• #1

  Hoe werkt het met hpv? Ik lees dat het via seks overdraag baar is maar betekent dit ook dat als je al heel lang met dezelfde partner bent ( en al eerder een goede uitslag ve uitstrijkje hebt gehad) dit niet meer kunt krijgen? En komt baarmoederhalskanker 'alleen maar' door hpv?

  Reactie
  #2

  Zo simpel is het niet. Je kunt namelijk drager zijn zonder enige klachten. Dat geldt dus ook voor mannen . Maar moet er dan wel bij zeggen dat die kans dan wel erg klein is.
  Baarmoederhalskanker komt door een langdurige besmetting met een virus: het humaan papillomavirus (HPV). HPV komt veel voor. Bijna iedereen heeft een keer HPV. Meestal ruimt het lichaam het virus zelf weer op. Als dit niet gebeurt dan kunnen er afwijkende cellen ontstaan. De meeste afwijkende cellen worden door het lichaam weer opgeruimd. Soms lukt dat niet. Dan kan op lange termijn baarmoederhalskanker ontstaan. De kans daarop is heel klein. Minder dan 1% van de vrouwen met een HPV-infectie krijgt uiteindelijk baarmoederhalskanker.

  Bron: RIVM

  Reactie
  #3

  Zoals nu, ik ben 40..zit te wachten op uitslag..heb 5 jr geleden goede uitslag gehad dan is de kans heel klein dat er nu iets uitkomt? Heb dus al meer dan 20 jr dezelfde partner.. Niet dat ik iets verwacht hoor maar laatste tijd wel enig tussentijds bloedverlies gehad ..

  Dank voor uw uitgebreide antwoord hoor!

  Dank voor uw

  Reactie
  #4

  Dat is een vraag ie ik zo helaas niet kan beantwoorden.

  Reactie
  #5

  Ik krijg nergens een 100% duidelijk antwoord op mijn vraag over HPV. Overal hetzelfde over overdraagbaar via seksueel contact en huidcontact, maar...

  Ik was 17 jaar toen ik mijn man leerde kennen. Beide zijn we de 1e voor elkaar. Ondertussen zijn we 33 jaar getrouwd en hebben nog steeds een goed en frequent seksleven. We mogen ons dus gelukkig prijzen. Echter...onlangs bleek ik besmet met HPV. Dat geeft dus vraagtekens. Mijn man en ik hebben elkaar dan ook "vreemd" aangekeken. Zowel hij als ik hebben nooit seksueel contact gehad met een ander. Nu krijg ik vast de opmerkingen van: "jaja...dat zegt jij/hij". Van mijzelf weet ik het 100% zeker. Van mijn man 99,99% zeker, want hij is invalide en kan niet zonder hulp "uit de kleren", is nooit alleen en dus geen echte kandidaat om mee vreemd te gaan. Leg dan maar uit hoe ik aan dit virus kom. Benieuwd naar een duidelijk antwoord.

  Reactie
  #6

  Je zou ongemerkt drager kunnen zijn van een HPV virus. Dat geldt dus ook voor je man. Het is namelijk mogelijk dat je het bij de geboorte van je moeder mee krijgt.
  Infecties met HPV komen zeer veel voor. Zo'n 80-90% van de mensen wordt eens in hun leven besmet met HPV.

  Reactie
Reageer op: Hpv
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief