flauwvallen/zwart zien tijdens sporten

  • #1

    hallo allemaal,

    Ik ben een meisje van 17 en zit op thaiboksen sinds augustus en de laatste weken moet ik elke les zitten omdat anders flauwval. Heeft iemand tips? Als ik al een beetje dizzy word dan ga ik meestal door omdat ik dan denk dat het gewoon door de moeheid komt. Als ik doorga dan worden op ten duur mijn spieren heel slap en ga ik steeds meer vlekken zien en ik ga steeds meer zweten. Ik krijg pijn op de borst en ik kan moeilijk ademhalen. Ik word er gek van. Op ten duur word het heel snel zwart voor mijn ogen en moet ik zitten. Maar misschien dom als ik me al slap voel om verder te trainen, maar ik voel me anders een aansteller als ik stop. Weet iemand wat ik eraan kan doen en wat de oorzaak kan zijn? Ik eet en drink volgens mij wel genoeg voor de les.

    groetjes

    Reageer
    #2

    Het zou toch een te lage bloedsuikerspiegel kunnen zijn. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #3

    Zeer herkenbaar de klachten ik weet bijna zeker waar dit aan ligt. Ik heb 11 jaar op deze sport gezeten. En ik weet dat ik in het begin bleef flauwvallen, slaperig werd tijdens de training vooral krachttrainen en duizelig werd en zeer gevoelig voor licht. Deze klachten komen bij de meeste mensen voor doordat hun vleugel spieren te veel spanning opbouwen die doorstromen naar de hersenen. En door teveel spanning kan je flauwvallen en veel klachten ervaren. Probeer deze vleugel spieren en de spieren rondom de nek goed te masseren voordat je gaat sporten. Hieronder 2 foto's probeer deze goed en stevig te masseren en te ontspannen en dan moet t goed komen!

    Mochten de klachten aanhouden ff naar de huisarts gaan.

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: flauwvallen/zwart zien tijdens sporten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief