Baarmoederhalskanker inenten

Online ZorgZus
 • #1

  Alle meisjes van twaalf jaar moeten worden ingeënt tegen baarmoederhalskanker. Dat heeft de Gezondheidsraad dinsdag geadviseerd.
  Zo kunnen op termijn jaarlijks enkele honderden gevallen van baarmoederhalskanker worden voorkomen en enkele honderden sterfgevallen.
  Invoering van de vaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma moet gepaard gaan met langlopend onderzoek om de effectiviteit en de veiligheid te blijven monitoren, aldus de raad.
  Aan baarmoederhalskanker sterven in Nederland jaarlijks 250 vrouwen. Het is, na borstkanker, de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Ongeveer zeshonderd vrouwen per jaar krijgen te horen dat ze baarmoederhalskanker hebben.
  De ziekte wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Bepaalde typen van dit virus kunnen normale cellen van de baarmoederhals veranderen in afwijkende. Die afwijkende cellen kunnen zich in een klein aantal gevallen en na lange tijd (vaak tientallen jaren) ontwikkelen tot baarmoederhalskanker.

  Reageer
  #2

  Klink onderzoekt vaccin baarmoederhalskanker in RVP
  Nieuwsbericht, 1 april 2008

  Minister Klink gaat zich beraden op de vraag of hij het HPV-vaccin, tegen baarmoederhalskanker, laat opnemen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP).

  Vanochtend nam hij het advies Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker van de Gezondheidsraad in ontvangst. Dit gebeurde in het Haagse perscentrum Nieuwspoort.

  ‘De voordelen van het HPV-vaccin zijn evident’, concludeert Klink na bestudering van het rapport. Tegelijk wijst hij op de hoge kosten – tientallen miljoenen per jaar - die met de invoering gemoeid zijn. Klink zegt toe de Kamer zo snel mogelijk te laten weten of hij het vaccin laat opnemen in het RVP.

  Jaarlijks wordt er in Nederland bij ongeveer 650 vrouwen baarmoederhalskanker geconstateerd en overlijden ongeveer 225 vrouwen aan de ziekte. Het nieuwe vaccin biedt bescherming tegen in elk geval de HPV-types 16 en 18, die de oorzaak zijn van 70 procent van de gevallen van baarmoederhalskanker.

  Reageer
  #3

  De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) is TEGEN het advies van de Gezondheidsraad aan minister Klink van VWS om al op het twaalfde jaar meisjes te vaccineren tegen infectie met het humaan papillomavirus (HPV) dat op oudere leeftijd baarmoederhalskanker zou veroorzaken. De Gezondheidsraad bracht vandaag dit advies uit. Pregnant in het advies zijn de verschillende onzekere factoren van het vaccin. Hoe lang het werkt is onbekend, of het vaccin wel effectief is bij jonge meisjes dient nog te worden nagegaan, of er herhalingsvaccinaties nodig zijn is onbekend, wat het effect is van het vaccin op andere HPV-virussen dient nader te worden onderzocht. Voor wellicht nu nog onbekende bijwerkingen geldt hetzelfde.

  De NVKP heeft vorige maand de Gezondheidsraad toediening van het vaccin aan jonge meisjes met klem ontraden. De zin en effecten van toediening op zeer jonge leeftijd zijn nauwelijks onderzocht, zodat jonge meisjes onnodig aan risicos op termijn worden blootgesteld. In het vaccin zitten stoffen als aluminium en natriumboraat waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze de hersencellen kunnen beschadigen.Rapportages van reacties op het vaccin uit het buitenland wijzen in ieder geval al op het voorkomen van ernstige neurologische beschadigingen. Wat het effect is op de hersenen van jonge meisjes zal nu op termijn gaan blijken.

  De doelgroep waarop het vaccin wel is getest zijn vrouwen in de leeftijd van 16 tot 26 jaar. Voorwaarde voor het toedienen van het vaccin dient te zijn dat de vrouwen eerst door een eenvoudige HPV-test worden onderzocht op eventuele aanwezigheid van het virus. Dit advies wordt gegeven door prof. Dr. Diane Harper. Als directeur van het Gynaecologisch Kanker Preventie Centrum aan de Universiteit van Dartmouth (N.H.) heeft zij in opdracht van de farmaceutische industrie het internationale onderzoek naar de effectiviteit van het vaccin geleid. Zij heeft aangetoond dat de werkzaamheid van het vaccin teniet wordt gedaan indien er al een infectie aanwezig is.

  Reageer
  #4

  De grote HPV en Gardasil oplichting
  Door Patman Tell-a-Friend Een pharmaceutisch bedrijf kan zijn aandeelhouderswaarde alleen maar vergroten door meer medicijnen te verkopen maar dat is in strijd met de werking van die medicijen. Want met werkende medicijnen raak je je klanten kwijt: gezonde mensen hebben geen medicijnen nodig. Beter maken is dus niet de bedoeling en meer medicijnen verkopen zullen ze, ook al moet daarvoor een ziekte worden verzonnen, ook al moet daarvoor een onwerkzaam medicijn worden verkocht. De markt wordt tegenwoordig dan ook overspoeld met medicijnen die niet werken of meer ongewenste werkingen hebben dan gewenste werking. Cholesterol-medicatie, anti-depressiva, chemokuur tegen sommige soorten kanker, AIDS-remmers, noem ze maar op.

  In het rijtje onzinnige medicatie valt ook Gardasil. HPV zou zogenaamd een virus zijn dat baarmoederhalskanker veroorzaakt en HPV-vaccinaties zouden je daartegen beschermen. Nou zijn viri die kanker veroorzaken twijfelachtig (die bestaan namelijk niet) maar in het geval van HPV is het wel bijna zeker dat het geen kanker veroorzaakt en is het wel vrijwel zeker dat al die Gardasil-vaccinaties onzin zijn en zelf baarmoederhalskanker veroorzaken. De kans op baarmoederhalskanker is onder Gardasil-gebruikers bijna 50% hoger.

  lees verder op
  http://zapruder.nl/portal/artikel/de_grote_hpv_en_gardasil_oplichting/#last_comment

  zie ook
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=De+grote+HPV+en+Gardasil+oplichting&btnG=Zoeken&meta=

  Reageer
  #5

  Wie heeft zijn of haar dochter laten inenten en heeft eventuele negatieve bijwerkingen geconstateerd? Ik ben op zoek naar ervaringen.
  Merci.

  Reageer
  #6

  Een goeie vriendin heeft zich in laten enten toen ze 15 werd, en heeft daarbij een hele heftige allergie voor suiker opgelopen. Zodra ze stopte met suiker eten viel ze weg en begon ze te schokken. Soms duurde dit wel een half uur, en was haar been functie tijdelijke weg als ze wakker werd.
  Gelukkig had alleen zij hier last van, en andere vriendinnen/ nichtjes niet.. Maar ik heb toen bedankt!

  Reageer
  #7

  Kan je de prik ook nog krijgen als je 16 jaar bent? ik heb mijn dochter niet laten inenten toen ze 12 was, maar nu heb ik grote twijfels of ik daar wel goed aan gedaan heb.

  Reageer
  #8

  De vraag is of je er echt slecht aan gedaan hebt.
  De entingen zijn nogal in opspraak en er blijken nogal ernstige bijwerkingen gemeld.
  Als het goed is kan inenten nog steeds ook vanaf 16 jaar.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Baarmoederhalskanker inenten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief