VVS juiste diagnose

 • #1

  Ik ben een jonge vrouw van 18. 2 jaar geleden ben ik verwond aan mijn vagina en sindsdien heb ik eigenlijk nooit meer seks kunnen hebben zonder pijn of lastige klachten. Ik heb nu onlangs de diagnose vulvair vestibulitis syndroom gekregen. Mijn vagina brandt en zwelt op bij het vrijen zonder condoom. Als ik met condoom vrij dan heb ik geen last. Ik snap niet hoe ik met VVS enkel pijn/jeuk zou kunnen hebben als ik mijn maandstonden heb of in contact kom met sperma/voorvocht. Vvs is toch iets chronisch?

  Reactie
  #2

  Dat is dan inderdaad wel wat vreemd. Met of zonder condoom zou dan geen verschil moeten maken. Ben je hiervoor bij een gynaecoloog geweest?
  Hoe is de verwonding 2 jaar geleden ontstaan?

  Reactie
  #3

  Beste

  1. 2 jaar geleden ben ik gekrabt geweest. Stukjes vlees aan de rand van mijn vagina hingen los en ontstoken. In tussentijd zijn deze genezen en volledig dichtgegroeid, maar dit heeft meer dan een jaar geduurd. Ik had voordien geen pijn of klachten, maar sinds die gebeurtenis wel. Verdovende lidocainecreme gebruik ik nu vaak, maar zelf die zorgt er niet voor dat de pijn volledig verdwijnt. Ik ben ondertussen al bij 3 gynaecologen, een dermatoloog en meerdere huisdokters geweest, maar definitief heb ik nog geen oplossing voor mijn pijnlijke geslachtsgemeenschap.
  Reactie
  #4

  Heb je na dat voorval angsten gehad en/of daaraan over gehouden?

  Reactie
  #5

  Beste,

  Ja, ik heb er een trauma van. Dat besef ik nu omdat ik er nog steeds mee bezig ben en er is toch al wat tijd verstreken. Maar het trauma en de angsten om terug verwond te worden tijdens geslachtsgemeenschap kunnen er niet voor zorgen dat mijn schede-ingang werkelijk opzwelt en zo veel pijn doet. De pijn zorgt ervoor dat ik er aan herinnerd word.

  Reactie
  #6

  Maar het trauma en de angsten om terug verwond te worden tijdens geslachtsgemeenschap kunnen er niet voor zorgen dat mijn schede-ingang werkelijk opzwelt en zo veel pijn doet.

  Daar ben ik dan nog niet zo zeker van. Het kan namelijk zo zijn, dat onbewust alle spieren gaan verkrampen en opzetten. Ik denk dat het toch verstandig zou zijn om hier een psycholoog over te raadplegen

  Reactie
Reageer op: VVS juiste diagnose
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief