Verstandskies dicht bij zenuw

  • #1

    Hoi allen,

    Maandje geleden 2 verstandskiezen (rechts) laten trekken en volledig hersteld hier van. Ook verstandskies links onder zit deels scheef en is deels zichtbaar. Verder GEEN last aan.

    Tandarts gaf advies deze ook te laten trekken omdat hij deels scheef zit en het anders MOGELIJK ervoor kan zorgen dat er een opening ontstaat waar infecties kunnen ontstaan. Nu zag ze op de foto opeens dat deze wel heel dicht bij de zenuw zat. Vervolgens 3D opname in ziekenhuis moeten maken en hieruit bleek de wortels niet OM de zenuw heen liepen, maar "gelukkig" de 2 zenuw tussen de 2 wortels ligt.

    Advies: verstandskies laten trekken MAAR er is kans dat we bij het loswrikken de zenuw raken en dan kun je gevoel in je onderlip voor altij kwijt raken. Er is ook een kans het nog ooit terugkomt. WTF? WAT? Dan ga je een verstandskies als je er geen pijn aan hebt toch niet laten trekken? Verder gaf kaakchirurg aan risico niet groot is, maar wel degelijk aanwezig is. Wat is jullie advies hier in?

    Ben 28 jarige jonge en vind dit toch wel een angstig risico als je het zo hoort.
    Verder zegt kaakchirurg ze wel zou doen want op jonge leeftijd makkelijker kiezen trekken en herstelt beter. Maar jullie snappen hopelijk mijn angst? Zeker ik 0 last heb.

    Hoor graag.
    Jeroen

    Reageer
    #2

    Hebben jullie een idee?

    Reageer
    #3

    reactie zou mij echt helpen

    Reageer
    #4

    Hier kan niemand je zo een advies in geven.  Dat is toch een beslissing die je zelf zult moeten nemen

    Reageer
    #5

    Niemand kan dat voor je beslissen maar ik zou de kies zelf wel laten verwijderen.

    Wanneer de kies deels zichtbaar is, kun je de kies en om/overliggend tandvlees niet goed schoonhouden. In tegenstelling tot je tandenborstel, kunnen  de bacteriën en voedselresten in je mond die plek wel  bereiken en vinden ze het daar bovendien ook prettig vertoeven. Grote kans dat je tandvlees en kies daar wat minder blij mee zijn, met als resultaat ontsteking en/of gaatje, waardoor je kies er uit moet. Met door de ontsteking meer kans op nalast en een slechtere wondgenezing.

    dan zou ik toch liever mijn kies op een beetje gepland  moment er al uit laten halen, dan dat  ik met pijn op een spoedafspraak bij een onbekende Kaakchirurg in een stoel lig met hetzelfde (of misschien wel meer) risico op zenuwletstel.

    Reageer
    #6

    Toevallig vandaag mijn verstandskiezen laten trekken. Rechtsonder zat de wortel ook dicht bij de zenuw, dus hebben ze de wortel laten zitten.

    Is dat geen optie om te doen?

    Reageer
Reageer op: Verstandskies dicht bij zenuw


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief