Vermoeid en duizelig

  • #1

    hallo,

    ik ben de laatste tijd heel erg moe en duizelig. Ik ben 5 weken geleden bij de huisarts geweest. Ze heeft toen bloed laten prikken, daar kwam helaas niks uit. Alles was goed. Over de duizeligheid zei ze dat ik het aan moest kijken en had ik het over een aantal weken nog last van, dan moest ik terug komen.

    Mijn vermoeidheid wordt met de dag erger. Als ik heb gewerkt, kan ik daarna niks meer doen. Ik kook nog wel, maar daarna ga ik niks meer doen. De laatste tijd heb ik ook af en toe hoofdpijn van vermoeidheid. Vanacht heb ik van 23:00 tot 12 uur geslapen, dus 13 uur. En nog word ik moe wakker. Ook is mijn concentratie minder wn zeg ik af en toe rare dingen. In plaats van moe zeg ik dan bijv ziek. Ook kan ik dan woorden moeilijker zeggen.

    Ben gisteren bij de psycholoog geweest. Zij vertelde mij dat ik er erg bleek uitzag en donkere wallen onder mijn ogen had.

    wat kan dit zijn of waardoor kan dit komen? En kan de moeheid samengaan met de duizeligheid?

    Reageer
    #2

    Duizeligheid, kan door vermoeidheid worden veroorzaakt.

    Ga in ieder geval terug naar de huisarts als de klachten aanhouden. Waarvoor ga je naar de psycholoog?

    Reageer
    #3

    Ik heb het afgelopen jaar 2015-2016 heel veel dingen meegemaakt. Ben mijn vader verloren, zwaar auto ongeluk gehad, ben aangerand en sinds mei heb ik last van medische dingen.

    Dat allemaal werd me even te veel. Vandaar dat ik deze dingen nu verwerk bij de psycholoog.

    Maar ga denk ik dan even een afspraak maken bij de huisarts.

    Reageer
    #4

    Het is dan toch niet zo vreemd dat je zulke klachten hebt. Ze passen namelijk wel bij stress/spanningen en angsten.

    Doe eens de test op:   http://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #5

    Ze hebben al een keer een hyperventilatie test gedaan. Ze hebben het ook geprobeerd om te profoceren, maar dat lukte niet.

    Ik heb meer last van huilbuien die ik voorheen niet had. Maar heb ontspanningsoefeningen gekregen. Maar zij dacht zelf ook niet aan hyperventilatie.

    Maar wel bedankt voor het meedenken. Ik heb net nog even de huisarts gebeld. Vrijdagochtend heb ik een afspraak bij haar

    Reageer
    #6

    Dan zijn het waarschijnlijk toch echt stress/angst/spanningsklachten. En in dat geval is de psycholoog toch de beste oplossing.

    Reageer
    #7

    Bij jouw klachten is allereerst je dagelijkse voeding belangrijk. Beter de geraffineerde suikers en witmeel zoveel mogelijk vermijden. Zorgen voor voldoende eiwitten en vetten en groenvoer. Je kan eens googlen op insulineresistentie en of je jezelf daarin herkent. Bij een schommelende bloedsuikerspiegel raken allerlei neurotransmitters en hormonen ontregeld.
    Zelf werd ik in het verleden ook moe door chocolade en bleek ik ook slecht te reageren op voedingsmiddelen als kaas en eieren.
    In je bloed is wel iets af te lezen maar veel tekorten worden op deze manier niet opgemerkt. Veel mensen komen stoffen tekort als magnesium, zink, vitamine B/B12, vitamine D, omega 3 en bepaalde aminozuren. Zelf zit ik stukken beter in mijn vel en zijn allerlei klachten verdwenen door aanpassing van mijn voeding, in combinatie met wat supplementen.
    Om te kunnen ontspannen kunnen middelen als theanine of 5htp helpen. Die helpen je eigen neurotransmitters te balanceren. Stress kan die namelijk flink ontregelen en dan kan je wat extra's nodig hebben.
    Heb je trouwens hulp gehad, fysiotherapie ofzo na je ongeluk? Heb zelf een paar jaar geleden een ongeluk gehad. Mijn rug bleek vast en scheef te zitten. Dat voelde ik zelf niet maar ik werd stukken helderder door de behandelingen. Was wel een goeie fysiotherapeut, die ook osteopahtie doet en altijd goed kijkt naar de stand van je bekken en dat dan behandelt.

    Reageer
    #8

    Hallo Catootje,

    ik heb na het ongeluk fysio gehad. Ze hebben mijn nek helemaal los gemaakt. In mei kreeg ik opeens last van dagelijkse migraine. Heb nu medicijnen die goed helpen. Ze hadden een mei van mijn hoofd gemaakt. Daar zag de neuroloog op dat er nog steeds een gedeelte van een hersenkneuzing aanwezig was. Terwijl wij altijd dachten aan een hersenschudding.

    Ik loop bij een diëtist. In april moet ik weer naar haar toe. Krijg namelijk nog een mei van de dunne darm. Daarna kom ik bij de MDL arts voor de uitslag en daarna dus bij de diëtist. Dus dan kan ik het net haar over extra vitamines hebben

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ben vrijdag bij de huisarts geweest. Heb vrijdag bloed laten prikken.

    Vandaag gebeld. Tot nu toe zijn alle bloeduitslagen goed. Vitamine B12 is ook goed.

    Moet nu alleen nog wachten op de uitslagen van vitamine B1 en B6. Als die goed ook goed zijn, is het dan handig om een nieuwe afspraak te maken bij de huisarts?

    Reageer
Reageer op: Vermoeid en duizelig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief