Klachten plassen en veel vaginale afscheiding

Online ZorgZus
 • #1

  Ik weet niet zeker waar ik het beste mijn vraag kan stellen, gezien het ook onder het kopje 'blaas' zou kunnen? Ik heb het bij deze maar op deze plek geplaatst...

  Na mijn eerste zwangerschap heb ik een poosje bij de bekkenbodemfysiotherapeut gelopen i.v.m. een gespannen bekkenbodem en daardoor plasproblemen (vaak kleine beetjes plassen). Na de therapie was het iets verbeterd, maar nog lang niet zoals voor de zwangerschap. Ook na een tweede zwangerschap werden de klachten weer wat erger. Mijn jongste is nu bijna 2 en ik ervaar nog dat ik vaak de aandrang voel te moeten plassen (met name 's nachts regelmatig wakker worden door het gevoel van een volle blaas, terwijl er dan vaak maar een klein plasje uitkomt), direct na het plassen een soort 'geïrriteerd' gevoel aan de plasbuis waardoor ik gelijk na het plassen het gevoel heb wéér te moeten plassen of alsof er nog een druppeltje is 'achtergebleven' die er nog uit moet (dit is overigens niet hetzelfde als pijn bij een blaasontsteking, dit is ook al meerdere keren uitgesloten). En bij tijden een 'zwaar' gevoel in de onderbuik. Ik twijfel of dit wel klachten zijn van een gespannen bekkenbodem, of dat het iets anders kan zijn?
  Verder, en ik weet niet of dit samenhangt, heb ik het gevoel dat ik al een paar jaar erg veel afscheiding verlies. Sinds de zwangerschappen kan ik niet meer zonder inlegkruisjes, anders kan ik door de dag heen wel een aantal keren mijn ondergoed verschonen. Ook tijdens hoesten bijvoorbeeld, verlies ik regelmatig hele 'plasjes' afscheiding (dus géén urine). Ik kan ook niet naakt rondlopen zonder dat er wat langs mijn benen loopt. Afscheiding is normaal wit van kleur, verder geen sterke geur o.i.d.
  Ik vraag mij af of mijn klachten misschien ergens anders vandaan kunnen komen dan van een 'gespannen bekkenbodem' en of dit verlies van afscheiding normaal is? Kunnen al deze klachten samenhangen en moet ik hier iets mee...?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Aangezien je op dit forum niet bij een (huis)arts bent, zou ik het met de huisarts bespreken.

  En een verwijzing vragen naar een specialist /gynaecoloog.  Dan kan er eerst naar de oorzaak gekeken worden en daarna naar wat er aan gedaan zou kunnen worden.

  Want volgens mij past afscheiding verliezen meer bij een gynaecologisch probleem dan bij bekkenbodem problemen. Ik heb na een hernia bekkenklachten,maar dat heeft alleen invloed op mn blaas, niet op het hebben van afscheiding. Als dat er wel  is, heeft het een andere oorzaak. En is het met fysio ook niet op te lossen.

  Reageer
  #3

  Je zou hiermee dan toch naar de uroloog moeten gaan. Het kan van de bekkenbodemspieren zijn, maar ook een verzakking

  Reageer
Reageer op: Klachten plassen en veel vaginale afscheiding
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief