Vocht in bot

  • #1

    Hoi,

    Zonder enige klap of ongeval te hebben kreeg ik spontaan knie klachten die leken op een gescheurde meniscus. Na een lange periode met wachten op doktor afpsraken uiteindelijk een MRI Scan gehad. Vandag bezocht ik de orthopeed voor de uitslag. Er was daadwerkelijk een scheur in mijn meniscus, maar dat was niet de enige. In mijn knie bot zitten op 3 plaatsen vocht in de bot( waar ik nooit van heb gehoord). De dokter kon daar geen verklaring op geven en heeft mij doorverwezen naar de nijmegen radboud. Mijn moeder heeft 20 jaar geleden tumor gehad, daardoor schrok ik eerste instantie over de vocht in mijn botten. Alleen de dokter zei dat er geen kenmerken waren van ziekte alleen hij kon geen antwoord geven waarom er vocht in zit. Ik heb wel 6 jaar geleden ongeluk gehad met de scooter waardoor ik 4 weken met spalk moest lopen.
    Nu is mijn vraag:
    Kan het zijn dat het kanker of tumor is, maar dat had dan toch de dokter moeten zien?
    Wat houdt het in vocht in mijn bot?
    Hoe is de herstel en sporten in de toekomst?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Ik snap je vragen heel goed, maar kan er helaas ook geen antwoord op geven.
    Je zult toch even moeten afwachten wart er uit de onderzoeken in Nijmegen gaat komen.

    Reageer
    #3

    ik heb vorig jaar een stevige overbelasting op de knie gehad, waarbij het verdict ook was : scheur in de meniscus en vocht in het bot. Nu een jaar later, zit ik er nog steeds mee. de pijn is er continu, maar golft op en neer, periodes dat het beter gaat en zoals nu periodes dat je amper uit de voeten kan.
    De dokter blijft zeggen dat het vanzelf moet genezen, maar dat doet het dus niet.

    Reageer
    #4

    Welke dokter zegt dat? Ben je bij een orthopeed geweest?

    Reageer
    #5

    zou ik mogen weten wat deze meneer of mevrouw voor een uitkomst heeft gekregen op het feit van vocht in het bot, is het nu opgelost? Wat zijn de herstel mogelijkheden, wat zijn de kansen bij operatief, zeg maar een klein gaatje boren zodat het vocht eruit kan?

    mvrgr Egbert

    Reageer
    #6

    Hoi, ik ben heel benieuwd of je klachten inmiddels zijn verdwenen. Ik heb een botkneuzing (botoedeem) in mijn knie namelijk en ben al vijf maanden erg beperkt in mijn bewegingen. Heel frustrerend, geduld hebben het gaat vanzelf over zegt de orthopeed....hoor het graag!

    Reageer
    #7

    @RH

    "Al" 5 maanden.... dan word je hier vast niet vrolijk van: ik heb een botkneuzing in mn enkel en ben nu bijna 2 jaar onderweg en heb er nog steeds pijn aan en kan nog steeds niet lopen......

    Beterschap, hoop dat het bij jou sneller beter wordt!

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #8

    Ik heb ook botoedeem, vocht in bot. Aan de andere kant van de knie dan waar ik pijn heb. Ze zeggen dat het een overbelastingsblessure is, en met rust weer overgaat.

    Niet teveel rust want dan wordt de knie nog zwakker en raakt daardoor nog sneller overbelast. Dus het is zoeken naar activiteiten die goed zijn. Bv wat fietsen met laag verzet, aanspannen en ontspannen..

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Suzan

    Bedankt voor je reactie. Al 2 jaar! Jeetje wat heftig! Wat zegt jouw orthopeed? Nog steeds geduld hebben?  Geen ander letsel erbij? Hoe ben je hieraan gekomen? Heb je wel af en toe een mri om te kijken of het wat minder wordt? Ik ben het nu al zo beu, hoop niet dat het bij mij ook 2 jaar gaat worden.... Bij mij is het gekomen doordat ik ben gaan hardlopen met pijn in mijn knie van de dag ervoor hardlopen. Ik dacht ach, beetje pijn, ik ga gewoon lopen, dit had ik niet verwacht. Wat heb ik spijt! Hoor graag weer van je! Groetjes!

    Reageer
    #10

    @gevolg botoedeem

    Vervelend dat je ook botoedeem hebt. Hoelang heb je dit al? Niks ernstigs aan vooraf gegaan? Je leest overal dat een botkneuzing komt door een trauma ofzo maar ik ben gaan hardlopen met pijn in mijn knie van de dag ervoor hardlopen. Dacht ach beetje pijn, ga gewoon lopen, heel veel spijt van. Kun je wel wat lopen? Ik maar heel weinig, meteen last. Niet alleen van mijn knie maar mijn hele been voelt dan raar, stijf. Is dat bij jou ook? Kan mijn been ook niet volledig naar achter strekken. Been staat naar voren, orthopeed zegt komt doordat ik anders ben gaan lopen. Ik doe thuis  oefeningen die ik van de fysio heb gekregen en fiets op de hometrainer in de lichtste stand. Hoor graag jouw ervaring. Groetjes

    Reageer
    #11

    @RH

    Bij mij is het gekomen doordat ik 2x kort achter elkaar door mn enkel gegaan ben. De eerste keer verdraaide ik ook mn knie, daar had ik een brace voor toen ik me de 2e x verstapte. Doordat mn knie niet buigen kon door de brace,ving mn enkel de volle klap op. Met als resultaat dat alle banden en een paar pezen gescheurd waren. En dus die botkneuzing. Ik heb de eerste 1,5 jaar ongeveer elke 4 maanden een mri gehad. Pas op de laatste, dat was in januari dit jaar, was echt wat verbetering van de botkneuzing te zien, maar zit er nog steeds behoorlijk wat vocht in het bot. Op dit moment mag ik mijn voet weer met maximaal 30 kg belasten tijdens het oefenen met de fysio, ( dan heb ik het over 5x 5 seconden er op steunen ) maar verder dan 10kg kom ik nog niet, dat is te pijnlijk. Volgens mijn orthopeed is dat normaal bij een dergelijke blessure en is het nog steeds de botkneuzing die voor de pijn zorgt. Hij zegt dat ik geduld moet hebben, dat het tijd kost. Maar dat de kans groot is dat de pijn nooit helemaal weg gaat. Het vocht zou wel minder moeten worden nu ik het bewegen van mn voet op mag bouwen. Dus geduld, afwachten en oefenen met fysio en dan waarschijnlijk aan het eind van dit jaar weer een mri om te kijken hoe het dan met het bot en de rest van de schade gaat.

    Ik hoop voor jou dat je er idd sneller vanaf bent! Had jij verder nog extra schade aan je knie?

    Reageer
    #12

    @Suzan

    Jee wat een verhaal zeg. Pff heftig dat je door verdraaien zoiets kunt krijgen. Heb je ook nog last van je knie? De botkneuzing zit bij jou in je voet toch? Loop je met krukken? Hoop dat er gauw vooruitgang in komt dmv fysio. Volgens de mri zou ik alleen een botkneuzing (botoedeem) hebben maar heb zoveel last dus vraag me af of ze niets over het hoofd hebben gezien. Heb 29 juni een injectie in mijn knie gekregen maar helpt helemaal niets. Moet 24 aug terug naar de orthopeed.

    Reageer
    #13

    @RH Wat voor injectie heb je gehad in je knie? Ik heb in mijn enkel toen in het begin nadat het net gebeurd was 2x een injectie met ontstekingsremmers gehad, omdat er zoveel vocht in het gewricht zat. Dus niet zozeer voor die botkneuzing, maar voor de rest van het gewricht. Omdat ook alle enkelbanden bij mij stuk zijn.

    Van die botkneuzing kun je echt heel lang veel pijn hebben, dus dat kan ook bij jou toch wel zo zijn,ook zonder verdere schade. Heeft jou orthopeed ook gezegd wat je wel en niet mag doen? Of onder begeleiding van de fysio mag doen?

    Bij mij zit de botkneuzing in het bot van mn enkel, de enkelknobbel aan de binnenkant, zeg maar. Hij is ontstaan toen ik dus door mn enkel ging, toen zijn beide enkelbotten op elkaar geknald.

    Ik heb de eerste 1,5 jaar echt volledig rust moeten houden, dus voet omhoog op de bank en alleen met krukken zonder te belasten naar de wc. Sinds eind januari dit jaar mag ik meer doen ( wel nog steeds onbelast met krukken)  en met mn voet naar beneden zitten. En ik ben dus met de fysio weer aan het leren staan en straks lopen. Het gaat heel langzaam,omdat na 2 jaar nog steeds die botkneuzing reageert zodra ik mn voet beweeg of belast. En dan is de pijn nog steeds erg

    Hoe mn knie is,kan ik dus eigenlijk nog niet zeggen omdat ik door die enkel nog steeds niet op mn been kan lopen. De orthopeed had toen in het begin ook al gezegd dat hij  eerst niks aan mn knie zou doen omdat ik door de enkel zo lang rust zou moeten houden. Mocht ik uiteindelijk nog last van mn knie hebben als ik weer kan lopen, gaan ze daar dan nog een keer naar kijken.

    Het komt er dus op neer dat je met een botkneuzing héél lang zoet kunt zijn......ik hoop voor jou dat er bij jou sneller verbetering komt!!

     

    Reageer
    #14

    Goedendag.

     

    Ik heb hetzelfde als u.

    Ook oedeem in mijn bot van m'n knie.  Erg vervelend en pijnlijk. Loop nu al bijna 1.5 maand met een speciale brace maar het word er nog niet beter van. Heb over 2 weken een controle mri staan. Hoe gaat het met u nou,? Al iets beter of over? Zo ja wat heeft u eraan gedaan... gr wendy

    Reageer
    #15

    Mijn botoedeem is door stoppen met bepaalde dingen (loopoefeningen) en dragen van een band met belastende activiteiten toch weggegaan.

    Botoedeem of botkneuzing is niet dramatisch. Meer teken van te veel.

    Reageer
Reageer op: Vocht in bot


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief