HELP! Is dit mijn “maagdenvlies” of niet?!

Online ZorgZus
  • #1

    *Explicite foto*

    Hey Hoi,

    Ik zit met een vraagje, en ben bang om naar de huisarts te gaan. Dit vooral omdat ik 17 ben en ik meteen aan ernstige afwijkingen ga denken.

    Net tijdens het douchen was ik bezig mijn vagina schoon te maken (lauw water en 1x in de zoveeltijd met cilly), en drukte perongelijk wat diep op mijn schaamlippen voor de mond van mijn vagina. Nu was dit gevoelig (gebruik geen tampons, heb geen seks gehad en stimuleer tijdens het mastruberen alleen mijn clitoris) dus ging met een spiegeltje kijken en zag dit: (zie bijlage)

    Weet iemand raad? Het doet geen zeer, alleen als ik mijn vinger erin probeer te doen. Dan js het gevoelig. Als ik namelijk niet wat dieper had gedrukt had ik dit ook nooit opgemerkt!

    -> online kon ik namelijk geen plaatjes vinden van iets soortgelijks, natuurlijk is ieder lichaam wel anders. Ook kon ik geen forums vinden die mijn ervaring omschijven.

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Je kleine schaamlippen en het hymen dus...

    Reageer
    #3

    Hoi,

    je hoeft je hier totaal niet druk om te maken. De opening van je vagina is niet een’gat’ als je er naar kijkt. De vaginawand ligt er tegenaan en dit is dan ook wat je ziet. Niks aan de hand!

    Reageer
    #4

    Hey ja ik ken ook iemand die dat heeft, volgensmij is dat het maagdenvlies, (er is veel taboe over) je kunt evt. Die foto’s naar je dokter sturen maar je kan ook een bezoekje brengen. Zij zullen je verder. Heel veel hebben het, nergens om je voor te schamen! 😉

    Reageer
    #5

    ik heb dat ook maar mijn opening is iets groter

    Reageer
    #6

    Hi!

    Het is inderdaad je maagdenvlies dat je op de afbeelding ziet. Een maagdenvlies heeft soms een grote opening en is dan enkel een 'verdikking in de wand van je vagina', maar bij sommige vrouwen is het ook het geval dat het een stuk dichter zit.

    Ik zelf heb ook pas rond dezelfde leeftijd als jij voor het eerst helemaal een tampon ingedaan, omdat dit erg lastig en pijnlijk ging. Toen hij eruit moest kon dit niet omdat hij verstrikt zat in het maagdenvlies dat nog deels vast zat. De huisarts heeft het toen los moeten snijden.

    Ik raad je daarom aan om voortijds naar de huisarts te gaan zodat je hem dan al open kunt snijden. Voorkomt ongemak op latere momenten 🙂

     

    Succes!

    Reageer
    #7

    Hey, ik heb een vraag. Ik ben een meisje van 16 jaar en ik vraag me af of ik nog maagd ben of niet. Ik heb nooit seks gehad met een jongen. Als ik naar mijn vagina kijk zie ik bij die opening een soortvan wittere ding en ik wil weren of dat de maagdenvlies is.

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    Om daar een antwoord op te krijgen zul je toch even naar je huisarts moeten gaan

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb een vraagje, namelijk ik wil weten wat dit is, de voorkant? zie bijlage wat is dat? dat wit met een beetje rood dat in de opening zit ? en hoe komt het dat het een beetje rood ziet is dat normaal?

    Ik heb nog nooit seks gehad ook. het is ook heel strak wanneer ik mn vinger erin probeer te steken mss 1/4 van mijn vinger gaat erin

    Bijlagen:
    Reageer
    #10

    Ik kan dat zo helaas niet zeggen. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #11

    Je bedoelt denk ik onderaan dat een beetje rood is vergeleken met het aangrenzende gedeelte? Misschien iets onschuldigs als een gesprongen adertje.

    Reageer
    #12

    Ik heb een vraagje caroline

    Wat is dat tussen mijn schaamlippen? het is precies een muurtje er zit geen gaatje in ofs zoals je ziet in de afbeelding.

     

    Reageer
    #13

    Dat is het hymen dus het maagdenvlies

    Reageer
    #14

    Overigens even ter verduidelijking, het is geen echt vlies en dus niet gesloten, bij de menstruatie moet het bloed er natuurlijk wel doorheen kunnen om afgevoerd te worden.

    Reageer
    #15

    Heey caroline

    bedankt voor je antwoord en ik zie wel dat het echt gesloten is bij me er is dus geen gaatje zoals je ziet op de foto ik merk wel onder mijn hymen kan ik wel net nauwelijks mn vinger erin steken komt daar uit mijn menstruatiebloed?

    en als ik seks heb gaat de penis dan dat klein gaatje verbreden en blijft dan de hymen hetzelfde of kan het door penetratie bv scheuren, hoort de hymen zeg maar samen met dat gaatje waar ik mn vinger in kan steken (dat is echt onder mn hymen en niet zichtbaar) maar ik kan mn vinger erin steken net nog

    ik zie bijvoorbeeld op het internet dat de hymen van vrouwen bijvoorbeeld een duidelijk gat er in zit maar bij mij is dat gesloten en onder al dat hymen van beneden als ik met mijn vinger zo voel voel ik wel een kleine opening wordt dat dan uitgerekt tijdens seks en scheurt dat de hymen?

     

     

    Reageer
Reageer op: HELP! Is dit mijn “maagdenvlies” of niet?!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief