Steeds terugkerende vaginale schimmelinfectie?

Online ZorgZus
 • #1

  Heyhey,

  Sinds ik een vriend heb, heb ik last van een steeds terugkerende schimmelinfectie (denk ik). De eerste keer toen ik het kreeg was het heel heftig; hele hele erge jeuk, beetje opgezwollen schaamlippen en ook die afscheiding met ‘stukjes’ erin. Ik dacht eerst dat het een soa was maar gezien de situatie is dat gewoon heel onwaarschijnlijk en mijn vriendinnen zeiden dat het waarschijnlijk gewoon een schimmelinfectie was. Ik had producten gekocht tegen de schimmel van cynesten. Duur, maar werkte heel goed. Was er super snel vanaf dus ik happy.

  Maar al snel na iets meer dan een week kreeg ik weer ongeveer twee dagen na de seks last van afwijkende afscheiding. De eerste dag was dan de afscheiding juist dik maar wel weinig en die dag daarna was de afscheiding juist heel dun en veel maar als ik zeg maar mijn vinger in mijn vagina breng om te kijken hoe mijn afscheiding van binnen is, zie ik toch wel weer al die ‘stukjes’ die naar mijn idee horen bij de schimmelinfectie. Jeuk was wel veeeel minder dan de eerste keer en ook geen opgezwollen lippen. En de geur is trouwens wel anders dan mijn eigen afscheiding maar niet vies of heel sterk ofzo. Maar ik dus weer die dure producten gekocht van cynesten. En ook na een dag (misschien 2) werkt dat alweer prima en is alles goed.

  Alleen elke keer, zo’n beetje elke week of elke twee weken herhaalt dit alles zich weer opnieuw. En elke keer moet ik weer die dure producten kopen etc.

  het is echt super raar naar mijn idee. Het ontstaat steeds ongeveer 2 of 3 dagen na de seks maar ik snap niet echt hoe. Ik heb nooit last van blaasontstekingen of gekke dingen na de seks, zelfs als ik niet plas erna. Ik was mijn vagina niet met zeep of iets. Maar dit blijft steeds terugkeren. Een theorie die ik zelf een beetje had is dus dat ik gewoon steeds weer in hele milde mate een schimmelinfectie oploop (omdat misschien de balans van bacterien-schimmels zo is verstoord) en dat die hele dunne overmatige afscheiding aan het begin komt omdat dat een reactie van mijn lichaam tegen de schimmel is. Zou dat kunnen?

  mijn echte vraag is eigenlijk: als ik naar de huisarts ga, zou hij me dan iets van medicatie kunnen voorschrijven die het gewoon voor altijd stoppen? Een tablet ofzo die ik steeds moet nemen of iets...

  alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Klikt inderdaad wel als schimmel ja maar geen idee of er van die medicatie voor bestaat zoals jij vraagt

  Reageer
  #3

  Ik zou er in ieder geval mee naar de huisarts gaan. Goed om een uitstrijkje te maken en te kijken of het een bacterie of een schimmel is die de klachten veroorzaakt. Dan kijken welke behandeling er het beste voor is

  Reageer
Reageer op: Steeds terugkerende vaginale schimmelinfectie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief