Mycoplasma? Jeuk, bloed bij afvegen, pijn met plassen

Online ZorgZus
  • #1

    Ik ben benieuwd of iemand mijn klachten herkent en al een dokters-/ ziekenhuis traject heeft doorlopen.

    In oktober '23 heb ik een relatie verbroken en kwam ik erachter dat ik mycoplasma had, doordat het inbrengen van een mini tampon al mega zeer deed. Ik heb antibiotica gevraagd (dit zou ik anders niet hebben gekregen), maar het was niet bevestigd dat de klachten daarvan konden zijn.

    Eventjes nergens last meer van gehad, tot de eerste week van januari. Pijn, jeuk, afscheiding, ik ging door de grond op sommige dagen. De pijn was nu niet meer bij/in mijn vagina(mond), maar vooral bij/tussen mijn plasbuis en clitoris in. Ik heb regelmatig bloed bij het afvegen en dit hoeft niet perse te zijn als het plassen ook pijn gedaan heeft. De jeuk is vaak rondom dezelfde plek maar ook bij mijn baarmoedermond. Ik slaap daarom ook vaak snacjts zonder ondergoed en ik probeer ook zo min mogelijk Inlegkruisjes te dragen, maar dan plak ik soms gewoon helemaal vast..

    Ik heb mijn ongesteldheid (zat aan de pil) afgewacht en ben daarna pas in februari naar de huisarts geweest. Aangezien ik tot vorig jaar onder controle stond voor HPV en PAP doet de huisarts altijd gelijk het hele riedeltje bij me testen, waarna er weer mycoplasma uit kwam. Dit keer geen antibiotica, maar een verwijzing naar de uroloog, aangezien ik ook vaak een brandend/prikkelende gevoel ervaar met plassen wanneer het ook zeer doet aan mijn clitoris/plasbuisflapje?.

    Uroloog geweest in april, blaasonderzoek gehad en een echo. Alles was helemaal keurig, maar ze beviel me aan om bekkenbodemtherapie te gaan volgen, want dat is ook goed voor later. Ook wilde ze hier dan een terugkoppeling over krijgen. Ik heb 2 sessies gehad waarbij ik vrij snel weer buiten stond met slechts wat rek-en ademhalingsoefeningen die ik zelf al had opgezocht. Fysio gaf aan dat de klachten die ik heb niet bij mijn bekken vandaan komen dus dat ze waarschijnlijk niks voor me zou gaan betekenen. Dit heb ik de huisarts laten terugkoppelen aan de uroloog en nu moet ik eind juni toch terug voor een controle afspraak.

    In de tussentijd ben ik in april gestopt met de pil na 12 jaar. In mei ben ik gelijk al ongesteld geworden en nu begin juni weer, dus dat gaat wonder boven wonder wel eens goed. Ook heb ik opnieuw gestest op mycoplasma, nog steeds positief sus weer aangedrongen op antibiotica. Dit omdat als je gaat googlen er wordt gezegd dat het vanzelf weg moet gaan, en ik heb dit cadeautje dus al op z'n minst sinds oktober..

    Momenteel zijn mijn klachten nog steeds:
    Regelmatig bloed met afvegen, schraal gevoel dan ook. Branderig/prikkend gevoel met plassen, pijnlijke clitoris/flapje, jeuk en vaak roomwitte afscheiding.

    De huidarts erkend de mycoplasma dus niet echt terwijl ik denk 1+1=2. Maar er is te weinig over deze soa/bacterie bekend. De uroloog zei dat het onwaarschijnlijk is dat mijn klachten met deze soa te maken hebben..

    Wie oh wie herkent zichzelf hierin en hoe is dit bij jou gegaan?

    Reageer
    #2

    De huisarts heeft dus laten testen op mycoplasma maar "erkend de mycoplasma niet echt" ondank een positieve test? Dat is dan wel opmerkelijk. Het is ook niet zo dat er te weinig bekend is over deze soa.
    Heb je nou wel of niet antibiotica gehad? Zo ja, welke?
    Het is de vraag of je klachten door mycoplasma veroorzaakt worden of door iets anders. Je klachten passen namelijk ook bij een herpesinfectie.

    Reageer
    #3

    Het klopt wel zoals je het zegt. Er wordt gezegd dat de klachten die ik heb onwaarschijnlijk van de mycoplasma kunnen zijn, maar anderzijds weten ze er eigenlijk niks van en zou het heel goed wel daarvan kunnen zijn. Ik ben meerdere keren op meerdere soa's getest, dus ik mag dan toch hopen dat herpes anders wel naar voren was gekomen en misschien ook uiterlijke kenmerken heeft..
    Ik heb in oktober na de eerste test antibiotica (azitromicyne 250mg) gekregen en nu afgelopen week weer (pas voor de tweede keer dus). Huisarts vind en na test doen over 4 weken niet nodig, omdat ik eind juni eerst weer controle heb bij de uroloog.

    Voor nu houd ik alle klachten en pijntjes dus maar goed bij..

    Reageer
Reageer op: Mycoplasma? Jeuk, bloed bij afvegen, pijn met plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief