Websites zelfmoord verbod"/> Websites zelfmoord verboden - Medische Forum - Dokter.nl

Websites zelfmoord verboden

 • #1

  Minister Klink (Volksgezondheid) wil actie ondernemen tegen internetsites waarop methoden voor zelfdoding worden beschreven.

  Hij heeft het Trimbos Instituut opdracht gegeven websites die informatie over suïcide bevatten op te sporen. Dat antwoordt Klink op vragen van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind. Klink maakt zich zorgen over het verspreiden van zelfmoordtips via internet, waar jongeren gevoelig voor kunnen zijn.

  Reageer
  #2

  Hoi

  Ja veel beter dat ze actie ondernemen! voor sommig mensen is het een trend om je zelf wat aan te doen.en het is heel erg ze op interner allerlei tips verspreiden om jezelf van kant te maken..en ja het zeker niet goed voor de mensen die ziek zijn! kan alleen maar makkelijker zijn voor die mensen..in welke tijd leven we?

  Reageer
  #3

  Minister Klink stelt de komende jaren in totaal 1 miljoen euro beschikbaar om het aantal suïcides en suïcidepogingen te verminderen.

  Met dit geld wil Klink onder andere een signaleringsinstrument laten ontwikkelen om suïcidaliteit onder jongeren beter en sneller te herkennen. Verder wil hij in overleg met koepelorganisaties komen tot betere zorg voor mensen met suïcidale klachten.

  Reageer
  #4

  Het initiatief 113online krijgt in 2009 en 2010 een startsubsidie van bijna 350.000 euro per jaar. Het initiatief komt van experts in hulpverlening bij suïcideklachten (zelfmoordneiging).

  Reageer
  #5

  Ben je ernstig depressief en suicidaal? Laat alsjeblieft iemand proberen je te helpen, het is nog niet te laat.
  Vanaf 2009 kun je bij http://www.113online.nl terecht voor professionele hulp.

  Reageer
  #6

  Het internet kan een aantrekkelijke hulpbron zijn voor suïcidale personen. Maar de Nederlandstalige onlinesuïcidepreventie blijkt nog niet optimaal.

  Vooral op het gebied van e-hulp en andere interactieve mogelijkheden is ruimte voor verbetering.

  Reageer
  #7

  De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) lanceert vandaag een website die tips geeft over het gebruik van medicatie ten behoeve van zelfdoding. Zij wil hiermee voorkomen dat mensen naar gruwelijke methoden moeten grijpen.

  http://www.113online.nl/

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Websites zelfmoord verboden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif