Jaarlijks terugkerende vaginale irritaties

Online ZorgZus
 • #1

  Het is weer februari, de maand waarin het begint. Voor de vierde jaar op rij. Ik weet dat het gek klinkt en misschien is het toeval maar voor de vierde jaar op rij beginnen mijn vaginale irritaties in februari. Dit houdt maanden aan, tot ongeveer het einde van het jaar en dan houdt het even op.

  Ik heb wel eens last van slijmuitscheiding, dat is normaal. Maar wanneer dit opkomt krijg ik eerst erg veel slijm, gevolgd door een witter dunnere uitscheiding. Hierna volgt jeuk/pijn aan mijn schaamlippen.

  Voordat dit begon had ik al net laten testen op soa's en had het alleen gedaan met iemand met wie ik het al gedaan had en het was ook nog eens veilig. Naar mijn idee gaat het niet om een SOA.

  Wellicht is het een schimmel of bacterie die door de temperaturen in februari weer naar boven komt... I dont know.

  Ik heb het laten testen bij de huisarts, alleen dat was net op het moment dat ik er geen last van had en dus geen resultaten. Het komt en het gaat namelijk voor maanden achter elkaar en de huisarts heeft vaak pas na een paar dagen tijd.

  Ik had canistengyno geprobeerd, maar die zalf brand letterlijk zo erg als ik het gebruik. Geeft daarna wel wat verlichting tijdelijk, maar dat brandgevoel is echt niet fijn.

  Ik hoop dat iemand mijn verhaal herkent die wel weet wat het kan zijn.

  Reageer
  #2

  Ik zou toch even afspreken met je huisarts of je even tussendoor kan als je last hebt of misschien bij de assistente.

  Weten natuurlijk niet. Als klachten het einde van de winter verergeren, kan een tekort aan vitamine D misschien een rol spelen en je hele weerstand kan verminderd zijn. Voor aanmaak van vitamine D is ook zonlicht op je ogen trouwens belangrijk. Zonder dat krijg je lichaam geen seintje dat het dag is.

  Ik weet niet of je de pil of andere hormonale anticonceptie gebruikt. Die verandert natuurlijk je vaginale milieu. Tegenwoordig de trend om het schaamhaar te scheren. Misschien het spul dat je daarvoor gebruikt wat kan irriteren.

  Verder zou een natuurgenezer kunnen kijken naar oorzaken. Zo begint een goede gezondheid met een gezonde darmflora. Dus bijvoorbeeld ook de juiste zuurtegraad. Voedingspatroon kan een rol spelen.

  Reageer
Reageer op: Jaarlijks terugkerende vaginale irritaties
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief