allergische reactie na het plaatsen van tandprothese

  • #1

    anderhalf j.geleden heb ik na het trekken van mijn 2 tanden aan de bovenkant direkt een halve tandprothese gekregen ook kreeg ik een stuk met achtertanden aan de onderzijde nadat mijn voorste ondertanden welke nog goed waren waren afgeschuurd.Na een tweetal weken begon voor mij de hel.Aan de onderzijde waar ik nog mijn eigen tanden heb heb ik het gevoel dat daar steeds velletjes tussensteken welke ik losmaak maar als ik kijk op mijn vinger is er niets doch het gaat niet weg.Aan de bovenkant wanneer ik met mijn tong langs de binnenkant van mijn bovenlip ga voel ik steeds slijmen doch wederom is er niets wanneer ik mijn gebit uitdoe dan zie je wel dat daaronder enorm veel slijm is en als ik het uitlaat heb ik een gevoel dat mijn bovenkant steeds vol slijmen zit maar er is niets ook heb ik als ik mijn prothese inheb steeds een zoute smaak op mijn tong en op het topje van mijn tong heb ik steeds een branderig gevoel.Ik ben hiervoor reeds naar tandartsen,dermatologen (waar ik ben getest op allergien en waar er uitkwam dat ik allergisch was aan palladium) ,stomatologen geweest zelfs tot in het AZ.leuven niemand verstaat eriets van maar ik word bijna gek en kan dit niet uithouden weet er iemand raad of heeft er iemand sommige symptomen ook al eens gehad WIE KAN MIJ HELPEN AUB

    Reageer
    #2

    My name is niels and i hve same proem than you. I lved in Denmark and no doctor found out. Now i live in Germany and they found out about my allergy on Palladium. But it is a hot potato. This is why nobody want to speak about it

    Reageer
    #3

    na 2,5 jaar en 12  protheses verder heb ik na de laatste boven prothese juist de zelfde

    oorzaken na het dragen blaast mijn boven binnenkant van mijn wangen steeds op en is zeer pijnlijk heb verschillende zalfjes en spoelingen geprobeerd maar niets helpt ook past heel mijn prothesen niet zowel onder als boven ,onderaan heb ik een kliksystheem laten plaatsen maar gebit is te groot dit kom ook NAMELIJK DOOR EEN zeer TANDTECHNIEKER HIER IN BELGIE ALOM BEKEND

    nu moet ik terug normaal 2 nieuwe prothese laten maken waar ik als alleenstaande het buget niet voor heb

    Reageer
    #4

    heb een uitneembaar gebod onder en boven.

    bovenste kunstgebid hebben ze nu een gemaakt met gedeeltelijk metaal dat op de overige tanden rust om de druk op mijn verhemelte te verminderen.

    heb constant slijm in neus,mond en keel,iemand daar ervaring mee!?

    Reageer
    #5

    Dag allemaal,

    Sinds een jaar of 6 heb ik een volledig kunst gebit. Door het roken was mijn tandvlees erg gaan terug trekken waardoor ik heel veel wortel ontstekingen heb gehad. Alles dus maar laten trekken.

    Maar...al 6 jaar lang heb ik last van een allergie door dit kunst gebit.

    Ik kan het maar 4 uur lang in per dag. Het maakt niet uit hoe laat ik het in doe, 4 uur verder...gaat het branden in mijn mond. Ik krijg dan ook hoofdpijn, oorpijn, een opgeblazen maag en kots misselijk. Zo erg dat ik moet kokhalzen en er valse lucht vrij komt.

    Hier is niet mee te leven...Ik loop thuis zonder gebit in en doe het alleen in als ik boodschappen ga doen.

    Ik kan maar 4 uur lang op visite zijn bij iemand en dan moet ik naar huis toe om het uit te doen.

    Verder ligt het gebit los in mijn mond.

    Ik kan er niet mee eten omdat het te los ligt. Eigenlijk zou ik een klik gebit moeten hebben..maar ...wat als ik ook allergisch ben voor die schroeven in mijn kaak?

    Als dat mis gaat...kan ik helemaal nooit meer een gebit in, zei de tandarts.

    Dus...dat durf ik niet. Ik heb een allergie test laten doen in het ziekenhuis en daar kwam uit dat ik voor bepaalde bestanddelen in dat gebit allergisch ben.

    12 juli heb ik een afspraak bij M2 tandartsen, in de hoop dat hij een gebit kan maken met andere bestanddelen.

    Heeft er iemand hier ook deze ellendige ervaringen? Ik zou dat graag willen weten. Ik ben een 55 jarige vrouw.

    Alvast bedankt voor het lezen.

    Reageer
    #6

    Ik heb zelf wel ervaring met een biologische tandarts die samenwerkt met een kinesioloog, die kan uittesten wat je lichaam nodig heeft aan voedingsstoffen en wat voor materialen je lichaam kan verdragen.

    Jammer dat het zo ver heeft moeten komen. Roken is natuurlijk niet zo gezond maar door je gezondheid te ondersteunen kan je terugtrekkend tandvlees wel verminderen. Ik weet niet of je nog rookt. Beste is wel om je lichaam te ontgiften, ontzuren en zorgen voor extra voedingsstoffen. Voor je gebit zal het niet meer helpen maar voor je algehele gezondheid wel.

    Reageer
    #7

    Ik heb al 13 jaar een klikprothese en ben daar zeer tevreden over. Boven had ik omdat ik nog tanden heb een losse prothese. Nooit geen last gehad. Na zoveel jaar moest het vernieuwd worden had ik het maar nooit gedaan heb alleen maar last. Was verkeerd gemaakt en nu een frame gekregen wat helemaal niet past. Hierdoor heb ik mondbranden en tongbranden gekregen. Ben nu bij het laboratorium en die zijn bezig en goed aan te passen wat redelijk lukt. Maar de klachten in de mond blijven. Is nu misschien ook een allergie. Hoop dat het dat is misschien is daar wat aan te doen.het branden gaat ook nachts door als ik het gebit er uit heb. Wordt door mijn tandarts en de mensen van het laboratorium heel fijn geholpen en heb daar ook vertrouwen in. Mijn hoop is dat het beter wordt maar ook voor al de mensen met dit nare probleem moeten  leven ,is op deze manier een hel.

     

    Reageer
    #8

    Ik heb een paar jaar slecht zittende gebitten gehad en steeds van het kasje naar de muur gestuurd want eindigde in 6 nieuwe gebitten in 5 jaar.
    Nu bij een geweldige prothesemaker gekomen die de mooiste tanden heeft gemaakt op mijn kliks en wat blijkt.................. sinds ik het in heb , brand mijn hele mond en keel , maar de tandarts ziet geen gezwollen tandvlees of andere reacties in mijn mond.
    Het branden is werkelijk niet uit te houden en als dit een allergie is vrees ik dat het ziekenfonds niet nóg eens een gebit vergoed en uit eigen zak kan ik dat helemaal niet betalen, ik ben al half failliet van steeds de eigen bijdrage etc etc (pensioen) .
    Ik weet dus even niet wat ik moet doen nu.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ga naar de huisarts en laat eens goed naar de mond kijken of er geen sprake is van een schimmelinfectie. Bespreek dan om een eventueel een allergie test te laten doen als het geen schimmelinfectie is. als je daar meer duidelijkheid over hebt neem je contact op met je ziektekostenverzekeraar.

    Reageer
    #10

    Ik heb al vijf protheses laten maken steeds gaat het mis. Dermatoloog tandarts technieker niemand kan iets zien. Wel aangezichtszenuw beschadigd door ingreep. Nu is alle hoop weg. Geen enkel materiaal lukt. Dus nu niks meer tandeloos door het leven of wat je nog een leven kunt noemen. Ik moet me erbij neerleggen, geen leuke dingen meer doen voor mij. Rolstoel accepteren mensen geen tanden vinden ze eng. Ik ben moe van de aangezichtspijn maar mondbranden door prothese is de hel op aarde, resultaat geen tanden nu niet nooit. 57 bijna 58 en mijn leven komt nooit meer terug. Nu de acceptatie ik moet het verwerken. Nooit meer een knapperig broodje alles pureren of soppen zo jammer. Geld gekost en ja verzekering dekt de kosten niet. Ik leef met iedereen mee omdat ik weet hoe het voelt, ze denken dat je gek bent. Liefs voor iedereen groetjes Fran.

    Reageer
    #11

    @Fran Toch al naar als je je tanden moet missen. Een biologische tandarts kan wel verder kijken naar welke materialen en welke ondersteuning voor je lichaam. OOk daarbuiten zijn wel therapeuten die je kunnen helpen om je gezondheid te ondersteunen, zodat je wellicht wat meer aankan.

    Reageer
    #12

    Beste Fran, het branden kan komen door de rose prothese daar zit PMMA in waar velen niet tegen kunnen. ook ik. ik heb er velen laten maken met kleurloos. de brand is weg ik heb nu alleen nog de metaalsmaak die ik ook graag weg wil. succes

    Reageer
    #13

    @Fran, misschien het nikkel. Ben er zelf achter dat ik daar gevoelig voor ben. Misschien op alternatief gebied wat bij te sturen. Lichaam ontgiften en belasting ontstoren.

    Reageer
    #14

    Hallo allemaal,

    Ik krijg het spaans benauwd wat ik hier lees mbt allergie slijm en branden .. ik ben eind dit jaar ook aan de beurt. Alleen nu weet ik niet meer of het slim is om een gedeeltelijke prothese aan de voorkant van de bovenkaak of dat ik beter maar meteen een boven kunstgebit moet nemen..

    Ik ben zo bang dat mijn kaak misvormd zal raken als alleen de voortanden eruit gaan en dat gedeelte gaat slinken.. of dat ik mezelf niet meer herken.. ik ben zo ongelooflijk bang..

    Ik ben een vrouw en zoek echt ook lotgenoten tussen de 30 t/m 50jr, want ik heb besloten het tegen niemand te vertellen.

    Kan iemand vertellen welke stoffen die in een prothese zitten, allergie kunnen geven.. zodat ik me van te voren erop kan laten testen??

    Mvg
    Pechvogeltje

    Ik begin nu ook nachtmerrie's te krijgen omdat het al bijna zover is 🙁

    Reageer
    #15

    Ook ik heb al 2 jaar last van mijn gebitsprothese. Branderig gevoel, druk, pijn en soppen (speeksel) bij het boven gebit. Halverwege bij het avondeten krijg ik kots-gevoel. Ze kunnen niets vinden, gebit is goed, de beet is goed. Sinds een halfjaar begin ik veel te niezen ( 1 tot 6 x per dag), beetje bloed bij het snuiten ( af en toe), en voor mijn gevoel een verdikking onder mijn rechter oog. Kan allemaal toeval zijn, maar ik weet het niet. Nu mag ik een klikgebit voor onder, maar dan zijn de problemen bij het bovengebit nog niet opgelost. Nu toch eerst een afspraak gemaakt bij de huisarts voor het het niezen etc. om te kijken wat er aan de hand is. En ik hoop op een goede raad wat ik nu zou kunnen doen. Dit is gewoon niet leuk meer.

    Reageer
Reageer op: allergische reactie na het plaatsen van tandprothese


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief