hevige onderbuikpijn ruim 2 weken na miskraam

 • #1

  ik heb 31 januari een miskraam gehad na 7 weken zwangerschap.
  nu willen we graag weer opnieuw zwanger raken, maar heb nu ruim 2 weken na de miskraam hevige onderbuikpijn gehad, zo hevig dat ik haast niet kon lopen en zeker niet kon zitten, deed gewoon pijn tot in de schaamstreek!

  we hebben wel al regelmatig seks gehad nadat de bloeding van de miskraam over was.

  Wat kan deze buikpijn betekenen, het is nu weer over, maar ben wel geschrokken.

  Is nog niet alles weg van de vorige zwangerschap of kan het een innestelingspijn zijn?

  Bedankt voor reactie.
  Vlinderengeltje.

  Reactie
  #2

  dat is vanaf hier moeilijk te beoordelen.
  misschien is er iets achtergebleven, bij buikpijn na miskraam altijd naar de huisarts voor controle!
  Brenda

  Reactie
  #3

  Pijn is altijd een signaal van het lichaam dat er iets aan de hand is. Natuurlijk wil je weten wat het kan zijn. Ga even naar je huisarts voor een lichamelijk onderzoekje.

  De pijn kan gerelateerd zijn aan het afstoten van de vrucht, en nu over zijn. Maar het kan net zo goed iets zijn dat er totaal los van staat. Vanaf hier valt echt niets meer te zeggen dan een advies om naar de huisarts te gaan.

  En succes met het zwanger worden.

  Laat je weten wat de diagnose is geweest?

  Reactie
  #4

  Mensen, bedankt voor de reacties!
  Ik heb de huisarts gebeld en kan vrijdagochtend terecht. Kon ook eerder maar ik wou graag de arts die de vorige zwangerschap en miskraam ook behandeld heeft.
  Dus ik laat jullie morgen meer weten.

  vlinderengeltje

  Reactie
  #5

  Sterkte, en maak even een lijstje van al je vragen zodat je niets vergeet.

  Reactie
  #6

  Er kan weefsel in de baarmoeder achtergebleven zijn, dat zou eventueel gecurreteerd moeten worden... Ik hoop voor je dat het meevalt. Beterschap.

  Reactie
  #7

  Nou mensen bedankt voor alle reacties!

  Ik ben bij de huisarts geweest.
  Het komt er eigenlijk op neer dat ik nog niks weet.
  Nou ja, ze heeft inwendig onderzoek gedaan en dat was goed. Maar de oorzaak van de buikpijn weet ze niet zeker.
  Hebben getest voor blaasontsteking maar urine is schoon.
  Volgens de dokter kan het een blaasontsteking zijn geweest die al weer over is. Of een pijnlijke eisprong met een beetje bloedverlies in de buik, dit kan hevige pijn veroorzaken.
  Het lijkt haar niet dat er nog iets is achtergebleven na de miskraam. Dus ze doet eerst niks. Moet maar gewoon afwachten tot mijn eerste menstruatie daarna zou alles weer gewoon moeten zijn en kan de miskraam geen gevolgen meer hebben.
  Mijn menstruatie zou rond de 28e moeten zijn als ik gewoon 28 dagen vanaf de 1e bloedingsdag van de miskraam reken. Ik had altijd een cyclus van 28 dagen dus ga ik daar maar van uit.
  Als de buikpijn weer zo erg wordt bel ik de dokter gewoon weer. Maar nu eerst maar afwachten dus.

  Bedankt voor alle medeleven, ik laat nog wel even weten of ik weer in een normale cyclus zit rond de 28e.

  Vlinderengeltje

  Reactie
  #8

  Heel verstandig dat je even naar de huisarts bent geweest. Je weet nu misschien niet precies wat er aan de hand is, maar je bent wel gerustgesteld en je weet wat je moet doen. Fijn voor je, hoor.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo. Nu lees ik zo jullie berichtjes omdat ik dit onderwerp even heb opgezocht. Ook ik heb nog flinke onderbuikpijn na mijn miskraam en is naar de wc gaan geen leuke taak. Druk op de bodem en heel naar gevoel.

  Dit is met medicijnen opgewekt omdat het vruchtje is gaan stoppen met groeien in week 6/7. Nu ben ik gister voor controle geweest, om te kijken of alles schoon en leeg was.
  Helaas zit er nog een stuk weefsel van 2 bij 6 cm, dit kan idd de pijn doen veroorzaken (zo ik lees, leest het logisch idd) lichaam wil dat nog wel kwijt.

  Een week krijgt mij lichaam nog om het zelf te doen, zo niet moet ik curatage. Nou niet echt trek in.

  Heeft iemand een idee hoe je dit laatste stukje er uit kunt krijgen??? Ik dacht miss, heeft vrijen een reactie op het lichaam?? Bedoel daar mee: miskraam is nu een weekje geleden, zin in vrijen heb ik niet echt. maar kun je dmv vrijen het lichaam, "aanzetten" tot bijv nog een kramp zodat de rest er uit gaat komen.

  Of heeft dit totaal geen nut en kun je er juist dingen fout mee doen?

  Of moet je bijv een uurtje even gaan sporten om je lichaam een reactie daarop te laten geven en schrikt.
  Kramp gaat geven en zo het laatste weefsel er mee uit komt.

  Of is dit de moeite niet waard en moet je lichaam echt zelf de laatste samen trekkingen doen om het leeg te krijgen???

  Reactie
  #10

  Angelique, er is lichamelijk niks wat je kunt doen om dit te bespoedigen. Wel zijn er diverse etenswaren (bijv. het kruid "ijzerhard") die stimulerend op de baarmoeder werken. Maar garanties dat het werkt heb je echter niet. Hier kun je met google naar zoeken.
  Je kunt wel met de huisarts overleggen of je niet meer medicatie mag gebruiken om het restweefsel af te stoten. Helaas geldt ook hiervoor dat het geen 100% zekerheid biedt dat alles wordt afgestoten (zoals bij jou nu het geval is).

  Een curretage is niet prettig, maar het klinkt allemaal veel erger dan het is. Mocht dit alsnog noodzakelijk zijn, dan laat je goed voorlichten zodat je weet wat je te wachten staat.

  In ieder geval veel sterkte om dit te verwerken!

  Reactie
  #11

  Dag,
  Ik zit nu midden in een miskraam. 2 maal medicatie gehad (om de miskraam op te wekken: kwam er niet vanzelf uit). Morgen controle bij de gyneacoloog om te kijken of alle nu uit de baarmoeder is. Daarna (mocht het niet goed zijn) krijg ik nóg een mogelijkheid om het weefsel er helemaal uit te krijgen, nl. 10 dagen lang in de ochtend en avond een anticonceptiepil slikken en de laatste weggooien. Op die manier wordt baarmoederslijmvlies extra opgebouwd en daarna afgestoten. Op die manier hopen ze curretage te kunnen voorkomen. Groet Els

  Reactie
  #12

  Jeetje Els..., sterkte en succes

  Reactie
  #13

  Hallo dames.

  Ook ik heb een miskraam gehad 2 dagen geleden. Het was al 16 weken en had geen idee dat ik überhaupt zwanger was. Dus dit was een grote schok voor mij. Ik ben zelf pas 18 jaar. Eerst kwam bij mij het vruchtzakje eruit na een lange tijd gepest te hebben op de wc. En ik schrok me dood. Ik wist niet wat het was en ben er meteen mee na de dokter gegaan. Ik heb verder uitleg gekregen en hij heeft inwendig gekeken of er nog wat zat. Nou dat was allemaal prima. Ben nu 2 dagen later en gisteravond ging ik weer na de wc en kwam blijkbaar de inhoud van het vruchtzakje eruit. Ik heb de dokter al gebeld maar weet iemand of dit schadelijk is want heb nu nog steeds last van buikpijn.

  Groetjes

  Reactie
Reageer op: hevige onderbuikpijn ruim 2 weken na miskraam
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief