CML en tattoo

  • #1

    Hallo.

    Ik heb een vraagje.

    Ik heb CML ( chronische leukemie )
    En wou graag een tattoo.
    Mag dit als je dit hebt ?

    Reageer
    #2

    Je kunt dit beter niet doen, maar als je het echt wilt, bijvoorbeeld omdat je een aandenken wilt dat veel voor jou betekent, dan zul je mee moeten nemen in je overweging dat je gemakkelijker bloedt en infecties oploopt.

    Je vermeldt trouwens niet waar je in de behandeling zit, gebruik je bijvoorbeeld veel medicatie, of is de leukemie al lange tijd in remissie, en dus beter onder controle? Dan lijkt deze contraindicatie minder sterk.

    Wat zijn de waarden van je witte bloedcellen? En van je bloedplaatjes?

    Overleg met jouw internist of hij erachter staat en of hij het nodig acht of je misschien een antibioticum profylaxe nodig hebt, en of hij dat voor zou willen schrijven.

    Het is dus een afweging van meerdere punten die je eigenlijk hebt best samen met jouw dokter kunt bespreken.

    Als je het mij zou vragen, zou ik het je trouwens zeker afraden. Waarom zou je risico lopen voor een plakplaatje dat je nooit meer van je huid kunt verwijderen...?!

    Tenslotte zou een goede en betrouwbare tatoo-eerder je niet behandelen, want eigenlijk ben je nog ziek, en dat is een hele goede reden om geen onverantwoordelijke dingen met je uit te halen.

    Reageer
Reageer op: CML en tattoo


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief