onregelmatige cyclus

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik zou graag willen weten of het normaal is als je half mei gestopt bent met de pil een cyclus van 13 dagen, 31 dagen en weer 16 dagen hebt?

  Wij willen graag kinderen en ben half mei gestopt maar zulke korte cyclussen vind ik zo vervelend en wil weten of iemand hier ook ervaring mee heeft gehad.

  Bedankt.

  groetjes

  Reactie
  #2

  hou er reneking mee dat als je jaren aan de pil geweest bent, dan het nogal even kan duren voordat je weer een normale cyclus hebt (als je die tenminste ervoor ook had)
  Dit noemen ze ontpillen en bij elke vrouw varieert het enorm voordat de cyclus weer normaal wordt, kan soms maanden duren.. Hoop in ieder geval voor je dat het bij jou niet meer lang gaat duren.... veel succes..

  Reactie
  #3

  Veel berichten over het onderwerp 'Ontpillen' vind je hier:

  http://www.dokter.nl/forum/Zwanger-worden/4909-Ontpillen.html

  Reactie
  #4

  Bedankt voor je reactie.

  Ik ben al 10 jaar aan de diane 35 en androcur geweest. Er is een grote kinderwens en ik ben half mei gestopt maar ik ben nu al 3 keer teleurgesteld geweest vooral als je menstruatie 3 keer kort achter elkaar komt.

  Ik heb ook veel gelezen over vrouwen die gelijk zwanger waren na het stoppen met de pil.

  Ik zou ook graag willen weten of iemand bekend is met hormoon problemen en zwangerschap. Ik wil weten of de hoge testosteron gehalte de vruchbaarheid belemmerd?

  Mijn gyn.zei 6 jaar geleden toen ik niet aan kinderen dacht dat ik 50% kan op kind had dit zit mij dwars.

  Reactie
  #5

  Blijkbaar is er bij jou meer aan de hand dan ontpillen? Je schrijft over dat je al eerder bij een gyn bent geweest en die heeft een uitspraak gedaan over je vruchtbaarheid. Dit ivm je testosterongehalte? Of waren er andere redenen dat je al bij de gyn liep (toen je nog niet met kinderen krijgen bezig was)?
  Het lijkt me dat een te hoog testosterongehalte wel een rol kan spelen bij verminderde vruchtbaarheid, want je hebt juist de vrouwelijke hormonen oestrogeen, progesteron, LH en FSH nodig om zwanger te kunnen raken. Misschien dat het testosteron juist een remmende werking heeft..?
  Ik weet hier niet zoveel van af verder.
  Je huisarts of gyn kan je hier meer over vertellen.

  Reactie
  #6

  Hoi,

  Bedankt voor je reactie.

  Het ging toen om de testosterongehalte die hoger was dan de oestrogenen. Daarom liep ik bij de gyn. Ik heb vorige keer wel eisprong gehad. Een LH piek gehad.

  Voor medicijnen gebruik had ik regelmatige cyclus met de jaren mee kwam ik aan en bleef mijn menstruatie uit soms werd ik 4 maanden niet ongesteld. Sinds ik 22 kilo kwijt ben werd ik netjes ongesteld met pil gebruik. Nu gestopt met de pil word ik zoals eerder zei kort achter elkaar ongesteld. En ik voel mijn baarmoeder wat ik nooit heb gevoeld.

  Ik heb wel eisprong anders zou ik niet ongesteld worden denk ik dan. En zolang je eisprong hebt kan je toch zwanger worden? Dat denk ik in ieder geval.

  Ik heb 13 aug. afspraak bij gyn. dus ik weet dan hopelijk meer.

  Maar ik ben zo benieuwd naar mensen met dezelfde ervaring dat ik hier mijn vraag neerleg. Ik ben een beetje ongeduldig namelijk.

  Ik ben er ook teveel mee bezig wat niet goed is ik weet het wel maar je doet het toch automatisch.

  Groetjes

  Reactie
  #7

  Hoi

  Ik ben ook midden mei gestopt met de pil, ik had mijn regels toen 18 mei, cyclys van 32 dagen, 18 juni mn regels, 4 juli eisprong op 30 dagen en nu mn regels op 19 juli , weer 32 dagen. Blijkbaar heb ik toch een regelmatige cyclys als ik lees over ander mensen met verschillende korte en langer cyclussen. Maar is het normaal dat mijn eisprong vroeger komt? Want normaal zou ik die gekrege moet hebben op de 5 de juli.

  groeten
  sn

  Reactie
  #8

  Ik heb ongeveer twaalf jaar de pil gebruikt...ben er mee gestopt,niet om zwanger te worden maar om gewoon mijn lijf even rust te geven van die hormonen... vanaf die tijd 1 keer twee keer in de maand ongesteld geweest en verder precies 28 dagen ertussen...nu ben ik 311008 voor het laatst ongesteld geweest, het is nu 0112 en ben nog niet ongesteld... kan het nu zijn dat ik zwanger ben of is mijn cyclus toch ontregeld ondanks nu al een poosje regelmatige cyclus? mvg mandy

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik begrijp je onzekerheid want beide mogelijkheden zouden inderdaad kunnen. Een eventuele zwangerschap is eenvoudig vast te stellen met een zwangerschapstest. Het geeft je zekerheid, en mocht je zwanger zijn, dan kun je er rekening mee houden. Neem het zekere voor het onzekere zou ik zeggen.

  Reactie
  #10

  Bedankt voor je reactie.... ik weet ook wel dat een test alles zou uitwijzen maar ik ben er ook een beetje 'bang' voor... heb nl niet helemaal gezond geleefd, veel medicijnen bijv gebruikt ivm kwalen.... ik heb ook de klachten wel een beetje die bij een menstruatie passen, dus beetje krampen in de buik bijv maar nog steeds geen bloedverlies.... het is wel zo dat ik 1 keer niet heel goed heb opgelet, maar heb toen de morning afterpil gebruikt maar ja de vraag is dus nu die wel heeft gewerkt...normaal zou ik best open staan voor een zwangerschap maar ben nu lichamelijk aan het kwakkelen....

  Reactie
  #11

  De enige manier om je onzekere direct gerust te stellen is een zwangerschapstest. Je kunt ook afwachten maar dan is het weinig zinvol om alles tegen elkaar te blijven afwegen.

  Reactie
  #12

  daar heb je ook wel gelijk in hoor maar ik denk dat ik gewoon even van een ander wil horen dat de kans eigenlijk heel klein is... ik denk aan de ene kant ook 'natuurlijk is het niet zo' maar er is een stemmetje dat blijft knagen....het zou misschien anders zijn als ik bijv vijf dagen over tijd zou zijn, nu zijn het er drie en denk ik je zit dan nog pas op cyclusdag 31 snap je? en verwacht ik eigenlijk nog een menstruatie...

  Reactie
  #13

  Doe rustig aan. En let een beetje op jezelf want stress en je te druk maken heeft ook weer een vertragende werking op je menstruatie.

  Reactie
  #14

  ja doe ik hoor, alleen ik wil toch heel graag van je horen of de kans dat ik zwanger ben even groot is als dat ik niet zwanger ben, wat denk jij? zeurpiet ben ik hè, maar wil gewoon heel graag iemand anders zijn mening horen...gr mandy

  Reactie
  #15

  Je wilt je lichaam even rust geven van die hormonen. Maar dan neem je de morning afterpil,
  dan geef je je lichaam opeens in 1 keer een hele stoot hormonen! Weg al die maanden van hormonenrust. Bovendien ben je nu bang zwanger te zijn. Maar aan een mening van zomaar iemand hoe groot de kans is heb je niets. Gewoon testen en als je niet zwanger blijkt te zijn en ongesteld wordt een koperspiraal laten plaatsen.
  Dat is mijn mening.

  Reactie
Reageer op: onregelmatige cyclus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief