afgebroken bloedende kies, gevaarlijk?

  • #1

    Ik ben een angsthaas mbt de tandarts. Heb 4 jaar geleden via het ziekenhuis (angst tandarts) boven een kunstgebit gekregen waar ik erg blij mee ben. Maar nadat het daar het mis ging met het trekken van een onderkies durf ik echt niet meer. Nu heb ik een paar maand geleden de stoute schoenen aan getrokken en ben ik naar onze oude tandarts gegaan. Het viel hem reuze mee. Rechts achter moet getrokken. Zat een heel diep gat. Wist ik. Verder een stompje trekken en de rest kan gemaakt worden. Maar, vertelde de assistente, onder die kies rechts achter zit nog wen verstandskies. Geen idee wat die gaat doen als we hem getrokken hebben. Kan blijven zitten, kan er alsnog doorkomen etc etc. Pfff... Ik vloog ik de stress...
    Ik moet er heen en ga dat ook echt doen. Maar.... Ik mis de achterste buitenkant. Die is afgeknapt. En die deed soms pijn. Pijn heb ik er niet meer aan, maar de laatste weken bloed hij met enige regelmaat. Mojn man zegt... Zllang hij bloed is er niets aan de hand. Komt de rotzooi er uit. Ik ben af en toe een hypochonder en kan daar echt van schrikken. Straks krijg ik er een bloed vergiftiging van ofzo. Hoe snel kan zo iets ontstaan en hoeghoe groot is de kans daar op? Ik ben nu op vakantie en schrik vanmiddag van het bloed. Zomaar spontaan. Wilde de vaatwasser inpakken. Ik heb daarna wel goed gespoelt enzo. Verder gebruik ik soms perio aid intensive. Niet te vaak omdatmn tanden zo zeer doen door gevoeligheid.

    Kan iemand me gerust stellen/meer vertellen?
    Ook mbt de verstandskies die eronder
    eronder zit?

    Reageer
    #2

    Kleine aanvulling. Het diepe gat waar de tandarts het over had is te zien. Maar her is net of daar wild vlees zit. Weer even niet hoe ik het anders moet omschrijven. Heel bobbelig rood "vlees". Het is niet dat ik er nu heel diep ik kan kijken.

    Reageer
    #3

    Over de verstandskies kan niemand zo wat zeggen. Dat zul je moeten afwachten, maar de afgebroken kies die bloedt, daar moet je wat aan laten doen. Je loopt zo risico op infecties.

    Reageer
    #4

    Hij bloed niet continu. Soms dagen niet, soms 2x per dag. En dan bloed het even. Kan ik hier 2 a 3 weken mee wachten ivm de vakantie of is dat onverantwoord?

     

    Reageer
    #5

    ik zou daar toch niet zo lang mee wachten...

    Reageer
    #6

    Ik ben momenteel op vakantie. Hoe onverantwoord is het om er nog2 weken mee door te lopen? Ik loop er al wel aardig wat weken mee.

    En welke risico's zijn er en welke klachten horen daar bij?

    Beetje naar gevoel er over....

    Reageer
    #7

    Tja, dan zul je nog even moeten wachten. Gebruik dan in ieder geval wel dagelijks het spoelmiddel.  het eerste teken is een ontsteking...

    Reageer
    #8

    Beste Tandor,

    Dank je wel voor je reactie's. Ik zit nog met een ekele vraag. Hopelijk mag dit. Ik ben door een ernstige ziekte dicht bij een beetje hypochondrisch geworden. Hoe groot is de kans op een bloed vergiftiging? Zoals gezegd bloed het wondje een enkele keer per dagen misschien hooguit een halve a hele minuut. Sommige dagen helemaal niet. Ik heb er verder niet vaak pijn aan. Als ik er pijn aan krijg is het vaak 1 of 2 dagen.

    En ik las ook al dingen over ontstekingen in de rest van bet lichaam kunnen krijgen.

    Nu heb ik van de tandarts ibuprofen 600 bruis gekregen (langere tijd geleden al). Kan dit ook helpen tegen de infectie/schoon houden?

    Ik gebruik qua mond spoel middel perio aid. Op advies van drogist. Maar mag niet lang gebruikt worden. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik ook na 2 dagen 2x per dag het gebruikt te hebben, bijna niets kan eten door extreem gevoelige tanden. Nu hebben we hier ook een gewoon goedkoop mondspoelmiddel met fluoride. Maar of dat dat werkzaam is tegen bacterien in de mond... Geen idee..

    En wat is t verschil tussen infectie en ontsteking?

    Dank je wel alvast. Dan kom ik vast de vakantie door zonder teveel te piekeren. Want dit vreet momenteel wel aan me.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Infectie en ontsteking is in principe hetzelfde...een bloedvergiftiging zal zo snel niet ontstaan.

    Brufen 600 is een pijnstiller die ook een ontstekingsremmende werking heeft

    Reageer
    #10

    Een hele tijd geleden inmiddels. Kies is verder af gebroken. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ik "Mag" morgen naar de tandarts. Ene kant heel blij, andere kant zooo bang. Nu mag ik 2 a 3x per dag een halve oxazepam nemen voor spanningen. Soms gebruik ik weken n iets, soms een halve. Maar t werkt niet altijd.
    Mag ik morgen een hele oxazepam nemen? En hoe lang van te voren is het best?
    Ik slik overigens 10mg oxazepam.

    Reageer
    #11

    Enkele uren van tevoren. Maar geef het wel aan bij de tandarts als er een verdoving gezet met worden

    Reageer
    #12

    Helemaal goed. En dan is een hele ook geen probleem?
    Maar wat heeft dat met de verdoving te maken? Dan kan ik een afweging maken om het wel/niet te nemen.
    Alvast vriendelijk bedankt.

    Reageer
    #13

    De tandarts met gewoon weten dat je zo'n middel hebt gebruikt. Er kan een interactie zijn tussen het middel en de verdoving die gebruikt wordt.

    Reageer
    #14

    Dank je wel!

    Reageer
    #15

    Rauwe knoflook, kruidnagel en water met zout houd je mond wel schoon zonder rare chemishe dingen.
    daarnaast savonds een teentje knoflook rauw naast je pijnlijke / bloedende kies. En geen suikers of snel gistende dingen consumeren.

    Dan zo snel mogelijk die kies laten verwijderen, Kan je er mee lopen dan is dat jou keuze.
    maar onthoud dat het een gat is dat je kies en langzaam ook je bot aantast.

    Ga vooral op GOOGLE los met termen als "bloed, mond, gebroken kies" en je zult er uit komen dat je niet alleen aids hebt, maar ook chlamydia naast je mondkanker. Niet doen dus. En als het aankomt op angst voor artsen, ik heb het zelfde. Maar honger maakt rauwe bonen zoet, en je lichaam is je tempel.

    Succes,

    Freek

    Reageer
Reageer op: afgebroken bloedende kies, gevaarlijk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief