en dat was om haar navel weer mooi te maken zeg maar,maar daarna nooit meer een afspraak gehad.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: ik ben zwanger maar ben geboren met gastroschisis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief