jeuk rood opgezwolle

Online ZorgZus
 • #1

  help me aub ik heb al een paar weken (3) last van erge jeuk rode opgezwolle vagina en pijn bij het plassen ziten lopen alles eigenlijk. Ik heb geen gemeenschap gehad al MAAANDEN NIET Meer . hoe kan dit. ik heb geen schaamhaar dus schaamluis kan het niet zijn. wat is dit. wat kan ik er tegen doen het irriteerd echt heel erg

  bedankt alvast

  Reageer
  #2

  Mogelijkerwijs is er sprake van een Trichomonas infectie. Als de vagina ontstoken is, kan dit jeuk en veel, soms onaangenaam ruikende, soms geelgroene afscheiding veroorzaken. De schaamlippen en binnenkant van de vagina kunnen rood, gezwollen en pijnlijk zijn. Het plassen kan hierdoor pijn doen.

  Een trichomonas-infectie kan aangetoond worden door wat afscheiding van de vagina onder de microscoop te bekijken of er een kweek van te maken.
  Een trichomonas-infectie is niet ernstig en kan geen kwaad. Bij vervelende klachten zoals jeuk, pijn of vies ruikende afscheiding, helpt een behandeling met antibiotica tabletten (metronidazol, 2 gr in één keer). Hierbij mag u geen alcohol drinken.
  Omdat trichomonas door seksueel contact wordt overgedragen, moet u uw partner(s) hierover informeren. Dan kunnen zij zich laten onderzoeken en zo nodig behandelen, ook als ze geen klachten hebben. Dit is van belang om te voorkomen dat u of anderen opnieuw besmet worden.
  Mensen met een soa kunnen tegelijk ook andere soa hebben. Wanneer u een trichomonas-infectie kunt gemakkelijker andere infecties oplopen. Soms kan het verstandig zijn dat u en uw partner zich ook op andere soa laten onderzoeken.

  Reageer
  #3

  Ik heb precies het zelfde alleen brand het godse erg!

  Reageer
  #4

  Als je deze klachten hebt, ga dan even naar de huisarts voor een gynaecologisch onderzoek. Op basis van deze waarnemingen kan een arts eenvoudiger een juiste diagnose vaststellen en een passende behandeling starten.

  Reageer
  #7

  ik heb dat 3x gehad dat vreselijke jeuk!! nu een tijdje niet mar wel vies reukende vagina ookal was ik het goedgoed..... ik durf niet langs de huisarts te gaan mijn afscheiding ruikt enorm sterk.. help

  Reageer
Reageer op: jeuk rood opgezwolle
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief