Angst ná trekken onder gebit.

  • #1

    Hellup, ik ben hier compleet in de stress aan het schieten. Ik heb een enorme tandarts angst. Toch afgelopen maandag onder alles laten trekken en nieuw gebit er in. Wat een horror middag. 9 kiezen en tanden getrokken. 4 gingen redelijk soepel. Die andere 5... vreselijk. 1 was niet helemaal verdoofd te krijgen ivm grote ontsteking er onder. Wat een pijn. De andere 4 zaten muurvast. Heb er 3x zo lang gezeten als gepland. Maar ze zijn er uit.

    Gister avond gebit uit gedaan i.v.m. spoelen met Perio Aid op voorschrift tandarts. Pijn!! In doen was helemaal drama. Ook al heb ik hem direct na de spoeling er weer in gedaan. Vandaag opnieuw gespoeld. In doen weer veel pijn. Wellicht mede door de drukpunten. Er hebben zich blaartjes gevormd.

    Op voorschrift Ibuprofen 600 bruis mee gekregen. Heb ik wel eens vaker gebruikt bij tandheelkunde ingrepen. Mag er 4 per dag en daarbij naast nog 2x 500 mg paracetamol, mocht dat nodig zijn.

    Ik voel me vreselijk vandaag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik door een verhaal van een naaste best bang ben voor een bloedvergiftiging. Hij heeft dat gekregen na het trekken van een kies en heeft t gelukkig overleefd. Wel met behoorlijke hartschade. Nu is die kans denk ik best klein. Maar toch. Er zat bij mij een behoorlijke grote ontsteking onder. Maar geen anti biotica er in of mee gekregen. Nu ben ik helemaal geen voorstander van anti biotica. 2x in mn leven gehad (vrouw van 45), en reageer er heftig op. Maar toch...

    Verder heb ik een hartritme stoornis waar ik, zonder medicijnen, 100 mee kan worden.

    Maar ik voel me vandaag echt verschrikkelijk. Heb het gevoel koorts te hebben (wat warm gezicht en ik ril behoorlijk), temp gaf vanmiddag 36,3 en nu 36,8 aan. Maar brufen werkt natuurlijk ook nog (kwart voor 2 in genomen).

    En ik heb last van mn maag en de hele binnenkant van mn linker borst. Dat laatste is denk ik spanning en langere tijd raar in stoel liggen) en heb ik al sinds gisteren. Maar die maagpijn wordt er niet leuker op.

    Gisteren 3x 600 brufen bruis gehad. Vanmorgen 9 uur gestart met 2x 500 mg paracetamol (langer kon ik het ook niet rekken) En om 13.45 dus 600 brufen bruis.

    * Het lijkt me logisch dat als ik nu koorts zou hebben, dit ook niet te meten is ivm brufen of wel?             * hoe groot is de kans op een bloed vergiftiging en hoe snel merk je zoiets? (Ik meende dat daar destijds bij een naaste best een tijdje over heen is gegaan)           * kun je door het trekken van tanden en kiezen sneller een hartaanval krijgen? Zeker omdat er een grote ontsteking zat?

    Wie helpt me "even" uit deze ellende van angst?

    Reageer
    #2

    Niemand? 🙁

    Vandaag terug naar tandarts geweest. 5 drukplekken bij laten schaven. Tevens een hele dikke streep van bloed uitstorting van de verdovingsprikken. Precies in de cirkel waar ook de binnenkant van mn prothese op drukt. Tandarts gaf al aan dat daar niets aan te doen was. Moet helen.

    Nog steeds bang voor hartaanval ivm trekken en ontsteking. Maar ook nog bang voor een bloedvergiftiging... 🙁

    Reageer
    #3

    Hoi Debbie,

    Bang zijn is niet nodig.  Je tandarts weet heus wel wat hij doet en wanneer hij vreest voor iets vreselijks waar jij nu over loopt te malen, een hartaanval of bloedvergiftiging, zul je dat van hem horen en onderneemt hij wel actie hoor...

    Je had je angst vandaag kunnen bespreken met je tandarts? Maar in elk geval: gewoon gerust zijn dus...dat is het beste..ook voor het herstel! Goed voor jezelf zorgen, piekergedachten de deur uit, goed slapen, en zorgen dat je goede voedingsstoffen binnenkrijgt.

    Beterschap en groetjes, Thea

     

     

    Reageer
    #4

    Eten lukt nog bijna niet. Dus aan de Brinta, soep, aardappelpuree en beetje over gare groente.

    Heb dit verder gisteren niet besproken. Wel moest ik het spoelen met Perio Aid goed volhouden aangezien 1 gat nog erg vurig is. Ze gaf wel aan van en door ontsteking en door al het breekwerk.

    Dus ja, zit me niet helemaal lekker. Afgelopen nacht gebit uit moeten laten. Ze waren daarover in dubio. Nou, mooi dat ik m niet meer in krijg... Na het spoelen is het al best pijnlijk, maar na zo'n nacht is alles meer op gezet.

    Ook bloed het grootste gat weer. Wordt vanmiddag 4 dagen. En 2 kloppende plekken waar tanden gezeten hebben... Kan t echt even niet leuk vinden...

    Reageer
    #5

    Hoezo haaruitval?

    Reageer
    #6

    Haaruitval? Daar heb ik het in ieder geval niet over 😀

    Hartaanval wel. Misschien dat je dat bedoeld. Omdat er over ibuprofen (NSAID's) etc steeds meer gezegd wordt dat het gelinkt kan worden aan een hartaanval. En dat dat risico het grootste is binnen 4 weken...

    Ik heb een hart ritme stoornis. Vandaar die angst...

    Haaruitval hoort gelukkig niet in mn rijtje met klachten.

    Reageer
    #7

    excuus......niet goed gelezen. Maar ook een hartaanval bij normaal gebruik is zeer onwaarschijnlijk

    Reageer
Reageer op: Angst ná trekken onder gebit.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief