Dossier huisarts zelf ophalen om dingen te verwijderen?

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik ben niet tevreden over mijn huidige huisarts. Ik heb hem slechts 1 x gezien vorig jaar in 4 jaar tijd en dat ene gesprek beviel me totaal niet. Een verkeerde diagnose gebaseerd op vooroordelen. Een diagnose waar ik niet eens om had gevraagd. Ik kwam voor een verwijzing naar een specialist, maar die kreeg ik niet (uiteindelijk goed gekomen zonder verwijzing..). Bovendien sprak deze huisarts over een andere patient (om aan te geven dat hij ervaring heeft met 'iemand als ik'). Iets wat ik heel merkwaardig vond. Misschien praat hij ook over mij tegen andere patienten. Ik wil dat niet. Ik merk dat ik naar de huisarts gaan nu steeds uitstel, omdat ik geen zin heb in een conflict.

  Ik ben na gaan denken over mijn verleden met huisartsen en het kan bijna niet anders dan dat mijn dossier vol met bullshit staat. Dit omdat ik altijd met vooroordelen te maken gehad heb. Zoals mijn huidige huisarts mijn dossier las voordat ik voor het eerst (en hopelijk laatst) zijn kamer inliep en hij toen dus al een mening had en zijn diagnose daarop baseerde, zo zal een volgende huisarts dit waarschijnlijk ook doen.

  Ik wil nu dus veranderen van huisarts, maar ik wil zelf mijn dossier ophalen en de bullshit (lees: onwaarheden) eruit verwijderen. Ik vind dat ik dat recht heb. Ik ben intelligent genoeg om niets te verwijderen waardoor ik later mijn gezondheid zou kunnen schaden.

  Nu lees ik op internet dat de ene huisarts het dossier wel meegeeft of zelfs liever aan de patient meegeeft dan opstuurt naar de nieuwe huisarts, maar dat andere huisartsen er niet over peinzen om het aan de patient mee te geven. Wat zijn mijn rechten in deze?

  Ook las ik dat er een digitaal medisch dossier is. Hoe is dat dossier anders dan het papieren dossier? Wie hebben daar inzage in? Ik las over iemand die het medisch dossier zowel bij huisarts als bij apotheek volledig heeft laten verwijderen, maar latere huisartsen reageerden daar niet al te goed op. Toch begrijp ik die patient wel, maar voor mij is het voldoende om enkel onwaarheden en belachelijkheden uit mijn dossier te verwijderen.

  De kans is vrij groot dat ik binnen een half jaar naar Belgie verhuis. Ik heb begrepen dat mensen daar geen vaste huisarts hebben, of dat dat niet hoeft. Hoe zou het werken met mijn dossier als ik naar Belgie verhuis? Wil de huisarts het dan waarschijnlijk ook doorsturen naar de nieuwe huisarts? Dat is lastig wanneer er geen vaste huisarts is.. En hoe werkt het dan met het digitale dossier? Weet iemand dit?

  Dank u.

  Reactie
  #2

  Ik geloof dat alsje de HA vraagt je dossier te verwijderen hij dit niet mag weigeren. Dus doe dat zou ik zeggen.... Een raar dossier is gevaarlijker als een leeg dossier

  Reactie
  #3

  Ik zit met het zelfde probleen hier.

  Lees net dit stuk omdat ik op zoek ben naar meer informatie over het verwijderen van je dossier bij de huisarts. Is het nog gelukt om het dossier te laten verwijderen?

   

  Reactie
  #4

  Je hebt inzagerecht in je dossier en je hebt ook het recht om correcties aan te brengen in je dossier, of dingen eruit te verwijderen. Als er geen goede klik is met je huisarts, laat je niet wegsturen, je hebt er recht op. En dan wordt het sowieso tijd om te veranderen van huisarts als er geen goede relatie is, en dan krijg jesowieso je dossier mee om mee te geven aan je nieuwe dokter.

  Digitale dossiers weet ik niet zeker maar ook daar heb je inzagerecht en correctie recht

  Reactie
Reageer op: Dossier huisarts zelf ophalen om dingen te verwijderen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief