Blaasontsteking en veel vaginale afscheiding

 • #1

  Hoi,

  Ik ben een vrouw van 25 jaar oud. Momenteel kamp ik met een blaasontsteking waar ik nu ook antibiotica voor heb gekregen. 4x per dag 1 capsule, deze ga ik ook trouw afmaken. Echter heb ik daarnaast enorm veel van afscheiding. Gisterenochtend werd ik dus wakker met een hele natte onderbroek. Gisterenavond had ik een apart gevoel wat niet klopte en dus daarvoor mijn urine had ingeleverd waaruit bleek dat ik een blaasontsteking heb. Ik ben vanmiddag begonnen met die kuur. Alleen maak ik mij daarnaast nog heel erg zorgen over die vele afscheiding die ik produceer... Het is gelukkig geurloos. Het is wit, maar soms zweer ik ook geel/groenig te zien. Misschien een belangrijk detail erbij.. Ik ben seksueel actief, ik heb onveilige seks met mijn vriend, hij heeft géén soa, dus dat kan ik sowieso al uitsluiten. 🙂 Ik plas trouw ALTIJD na de gemeenschap!

   

  Zijn er iemand die zich in mijn verhaal herkent? Ik ben dus bang voor naast die blaasontsteking ook nog eens een vaginale schimmelinfectie.

  Reactie
  #2

  Een schimmelinfectie zou natuurlijk kunnen. Dat kan veroorzaakt worden door de antibiotica. Maar als de afscheidibg groenig is, lijkt het me toch raadzaam om een soa test te laten doen

  Reactie
  #3

  Bedankt voor uw reactie. Maar ik heb dat vele afscheiding al gekregen voordat ik begon aan de antibiotica. We zijn nu 1 dag verder en ik blijk niet goed op de antibiotica te reageren. Ik verlies de grip op de werkelijkheid (deze klachten heb ik vorig jaar mei ook gehad) waarvoor ik toen Xanax heb gekregen. Gelukkig had ik deze nog thuis liggen dus ben hier weer aan begonnen en bij de dokter een andere antibiotica opgevraagd. Zodra ik deze krijg en heb afgemaakt zal ik mijn urine wederom inleveren bij de HA voor controle. Mocht ik desondanks nog zoveel afscheiding houden, ga ik zo'n canesten gyno test halen en als hieruit blijkt dat ik toch een schimmelinfectie heb dan haal ik zo'n inbrengcapsule. Mocht er geen schimmelinfectie uitkomen, zal ik toch weer terugkeren naar de huisarts voor een andere behandeling.

  Reactie
  #4

  Weet niet of je de pil gebruikt. Die werkt ontregelend op je eigen hormoonhuishouding en kan klachten uitlokken. Verder verstoren antibiotica je darmflora en zorgen voor verlies  van vitaminen en mineralen dus kuurtje zou je goed moeten ondersteunen met probiotica en  voedingssupplementen. Antibiotica en probiotica niet tegelijk innemen. Vraag hierbij advies.

  Reactie
  #5

  Ik gebruik inderdaad sinds april de pil... het viel mijn moeder ook al op telkens als ik de pil heb, ik een blaasontsteking krijg. Als het echt hiervan komt, ben ik genoodzaakt te stoppen.

  Reactie
  #6

  Ik scheen helaas niet tegen de Nitrofurantoine te kunnen... vandaag begonnen met 3x daags 1 pil van amoxicilline.

  Reactie
Reageer op: Blaasontsteking en veel vaginale afscheiding
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief