Na alleen vrijen irritatie/schrijnend gevoel van binnen

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi! Bij deze heb ik de volgende vraag. Sinds een poosje heb ik last van inwendige irritatie/branderigheid/schraal/schrijnend gevoel bij het vrijen (penetratie). Ook soms als ik een tampon indoe voelt het ook niet helemaal lekker. Het is geen pijn, maar echt meer een geirriteerd gevoel.

    Ik heb:
    - geen last van andere of opvallende of anders ruikende afscheiding
    - geen last van in- of uitwendige jeuk
    - geen last van bloedverlies anders dan mijn menstruatie
    - een fijn en leuk sexleven (en al 24 jaar dezelfde partner)
    - geen last van vaginale droogheid en nooit gehad. Ik ben gewoon en voldoende opgewonden. Ook volgens mijn partner. Die ervaart niets anders dan zoals hij het kent.
    - door de dag heen geen raar gevoel aan mijn vagina. Ik kan gewoon lopen, fietsen, alle dagelijkse dingen doen die ik normaal doe. De klacht lijkt er alleen bij en na penetratie te zijn. Het is net of er inwendig iets langs een gevoelige plek geschuurd wordt.
    - in de paar uur na vrijen voelt het wat schraal en gerriteerd.
    - geen pijn bij het plassen.
    - altijd een fijn sexleven gehad en nooit vaginisme of bekkenbodemproblemen gehad
    - 3 zorgeloze zwangerschappen en thuisbevallingen gehad en nooit problemen gehad in de tijd erna mbt mijn vagina/weer gaan vrijen etc.

    Ik ben
    - niet aan de pil en gebruik geen condooms (en heb daar ook geen overgevoeligheid voor)
    - 41 en heb een hele stabiele regelmatige cyclus en nog geen enkele aanwijzing dat de overgang zijn intrede heeft gedaan.
    - bijna 2 jaar geleden bevallen van mijn jongste telg en tot april vorig jaar bv gegeven. Heb mijn klachten voor mijn gevoel sinds een half jaar/3 kwart jaar (weet het niet exact). Het begint me nu echt op te vallen dat het er is. Ik dacht: misschien is het een keer geirriteerd geraakt en daardoor wat last van gehouden. Maar nu denk ik.. dit is toch wel apart dat ik dit heb en houd.

    Heeft iemand hier ervaring mee?
    Kan het gewoon een onschuldig schimmeltje zijn?

    Alvast heel erg bedankt!

    Reageer
Reageer op: Na alleen vrijen irritatie/schrijnend gevoel van binnen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief