Tandpijn bij stampen voet op de grond of bewegen hoofd

  • #1

    Ik heb al een paar dagen last van een scherpe tandpijn wanneer ik mn hoofd op en neer beweeeg of van links naar rechts (snel) Ook als ik hardloop of mn voet op de grond stamp voel ik de pijn. Van koude dranken en wind etc heb ik geen last van mn tand. Ook als ik een bal kop bij het voetballen schiet die pijn in mn tand. Het is geen gaatje in mn tand maar het lijkt wel dieper te zitten. Iemand enig idee hoe dit kan en hoe het kan opgelost worden?

    Reageer
    #2

    Hallo Kolbeinho,
    Het kan de wortel zijn, die zit in je kaak en in de wortel zitten zenuwen die ontstoken kunnen zijn. Ik zou wel een afspraak maken met je tandarts. Laat je weten hoe het verder gaat met je?

    Groet Bob

    Reageer
    #3

    @Bob, dankjewel! Ik zal na het weekend eens naar de tandarts gaan. Ik hou je op de hoogte!

    Reageer
    #4

    Als de tandarts nou niks kan vinden, ga dan eens langs bij een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in "myofasciale triggerpoints". Je geeft aan dat de pijn gepaard gaat met bewegingen van de nek, er zijn spieren in de nek die pijn kunnen opwekken in bepaalde gebieden rond de tanden. Dit is makkelijk herkenbaar voor een ervaren therapeut, druk op de juiste punten in deze spier zal de pijn in de tand opwekken...behandeling is vrij eenvoudig, binnen een paar behandelingen zou de pijn weg moeten zijn!

    Reageer
    #5

    De oorzaak was teveel kauwgom knauwen. De spier is overbelast geraakt en ik ben gelijk gestopt met kauwgom kauwen en sindsdien is de pijn langzaam maar zeker verdwenen.

    Een van de raarste en vervelendste pijnen die ik ook heb gehad in m'n leven.

    Reageer
    #6

    Door teveel kauwgom kauwen... Bedankt voor het delen van jouw ervaringsdeskundigheid!

    Groetjes Emma

    Reageer
    #7

    ik heb sindsmaagonderoek tandpijn maar ook anorexia ik heb alleen pijn als ik eeto me tanden op mekaar komen

    Reageer
    #8

    Ja, je tandvlees en kaak zal wel terugtrekken, niet goed doorbloed. Maar ben geen expert. Wat wil je, gezond worden of doodgaan aan graatmagerheid en dat ook nog eens al je tanden uitvallen? Klinkt niet subtiel, maar wel oprecht. Ben benieuwd of je nog reageert. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

    Emma

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ja daar heb ik ook last van heel vervelend

    Reageer
    #10

    Op naar de tandarts dus.

    Reageer
    #11

    beste <span class="bbp-reply-post-author">Kolbeinho</span> ,

    ik lees dit in 2018.
    Ik voel ook erge pijn in mijn wortels van mijn kiezen als ik loop en kauw inderdaad de laatste maanden erg veel op kauwgom. Dus weet nu in elk geval de oorzaak. Thanks!

    Reageer
    #12

    Het is nu 2021 en ik heb ook last van dit probleem. Ik ga meteen stoppen met kauwgom kauwen en m'n tanden later herstellen. Thanks voor de tips!!

    Reageer
    #13

    Ja ik heb inderdaad nu ook de pijn en kauw toevallig de afgelopen week op kauwgom sinds jaren dus ik
    Ga meteen stoppen en hopen dat het helpt

    Reageer
    #14

    Ik heb dit ook dat als ik mijn hoofd snel opzij draai er een pijnscheut ervaar in één van mijn bovenste achterste tanden. Door overmatig te kauwen op een kauwgom is niet het geval bij mij. Ik moet er wel bij zeggen dat ik herstellende ben van een serieuze griep, misschien dat dit de oorzaak kan zijn? Ik kan pas eind deze maand naar de tandarts voor mijn halfjaarlijkse controle.

    Reageer
    #15

    Ik hoest enorm veel ook en de slijmen vanuit mijn neus zijn geel donkergeel. Maar dagen geleden ook geen reuk en smaak gehad dus dacht ik mss aan een bijholte ontsteking? Nu in ieder geval vandaag is het wel al wat beter dan gisteren. Pijn heb ik nog maar 2 dagen.

    Reageer
Reageer op: Tandpijn bij stampen voet op de grond of bewegen hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief