Zwanger worden: Foliumzuur of zwangerschapsvitaminen??

  • #1

    Hoi allemaal,

    Binnenkort willen mijn man en ik gaan voor ons 1e kindje. De adviezen die ik lees over het slikken van foliumzuur of zwangerschapsvitaminen zijn nogal wisselend. Wat wordt er nou aangeraden? Ik twijfel tussen alleen foliumzuur, Davitamon Compleet Mama of Davitamon Compleet Mama plus visolie (mijn man lust bijna geen vis, behalve af en toe kibbeling). We eten verder best veel fruit, groente, rijst, pasta en af en toe aardappelen dus op zich gevarieerd.

    Alvast bedankt voor jullie adviezen!

    Reageer
    #2

    Foliumzuur en de vitamines zijn voor de moeder bedoeld... ik zie even geen verband met het feit dat je man geen vis lust. Dan kun jij dan toch wel vis eten?

    Als je gezond eet, zou je hooguit foliumzuur hoeven gebruiken.

    Reageer
    #3

    Dank je voor je reactie. Hij vindt de geur al echt niet fijn, dus zodoende staat het zelden op het menu. Hooguit 1 of 2x per maand die kibbeling. Foliumzuur en visolie slikken zou ook nog kunnen, maar misschien kan je dan net zo goed zo'n "alles in 1" pil nemen?

     

    Reageer
    #4

    Ik zou zelf kiezen voor een beter merk/kwaliteit van een vitaminezaak, waar ook wat meer in zit. Bij foliumzuur beter ook de andere B-vitamines gebruiken, onder andere B12, omdat die samenwerken. Ook bladgroente eten trouwens. Omega 3 is wel goed. Dat kan je in verschillende vormen nemen, zoals visolie en krillolie. Witte vis ruikt trouwens wel minder.

    Veel vrouwen nemen eerst jarenlang de pil, die tekorten geeft aan allerlei stoffen als magnesium, zink en vitamine B en nog een aantal andere stoffen, waardoor het slim kan zijn dat aan te vullen. Beter voor jezelf, je vruchtbaarheid en beter voor je toekomstige kindje. Van magnesium zit er te weinig in een Multi.

    Verder zou ik wel zorgen voor  voldoende eiwitten, liefst bij elk eetmoment. Gevarieerd betekent meestal witte rijst en witte macaroni. Beter zou zijn bruine rijst etc omdat daar meer voedingsstoffen in zitten en het beter is voor je bloedsuikerspiegel.

    Reageer
    #5

    Als er zo'n "alles in 1"  pil is, zou je die kunnen gebruiken, maar nogmaals: Als je gewoon normaal gezond eet, is alleen het foliumzuur nodig..

    Reageer
    #6

    Bedankt voor de reacties!

    Heb inderdaad een jaar of 5 de pil geslikt.

    Wij eten eigenlijk altijd volkoren producten: brood, macaroni, zilvervliesrijst.

    Reageer
    #7

    Zat me te bedenken. In witte vis zit natuurlijk weinig of geen omega 3. Ongeraffineerde producten is alleen maar goed.

    Reageer
    #8

    Dus eigenlijk is Davitamon compleet (foliumzuur en multi vit) genoeg als je zelf vis eet?

    Moet je dan echt 1 a 2x p wk vette vis eten?

    blijft weinig keuze over dan bij de supermarkt.. wil geen haring paling enz.. zalm kan.. heilbot..

    of telt witvis en kibbeling enz ook?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Zwanger worden: Foliumzuur of zwangerschapsvitaminen??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief