Breuk in groeischijf enkel

 • #1

  Ik ben tijdens het skaten gevallen en per direct naar het ziekenhuis gegaan. Ik heb foto's laten maken en bij de spoedeisendehulp gips krijgen alhoewel dit gips pijn deed en ik geen slaap had door de pijn ben ik de volgende dag teruggegaan voor nieuw gips. Dit was er goed opgezet. Nu ben ik weer een dag verder maar heb nog super veel pijn hoor ik dit door te bijten of het ziekenhuis weer contacteren en/of hoelang duurt het dan voordat de pijn weg is?

   

  Ps: 3x per dag ibruprofen 4x per dag paracetemol

   

  Ps2: ik ben 13 jaar oud.

  Reageer
  #2

  Hey,

  Balen van je enkel! Het zal nog wel even pijn blijven doen vrees ik.

  Gezien je leeftijd denk ik dat het beter is dat je ouders of verzorgers even contact opnemen met of het ziekenhuis of je huisarts over de pijnstillers die je verder zou kunnen nemen. Dat is beter dan tips online vragen, je kunt beter niet zomaar medicatie nemen zonder dat je arts daar van op de hoogte is. En niet iedere medicatie is voor jou geschikt gezien je leeftijd, als je nog  beneden een bepaald lichaams gewicht bent,  kan het zelfs schadelijk voor je zijn.

  Dus eerst even overleggen met je (huis)arts!

  Beterschap, groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Ik heb als eerst met mn moeder naar de huisarts gegaan en die stuurde ons door naar het ziekenhuis daar werd ons verteld dat we paracetemol  kocht gebruiken vanwege de pijn die volgende dag belden we onze huisarts en hadden we mijn gewicht besproken enzovoort van haar mochten we 3x ibruprofwm en 4x per dag paracetemol ik doe dit met mn ouders en plaats dit bericht onder hun toezicht.

   

  Reageer
  #4

  Maar als dit voor jou niet voldoende helpt, dan kunnen je ouders beter even naar het ziekenhuis bellen.

  Want dat is je vraag toch? Dat je vindt dat deze pijnstillers niet genoeg helpen?

  Hier op het forum zijn geen artsen aanwezig. Vandaar mijn opmerking om dit altijd eerst met een arts te overleggen. En dan is de snelste manier even rechtstreeks naar het ziekenhuis bellen en vertellen dat de pijnstillersdie je nu hebt, niet voldoendehelpen. Het ziekenhuis kan dan doorgeven aan de apotheek wat je eventueel zou mogen gebruiken en dan kunnen je ouders dat voor je ophalen.

  Reageer
  #5

  Trouwens nog een kleine "opmerking " naar je ouders toe (niet kwaad bedoeld, meer uit bezorgdheid voor jou welzijn)

  Ik vind het niet erg verstandig een 13 jarige vragen over medicatie te laten stellen op een openbaar forum. Je zou goedbedoelde reacties kunnen krijgen die als je ze opvolgt,heel erg verkeerd uitpakken.

  Het adviseren over medicatie is eigenlijk  alleen voorbehouden aan artsen of andere mensen die daar toe bevoegd zijn. En in het geval van een kind, zouden de ouders dat beter met een arts kunnen bespreken

  Reageer
  #6

  u denkt gelijk aan medicatie maar mijn vraag was hoelang het duurt voordat de pijn weg is....

  Reageer
  #7

  Op die vraag kan helaas niemand antwoord geven. Dat zal per persoon en per blessure verschillen. Heb je alleen een breuk of ook je enkelbanden beschadigd? Want hoe meer er "stuk" is, hoe meer en hoe langer je pijn kunt houden. Dat zeg ik uit ervaring, ik heb alles wat er in een enkel kapot kan gaan inmiddels mee gemaakt, behalve een breuk, ik zit nu ook met mn voet omhoog.

  Als je echt heel veel pijn blijft houden met de pijnstillers die je nu neemt, zou ik toch even weer je ouders contact op laten nemen met huisarts of ziekenhuis.  Want je hoeft niet meer pijn te hebben dan nodig is natuurlijk.

  En zoveel mogelijk met je been omhoog zitten helpt ook een beetje, in het begin zo weinig mogelijk je voet naar beneden laten hangen. Je voet moet dan hoger liggen dan je knie. En als je gaat slapen, het voeteneind van je bed wat hoger maken,met een opgevouwen deken ofzo onder je matras. Zodat je voet dan ook wat hoger ligt. En eventueel een klein kussentje waar je voet nog op ligt onder de dekens. Dat zijn dingen die bij mij nog een beetje extra helpen,naast de pijnstillers.

  En verder kun je helaas niet meer doen dan wachten tot het beter wordt...

  Reageer
Reageer op: Breuk in groeischijf enkel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief