pijn in onder rug trekt door naar onder buik

 • #1

  Ik ben een vrouw van 20 en heb de laatste tijd last van mijn ondderrug. Het zijn vaak korte aanvallen van ongeveer 5 minuten tot een half uur. Het is een zeurende/ stekende pijn die van mijn onderrug naar mijn onderbuik trekt.

  Heeft iemand een idee wat het kan zijn? Is een bezoek aan de dokter nodig?

  Reactie
  #2

  Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam. Over de aard van de pijn; stekend, met aanvallen, plotseling, of bijvoorbeeld zeurende pijn, valt wel iets te zeggen, maar zekerheid kun je hiermee allerminst verkrijgen.
  Aangezien de buik vol zit met organen, weefsels, botten en zenuwen, is zonder lichamelijk onderzoek niets meer te zeggen dat pijn inderdaad een reden is om even naar de huisarts te gaan.

  Reactie
  #3

  Zijn het kolieken?

  Reactie
  #4

  Koliekpijn is hevige pijn die ontstaat ten gevolge van een verkramping. Deze pijn is sterk aanwezig op de voorgrond en kan niet genegeerd worden. Het is pijn waarvan men ook 's nachts wakker wordt. Koliekpijn is een slecht te lokaliseren pijn die gepaard gaat met bewegingsdrang, misselijkheid en braken.

  De kramp treedt op in holle organen, zoals de darmen, de galwegen of de urinewegen.

  Symptomen van koliek zijn kortdurige hevige krampachtige pijn met een weerkerend karakter. Soms gepaard gaand met braken of diarree, afhankelijk van de oorsprong van de verkramping.

  De behandeling is afhankelijk van het onderliggende lijden. Nierstenen worden soms conservatief en soms door middel van vergruizing behandeld. Verstopping van de galgang (ductus choledochus) door een galsteen wordt meestal opgelost door verwijdering van de steen tijdens een Endoscopische retrograde cholangiopancreatografie (ERCP). Darmkrampen kunnen wijzen op een mechanisch probleem: ileus, het stoppen van de darmpassage door verschillende oorzaken. Pijnstillers worden alleen gegeven als de oorzaak bekend is en chirurgisch ingrijpen niet nodig is.

  Reactie
  #5

  ik zou er zeker eens naar laten kijken.
  1e Huisarts
  2e Chiropractor
  succes en beterschap.
  Brenda

  Reactie
  #6

  Lage rugpijn wordt ook wel 'spit' genoemd. Het komt veel voor. Sommige mensen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug. De pijn zit onder in de rug, in het gebied tussen de onderste ribben en de billen. Vooral bewegen kan flink pijn doen. Van een stoel opstaan of uit bed komen, is dan een hele toer. Mensen met lage rugpijn bewegen hun rug zo min mogelijk. Soms kùnnen ze hun rug niet eens bewegen.

  Lage rugpijn ontstaat waarschijnlijk door overbelasting van de rug: te vlug of te zwaar tillen of een verkeerde beweging maken. Uw rugspieren langdurig spannen, is ook een vorm van overbelasting. Mensen spannen hun rugspieren vaak zonder dat ze het in de gaten hebben.

  Het is niet altijd duidelijk waardoor iemand rugpijn krijgt. Het kan zijn dat meerdere oorzaken tegelijk een rol spelen. Bijvoorbeeld een slechte lichamelijke conditie, veel autorijden en spanningen.

  Lage rugpijn is erg vervelend, maar wordt meestal niet veroorzaakt door iets ernstigs. Oók niet als de pijn erg is. Het gaat bijna altijd vanzelf over. Langzamerhand krijgt u minder last en na een tijdje kunt u weer zonder pijn bewegen. Bij sommige mensen is de pijn binnen enkele dagen over, soms duurt het een paar weken.

  Beweging zorgt ervoor dat u eerder van uw klachten af bent. Iemand met lage rugpijn moet in beweging blijven, ondanks de pijn. De pijn is geen teken dat er iets beschadigd is. Doe het wel rustig aan: wandelen, fietsen en zwemmen zijn goede activiteiten. Als de pijn minder wordt, kunt u uw bewegingen langzaam uitbreiden. Lang achter elkaar in dezelfde houding staan of zitten kunt u beter vermijden.
  Snel bukken of zwaar tillen is slecht bij lage rugpijn. Sjouwen met een zware boodschappentas of uw kind optillen, kunt u dus beter aan iemand anders overlaten.
  Draaien met de onderrug kunt u ook beter vermijden. Raap niet zittend iets van de grond op dat achter u ligt, maar sta op en buig door uw knieën. Opstaan uit bed doet u als volgt: eerst op uw zij rollen, liggend de benen over de rand slaan en dan uzelf met uw armen zijwaarts omhoog drukken.
  Warmte kan de lage rugpijn verzachten; neem bijvoorbeeld een warme douche of gebruik een infraroodlamp.
  Bedrust is meestal niet nodig, maar soms kan het niet anders. Blijf niet langer dan twee dagen in bed, anders verzwakken uw spieren. Om uw rug te helpen ontspannen, kunt u kussens onder uw knieën leggen.
  Pijnstillers kunnen helpen. Ze verminderen de pijn, waardoor u zich weer gemakkelijker en soepeler kunt bewegen. Gebruik bij voorkeur paracetamol. Als dat niet helpt, kunt u diclofenac of ibuprofen proberen.

  Lees verder op de website van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Lage Rugpijn:

  http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R1820061013619060

  Reactie
  #7

  ik heb een vraagje,
  ik ben 6 weken zwanger,en heb erg veel last van mijn onder rug en onder buik!duurt niet lang maar is erg pijnlijk!verder nergens last van!MAAK ME ZORGEN WAT KAN DIT ZIJN!

  Reactie
  #8

  Bel even met je verloskundige. Die weet vast wel een antwoord.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi kan zijn dat je misschien blaasontsteking hebt. Als het een week is dan zou ik naar de dokter gaan

  Reactie
  #10

  Hoi ik loop met het zelfde tis of het aanvallen zijn en duurt 8 min ongeveer  toevallig foto.s laten maken gistere  arts zegt slijtage van ruggewerfel. Maar dit klop niet volgens mijn gevoel  het is net of het weeen zijn nieuwe afspraak gemaakt bij arts, wil tog wel weten wat het is oh ja en als ik dat dan krijgt die aanval wil ik het liefste" liggen staan zitte hou ik niet vol:

  Reactie
  #11
  1. Ik ben een meisje van 12 en.heb de  de laatste tijd erg last van mijn onder rug  dat naar mijn buik loopt. Heb ook dat ik heel erg mijn nek en dat loopt naar mijn achter hooft we zij er all uit dat het geen groeiprobleem pijn
  Reactie
Reageer op: pijn in onder rug trekt door naar onder buik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief