Vaccin baarmoederhalskanker

 • #1

  Mijn dochter heeft 4 weken terug de eerste prik gekregen. De eerste dagen had ze alleen last van een stijve arm. De laatste 3 weken heeft ze heel veel hoofdpijn en al 3x een paar dagen koorts. Terwijl ze zelden ziek is. Herkent iemand dit? Zou het met die prik te maken kunnen hebben?

  Reactie
  #2

  Het is inderdaad mogelijk een korte periode koorts te ontwikkelen als gevolg van het vaccin. Herhaaldelijk koorts en hoofdpijn kan niet met zekerheid worden uitgesloten als bijwerking, maar het is in ieder geval niet iets dat vaak voorkomt.
  Een reden die losstaat van het vaccin ligt veel meer voor de hand.

  U kunt een mogelijke bijwerking melden bij de GGD waar uw dochter de prik heeft gekregen. Het nummer van de GGD, vind u in de GGD-brief in de oproepset. De GGD meldt de mogelijke bijwerking dan bij het RIVM. Tevens kunt u met de huisarts overleggen wat het juiste beleid is bij uw dochter. Afwachten, en een vinger aan de pols houden lijkt het meest voor de hand liggen.

  Reactie
  #3

  ja, zou kunnen, zoals Merel al zegt: Melden als bijwerking! Omdat mensen dat niet doen lijkt het aantal bijwerkingen minder dan ze zijn.
  beterschap Brenda

  Reactie
  #4

  Dat is deels incorrect. Bijwerkingen zijn bekend van het baarmoederhals vaccin. Alleen zeldzame situaties kunnen aanvullende informatie geven aan de producenten. Het vaccin is veilig.

  Reactie
  #5

  worden de bijwerkingen dan ergens vermeld? en vooral besproken met de mensen? volgens mij niet, ook deze moeder wist hier niets van!
  mensen verdiepen zich er vaak niet in.
  dat het vaccin veilig is weten we ook nog niet zeker , daarvoor wordt het nog te kort gebruikt.
  alle vaccins hebben voor en nadelen, soms zijn de nadelen groter dan de voordelen.
  Brenda

  Reactie
  #6

  Allebei de HPV-vaccins zijn onderzocht op bijwerkingen voor ze op de markt kwamen. Ernstige bijwerkingen hebben ze niet, wel kunnen milde bijverschijnselen voorkomen. De huid rond de prikplek kan bijvoorbeeld pijn doen, rood worden of zwellen. Soms komt ook vermoeidheid, hoofd- en spierpijn voor. De bijwerkingen gaan snel weer voorbij.

  Reactie
  #7

  Via kettingbrieven en op websites doen de wildste verhalen de ronde over de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Het vaccin zou zelfs onvruchtbaarheid en kanker kunnen veroorzaken. Deze verhalen zijn onzin.

  De aanwijsbaar onjuiste informatie die rondgaat over deze vaccinaties is waarschijnlijk de oorzaak van een lager opkomstpercentage dan verwacht.
  Het RIVM vindt het verspreiden van onjuiste informatie onverantwoord, omdat meisjes hierdoor op basis van verkeerde informatie afzien van vaccinatie. Het RIVM roept op om mensen alleen van informatie te voorzien die gebaseerd is op feiten.

  Op de site www.prikenbescherm.nl zijn de fabels en de juiste informatie op een rij gezet in de rubriek Fabels en Feiten.

  Reactie
  #8

  bedankt voor de link, ik heb het gelezen.
  om de voorlichting compleet te maken ook een andere website:
  http://www.nvkp.nl/nederlandse-vereniging-kritisch-prikken/ziekte-en-vaccins/hpv/
  want de fabels en feiten waren niet helemaal compleet volgens mij.
  en dan moeten de mensen zelf maar beslissen wat ze doen.
  Brenda

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hulp bij angst begint bij de juiste informatie geven, dank hiervoor.

  Reactie
  #10

  Een infectie met HPV verloopt vaak ongemerkt. Het afweersysteem van uw lichaam pakt het virus aan en ruimt het op. Vaak is HPV binnen een jaar uit uw lichaam verdwenen. Soms blijft het virus veel langer in uw lichaam zonder dat u daar iets van merkt.

  Sommige soorten HPV kunnen op den duur baarmoederhalskanker veroorzaken. Het zijn de virussen HPV16 en HPV18 die 70% van de gevallen van baarmoederhalskanker veroorzaken. De rest wordt door andere soorten HPV veroorzaakt.

  Baarmoederhalskanker komt gelukkig maar weinig voor. In Nederland krijgt ongeveer één op de 160 vrouwen gedurende hun leven baarmoederhalskanker.

  Heel zelden veroorzaakt HPV ook andere vormen van kanker zoals: anus-, penis-, vagina- en keelkanker.

  Lees verder op de website van het Nederlands Huisartsen Genootschap over 'HPV en baarmoederhalskanker':

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/HPV-en-baarmoederhalskanker.htm

  Reactie
Reageer op: Vaccin baarmoederhalskanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief