koud, bleek en moe

 • #1

  sinds een paar maanden heb ik klachten over mijn gezondheid.
  ik ben eigenlijk altijd moe, ik heb weinig energie en ga 's middags het liefst al slapen. ik heb het altijd koud, mijn handen en voeten voelen ook altijd koud aan. verder ben ik erg bleek en is mijn tandvlees ook bleek.
  de dokter vind een bloedonderzoek niet nodig, omdat hij denkt dat het in mijn hoofd zit. ik heb het gevoel dat mijn dokter mijn klachten niet serieus neemt. wat nu?

  Reactie
  #2

  De huisarts heeft blijkbaar redenen om aan te nemen dat het bij jou psychosomatische klachten betreft. De verantwoordelijkheid voor deze diagnose ligt bij de huisarts.

  Welke aanwijzingen heeft hij hiervoor? Wat heeft de huisarts jou uitgelegd?

  Waarom denk jij dat het niet psychisch is, de argumenten van de huisarts meegewogen?

  Zonder deze informatie is het weinig zinvol een somatische diagnose te onderzoeken. De mogelijke somatische oorzaken zijn legio.

  Reactie
  #3

  ik woon nog thuis, ik ben 17, en mijn moeder is een aantal maanden terug gediagnostiseerd met kanker. dat heeft erg indruk gemaakt natuurlijk en ik ben er niet blijer op geworden. mijn moeder gaat naar dezelfde huisarts dus hij wist dat. hij denkt dat die vermoeidheid daar een reactie op is.

  ik zeg niet dat het niet zo is, maar ik wil er graag vanaf en daarvoor moet ik eerst weten of het lichamelijk of psychisch is.

  Reactie
  #4

  Ik kan mij voorstellen dat de huisarts in de richting van psychosomatiek denkt. De eerste somatische diagnose die eenvoudig uit te sluiten is, zou anaemie zijn, bloedarmoede dus.
  Als je zo stellig bent in jouw idee, dan kun je dat gerust met hem bespreken. dat lijkt mij het verstandigst, leg het aan hem voor en bespreek het met elkaar. Laat je niet zomaar op een spoor dwingen waar je zelf niet achter staat. Misschien kan hij jou later overtuigen als hij meer aanwijzingen heeft, of andersom, als uit het onderzoek toch iets naar boven komt.

  Reactie
  #5

  ja, vaak vinden artsen dat alles tussen de oren zit.
  er zijn inderdaad veel klachten die door stress worden veroorzaakt, maar ik kan mij voorstellen dat jij je niet serieus genomen voelt.
  misschien had de huisarts dan ook beter bloedonderzoek kunnen laten doen, dat had jou misschien gerust kunnen stellen of was er misschien iets uitgekomen.
  daarop had aktie kunnen worden ondernomen, want wat het ook is, je moet geholpen worden.
  vraag dus nogmaals waarom hij bloedonderzoek niet nodig vindt en wat er nu verder gaat gebeuren.
  Ik wil je er op wijzen dat je als de reguliere geneeskunde jou niet helpt, de alternatieve geneeskunde veel voor je kan doen.
  Denk aan klassieke homeophatie en Chinese Geneeskunde.
  zorg goed voor jezelf, wens je veel sterkte Brenda

  Reactie
  #6

  Lees:

  Onverklaarbare klachten
  www.dokter.nl/index.php/Huisarts/onverklaarbare-klachten.html

  Reactie
  #7

  Je kan altijd naar een andere dokter en vragen voor een bloedonderzoek voor de zekerheid ofwel naar een hematoloog (Een dokter gespecialiseerd in bloed onderzoek)

  Reactie
Reageer op: koud, bleek en moe
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief