overtollige vaginale afscheiding

 • #1

  ik heb regelmatig dat ik een natte broek heb wat volgens mij komt door veel afscheiding, het ruikt niet fris en als ik voel zit er allemaal spul :S maar me broek is gewoon donker van de afscheiding vocht hoe je het ook maar wilt noemen, ik maak me een beetje zorgen, heb 2 maanden terug hierom een uitstrijkje laten maken maar daaar kwam niks uit. heb ook kuurtjes gehad tegen schimmelinfectie maar de afscheiding blijft komen. heel onsmakelijk en genant. iemand herkenning ?

  Reactie
  #2

  De ene vrouw produceert weinig afscheiding, de andere wat meer. De maandelijkse cyclus heeft invloed op de afscheiding. Rond de eisprong, die meestal tussen twee menstruaties in valt, is er meer vocht. Ook kleur en geur van de afscheiding wisselen onder invloed van de cyclus. Bij de meeste vrouwen zorgt seksuele opwinding voor extra vocht. Tijdens zwangerschap is er ook vaak meer afscheiding. De anticonceptiepil kan de afscheiding beïnvloeden. Ook leeftijd kan een effect hebben: na de overgang wordt de vagina droger.

  Andere afscheiding dan u gewend bent, wordt vaak veroorzaakt door bacteriën of schimmels die normaal ook al in de vagina voorkomen. Door gebruik van zeep kan het aantal schimmels en bacteriën toenemen. Zo ontstaat een ontsteking. Schimmels kunnen zich extra vermenigvuldigen door een verminderde weerstand of gebruik van antibiotica. Tijdens zwangerschap is er meer kans op een schimmelinfectie door de hormoonveranderingen in het lichaam.

  Ten slotte kunnen schimmels of bacteriën die niet thuishoren in de vagina, een ontsteking geven. Soms is afscheiding het gevolg van een seksueel overdraagbare aandoening (soa).

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF15.htm

  Reactie
Reageer op: overtollige vaginale afscheiding
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief