Squaten/deathliften na breuk

 • #1

  Hallo,

   

  Ik ben al een tijdje bezig met sporten en sinds een paar weken ook langzaam begonnen met Squaten en Deathliften. Nou heb ik 5 jaar geleden een ongeluk gehad en hierbij mijn sleutelbeen gebroken gehad en een scheur gehad in mijn heupkom er is toen een plaat in gezet en die zit er nog steeds in. Mijn vraag was of ik gewoon kan deathliften en squaten ook evt met zwaardere gewichten op den duur of zorgt die voor meer slijtage of beschadigd van de heupkom? Ik ben 25, alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Dat zou je toch eerst met een orthopeed moeten overleggen

  Reageer
  #3

  Jee, zo jong met een plaat in je kom..dat is niet mis.

  Ik zou de verticale belasting niet zo groot willen als ik jou was. Ik zou andere oefeningen doen, met minder risico. Leg press, extension, adduction, abduction, maybe.

  Maar je kunt natuurlijk ook nog eerst eens vragen om een consult bij een orthopeed, voor een rontgenfoto om te weten hoe het nu met je kraakbeen staat. Hoewel je daar niet alles op ziet, is een mri niet meer mogelijk.

  Wees voorzichtig ajb

  Reageer
  #4

  Jaa klopt aardige klap gemaakt helaas. Nee precies die oefeningen doe ik inderdaad al en dat gaat ook prima alleen bij squatten en Deathliften heb ik altijd het idee dat je er mega veel druk op zet en ik wil natuurlijk niet de hele boel kapot maken omdat het een minder goede plek is. Bedankt voor de tips maar kan ik zo een consult aanvragen daarvoor en zo ja hoe moet ik dat doen?

  Reageer
  #5

  En opzich is squatten en deathliften niet perse nodig voor spieropbouw alleen je pakt lekker veel spieren in 1 oefening maar als ik de boel daarmee sloop ga ik het natuurlijk niet doen en hoe ik het gewoon bij de veiligere oefeningen

  Reageer
  #6

  Je belt met de huisarts voor een afspraak op (telefonisch) spreekuur en vraagt om een verwijzing voor ortopedie ivm controle van de oude breuk en de status op dit moment.

  Handig is het om bij ziekenhuis te doen waar ook de oude rontgenfoto's zijn gemaakt. Dan kan het worden vergeleken. En dan kun je daar ook vragen om advies.

  Als je toch toekomt aan alle spiergroepen zonder deze extra belasting, misschien kun je het dan beter laten.. maar dat zeg ik uit ervaring.

  Reageer
  #7

  Oke top bedankt voor de informatie! Nee inderdaad ik ben er ook mee gestopt ik hou het wel lekker bij de machines en misschien wat lunges op licht gewicht. Het is het niet waard om het risico te nemen en over een tijdje alles kapot te hebben dan is het helemaal klaar denk ik. Nogmaals bedankt voor alle informatie 🙂

  Reageer
Reageer op: Squaten/deathliften na breuk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief