Implantaat na fietsongeval

  • #1
    1. Begin dit jaar ben ik hard op mijn tanden gevallen na een val met de fiets. Mijn voortanden en één snijtand hebben hierbij een flinke klap gehad. Inmiddels ben ik drie wortelkanaalbehandelingen verder. Een paar maanden geleden bleek dat er een wortelpuntontsteking zit in mijn snijtand en op de 3D-scan was te zien dat de wortel gebroken is. Helaas kan de tand niet behouden blijven en zal ik dus een implantaat krijgen. De tandarts zegt dat het hele traject wel een jaar zal duren. Ik ben daar best wel van geschrokken. Ik ben er nu al bijna een jaar continu mee bezig, maar het ergste moet dus nog komen. Ik zie ook erg op tegen het plaatje dat ik tijdelijk krijg om mijn tand te vervangen. Ik probeer een beetje positief te blijven, maar dat is erg lastig. Ik heb het er ook met bijna niemand over omdat ik me ervoor schaam en omdat iedereen denkt dat het wel meevalt. Op dit forum hoop ik met lotgenoten in contact te komen om elkaar te helpen en te steunen.
    Reageer
    #2

    Ik heb ook een heel traject doorlopen voor een implantaat voor 1 van mijn voortanden. Bottransplantatie en al en uit eindelijk is het allemaal mislukt. Bij mij heb ik een kroon op de andere voortand en snijtand gekregen, hier zit de neptand tussen vast.

    Het plaatje zag ik ook erg tegen op, ik heb toen gezegd dat ik een brugje wou achter mijn tanden waar de tijdelijk tand aan vast zat. En dit kon prima. Informeer hier eens naar.
    Alleen met eten moet je oppassen, het kan niks hebben.

    Succes er mee,

    Reageer
Reageer op: Implantaat na fietsongeval


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief