wanneer moet je vrijen als je zwanger wilt worden?

 • #1

  wanneer moet ik met mijn man vrijen als ik graag zwanger wil worden?
  alleen de vruchtbare dagen of al eerder of gelijk nadat ik ongesteld ben geweest?

  Reageer
  #2

  Gewoon lekker vrijen met je man en niet alleen omdat je graag zwanger wilt worden. Daar zit dan vaak zoveel druk en spanning achter.

  Veel succes. Het gebeurt gewoon!!!!! ( of niet)

  Reageer
  #3

  Als je cyclus regelmatig is, dan kun je makkelijk uitrekenen wanneer je vruchtbaar bent. Veertien dagen voordat je ongesteld moet worden is de eisprong. De vruchtbaarste dagen zijn twee tot drie dagen rond de eisprong, maar de geslachtsgemeenschap zou vanaf vijf dagen voor de eisprong kunnen plaatsvinden om bevrucht te raken.
  Een gemiddelde menstruatiecyclus duurt 28 dagen. De cyclus begint op de eerste dag van de menstruatie en eindigt op de dag voor de volgende menstruatie. De eisprong, ook wel ovulatie genoemd, vindt plaats ongeveer veertien dagen voordat je weer ongesteld moet worden. Er komt dan een rijpe eicel vrij. De eisprong zelf gaat heel snel. In vijftien seconden is het gebeurd. De eicel blijft na de eisprong een paar uur leven, maar zaadcellen leven veel langer. Die kunnen het soms wel een week vol houden (er zijn zelfs gevallen bekend dat zaadcellen meer dan 10 dagen in leven bleven. Dat betekent dat je gemiddeld zeven dagen vruchtbaar bent. De kans op bevruchting is op het moment van de eisprong tot een halve dag erna het grootste. Zelfs drie keer zoveel als in de zeven dagen voor de eisprong.

  Heb je een onregelmatige cyclus, dan kan temperaturen uitkomst bieden. Meet vanaf het begin van je cyclus, vanaf de dag dat je ongesteld wordt dus, iedere dag om ongeveer dezelfde tijd je temperatuur. Zo'n 12 tot 24 uur na de eisprong stijgt je temperatuur met ongeveer 0,4 graden. Pas vlak voor de volgende menstruatie daalt je temperatuur weer.Ga je vrijen als je temperatuur toeneemt, dan is het natuurlijk te laat. De eicel is immers maar een paar uur vruchtbaar. En je temperatuur stijgt 12 tot 24 uur nadat die eicel is vrijgekomen. Je moet dus een paar maanden achter elkaar je temperatuur opnemen. Dan kun je bepalen wanneer de eisprong plaatsvindt. Daarna kun je vrijen een paar dagen voordat de eisprong plaats vindt. Het beste is 24 tot 48 uur ervoor.

  Reageer
  #4

  ik bedoel is het beter om, met elkaar te vrijen direct na mijn ongesteldheid of moet het alleen op mijn vruchtbare dagen?19 januari was de eerste dag van mijn laatste mensruatie klopt het dan dat 30 en 31 januari en 1 en 2 februarie mijn vruchtbare dagen zijn?

  Reageer
  #5

  Ga gewoon de hele cyclus door om de 2 á 3 dagen vrijen.
  Dat is geen grote opgave als je van elkaar houdt.
  Je hoeft je dan geen zorgen te maken om vruchtbare dagen, want die passeer je dan vanzelf.
  Alleen de dag dat je ongesteld moet worden in de gaten houden, ben je overtijd, dan testen.

  Heb je wel aan foliumzuur gedacht?

  Reageer
  #6

  hoi allemaal
  ik heb vandaag met mij vriend gaan vrijen
  ik ben ongesteld kan ik dan zwanger zijn ja of nee
  weet iemand dat wij hebben vandaag twee keer gedaan
  er was wel sperma te zien dus kan ik zwanger zijn ja of nee gr

  Reageer
Reageer op: wanneer moet je vrijen als je zwanger wilt worden?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief