Duimzuigen

  • #1

    Hallo,

    Ik schaam mij best hiervoor vandaar dat ik de vraag stel in het anoniem.

    Ik ben een meid van 21 jaar en ik zuig nog steeds duim.. Ik ben mij er zeker al heel lang van bewust dat ik moet stoppen met duimzuigen maar dit lukt mij niet, want ik ben gewoon verslaafd lijkt het wel? Zodra ik stop met duimzuigen krijg ik enorm veel last van mijn kaken waardoor ik het dus niet lang volhoud om te proberen te stoppen met duimzuigen. Mijn kaken gaan gelijk strak staan, knakken en klem staan. Weet iemand hoe dit kan en hoe ik het beste het duimen kan afleren? Want ik wil er echt mega graag mee stoppen (!!) maar de kaak pijn zorgt ervoor dat het mij niet lukt.

    Reageer
    #2

    Voor het probleem van de kaken zou je naar een kaakfysiotherapeut kunnen gaan.
    Voor het duimzuigen zelf zou je naar een psycholoog kunnen gaan

    Reageer
    #3

    Hallo,

    bedankt voor de snelle reactie hiervan!

    Ik zat er inderdaad al over na te denken om naar een kaak fysio te gaan, maar ik durf dit onderwerp niet bespreekbaar te maken.. Heeft het een specifieke reden waarom ik last van mijn kaken krijg zodra ik stop met duimzuigen? En wat kan een psycholoog betekenen voor mij? En wederom durf ik dit onderwerp niet bespreekbaar te maken..

    Reageer
    #4

    Met niet bespreekbaar durven maken ga je er niet vanaf komen. En ter geruststelling: je beslist de enige niet die dat nog doet op latere leeftijd.
    Je krijgt klachten omdat je kaken het niet goed gewend zijn om op elkaar te staan.
    De psycholoog kijkt naar de achterliggende oorzaak en kan je daar vanaf helpen

    Reageer
    #5

    ik snap inderdaad dat ik niet geholpen ga worden als ik het niet durf bespreekbaar te maken.

    Ik zit er voor nu over na te denken om alleen s'nachts te duimen en niet meer overdag en eens te gaan kijken hoe dat gaat en voelt; ik duim trouwens niet in het openbaar. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert waardoor ik op een gegeven moment ook er niet s'nachts mee kan stoppen dan ga ik zeker naar de psycholoog en kaakfysiotherapeut toe. Hoe vindt u dit klinken?

    Het klinkt inderdaad vrij logisch waarom er kaakpijn ontstaat zodra je probeert te stoppen met duimen, maar helaas is de pijn behoorlijk aanwezig en daardoor des ter moeilijker om er mee te stoppen. Voor nu ga ik het proberen langzaam af te bouwen, inplaats van in 1 keer.

    Ik weet inderdaad dat er meerdere mensen zijn die nog duimen op oudere leeftijd (gelukkig ben ik niet de enige), maar ik vind dat het tijd is om te stoppen..

    Reageer
    #6

    "maar helaas is de pijn behoorlijk aanwezig en daardoor des ter moeilijker om er mee te stoppen. " Het blijft elkaar in stand houden op die manier...
    "Ik zit er voor nu over na te denken om alleen s’nachts te duimen en niet meer overdag en eens te gaan kijken hoe dat gaat en voelt" Je kunt het natuurlijk proberen. Maar ik vrees dat het bij een verslaving zo niet gaat werken.

    Reageer
    #7

    Oke, dank u wel! Ik denk inderdaad dat u wel gelijk daarin heeft. Ik heb het namelijk al meerdere keren geprobeerd maar het is mij nog steeds niet gelukt. Toch ga ik het nog 1 keer zelfstandig proberen en als dit niet werkt ga ik u advies opvolgen. Bedankt

    Reageer
Reageer op: Duimzuigen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief